По пазарите и магазините днес могат да се срещнат и най-екзотичните плодове и зеленчуци, за които допреди години не сме си и мечтали. Вече не се налага да си отглеждаме сами храната, защото в търговските вериги се предлага всичко.
Същевременно обаче все повече растителни продукти са с пестициди, нитрати и какви ли не други вещества, които са изключително вредни за човешкия организъм. Сред продуктите, които съдържат най-много от опасните химикали, са дините, краставиците, доматите, картофите, ягодите.
Затова и е много трудно да се намерят такива, които са екологично чисти. Въпреки това не е напълно невъзможно. Има много начини натуралните плодове и зеленчуци да се разграничат от тези, съдържащи химия.
За да разберете кои са тези лесни трикчета, разгледайте нашата галерия. Там ще научите как най-бързо да откроявате качествената храна на пазара.
Коментари