Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как да различим натуралните плодове и зарзавати от бъканите с нитрати

Как да различим натуралните плодове и зарзавати от бъканите с нитрати

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
971162k
8 от 8 Снимки
Как да различим натуралните плодове и зарзавати от бъканите с нитрати
Снимка: pixabay

8. Диня


Ако при разрязване на динята, вътрешността ѝ е с ярък червен цвят и жълти влакна, бъдете сигурни, че в нея има нитрати. Био дините са с по-ненатрапващ се цвят и бели влакна.

По пазарите и магазините днес могат да се срещнат и най-екзотичните плодове и зеленчуци, за които допреди години не сме си и мечтали. Вече не се налага да си отглеждаме сами храната, защото в търговските вериги се предлага всичко.

Същевременно обаче все повече растителни продукти са с пестициди, нитрати и какви ли не други вещества, които са изключително вредни за човешкия организъм. Сред продуктите, които съдържат най-много от опасните химикали, са дините, краставиците, доматите, картофите, ягодите.

Затова и е много трудно да се намерят такива, които са екологично чисти. Въпреки това не е напълно невъзможно. Има много начини натуралните плодове и зеленчуци да се разграничат от тези, съдържащи химия.

За да разберете кои са тези лесни трикчета, разгледайте нашата галерия. Там ще научите как най-бързо да откроявате качествената храна на пазара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати