Оцет с аромат на череша - трудно нещо може да бъде направено по-лесно. Можете да използвате цели или нарязани череши, за да го приготвите.
За какво да го използвате, когато сте готови?
Вариантите са много-можете да овкусите например зелена пролетна салата или дори да ароматизирате студения си чай. Всичко опира до вашия собствен вкус.
Черешовият оцет балансира сладкия вкус на череша с деликатна киселинност. Подобрява вкуса на меса, десерти, мармалади.
Домашен черешов оцет
Необходими продукти: 1/2 чаша нарязани череши, 2 чаши ябълков оцет
Начин на приготвяне: Поставете черешите в стъклен буркан и ги залейте с оцета. Покрийте ги и ги оставете за една нощ, за да придобие оцетът невероятния черешов вкус.
На сутринта прецедете, изхвърлете черешите и прелейте оцета в бутилка. Така може да се съхранява на стайна температура до една година.
Интересна идея за използване на черешов оцет е да се смеси с газирана вода, да се добави мед или захар на вкус и така да се насладите на освежаваща натурална напитка.
Задължително при приготвянето на този вид оцет е да се накисват само череши без костилки, защото те съдържат цианид - отрова, която вие със сигурност не искате в оцета си.
Коментари