Билковото масло е чудесно и може да се използва във всяко ястие, в което е възможно добавянето на билки: тестени изделия, паста, задушени зеленчуци, картофено пюре, риба и много други.
Докато всички горепосочени идеи са страхотни, най-добре може би се съчетава с пресен хляб. Истинско удоволствие е да го намажете на парче топъл хляб. Вкусът на билките просто оживява и насладата е невероятна. Билковото масло е лесно за направа и спокойно може да се съхранява във фризера ви.
Лесното му съхранение и това, че винаги може да е под ръка, когато се вихрите в кухнята, го прави едно лесно достъпно и невероятно вкусно допълнение към вашите ястия.
Това е рецепта, която можете да направите по всяко време - когато билките в градината ви са готови или сте купили прекалено много и не знаете какво да ги правите.
Необходими продукти:
1/2 чаша масло (на стайна температура);
1/4 чаша ситно нарязани билки по ваш избор;
морска сол и черен пипер на вкус;
лъжичка лимонов сок (по желание)
Всяка комбинация от билки е възможна тук. Опитайте смес от някои от следните: магданоз, копър, розмарин, мащерка, градински чай или използвайте само една билка. Единственото условие е да бъдат нарязани колкото е възможно по-фино.
Разбъркайте маслото и билките заедно с вилица. Добавете лимоновия сок и подправките. Сложете го върху найлон и го оформете във формата на салам. Така билковото масло може да се съхранява една седмица в хладилник или месец във фризера.
Когато сте готови да го използвате, просто отрежете парче и го поставете директно върху горещата храна, след което остава само да се насладите на невероятния вкус, който тя придобива благодарение на това простичко допълнение.
Коментари