Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Приготви си черешов оцет бързо и лесно у дома ето така

Приготви си черешов оцет бързо и лесно у дома ето така

Лилия  МилковаЛилия Милкова
Иноватор
456
Комплект за готвене от 9 части-29%
Качество без компромис:
Комплект за готвене от 9 части
193.84 лв.
137.10 лв.

Оцет с аромат на череша - трудно нещо може да бъде направено по-лесно. Можете да използвате цели или нарязани череши, за да го приготвите.

За какво да го използвате, когато сте готови?

Вариантите са много-можете да овкусите например зелена пролетна салата или дори да ароматизирате студения си чай. Всичко опира до вашия собствен вкус.

Черешовият оцет балансира сладкия вкус на череша с деликатна киселинност. Подобрява вкуса на меса, десерти, мармалади.

Домашен черешов оцет

Необходими продукти: 1/2 чаша нарязани череши, 2 чаши ябълков оцет

Начин на приготвяне: Поставете черешите в стъклен буркан и ги залейте с оцета. Покрийте ги и ги оставете за една нощ, за да придобие оцетът невероятния черешов вкус.

На сутринта прецедете, изхвърлете черешите и прелейте оцета в бутилка. Така може да се съхранява на стайна температура до една година.

Интересна идея за използване на черешов оцет е да се смеси с газирана вода, да се добави мед или захар на вкус и така да се насладите на освежаваща натурална напитка.

Задължително при приготвянето на този вид оцет е да се накисват само череши без костилки, защото те съдържат цианид - отрова, която вие със сигурност не искате в оцета си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тази статия още не е коментирана. Бъди първият, който ще остави коментар към нея:Анонимен