gotvach.bg»Статии»Плодове
Плодове

Плодове

Плодовете с информация за тях техния състав. Съхранение, избор и консумация на различните видове плодове . Екзотични и тропически плодове.
ДренкиПлодовеДренки
15 Септ.
Илияна Ангелова
ТамариндПлодовеТамаринд
17 Август
1
Rosi Stoyanova
ДурианПлодовеДуриан
16 Август
Rosi Stoyanova
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ПепиноПепино
10 Август
Пепино е изключително вкусния плод на пъпешовото дърво. Пепино може да се консумира сурово, задушено или пържено. Пепино съдържа високи количества витамин С, фибри и минерали.
КасисКасис
09 Август
2
Касисът е често използван за направата на стимулиращи напитки, ликьор, сладолед и най-популярната му употреба във вид на сок. Касисът е известен и като френското грозде. Състав на касиса. Кулинарна употреба на касис.
Хинап - Китайска фурмаХинап - Китайска фурма
09 Август
1
Хинапът, наричан още китайска фурма е много ценен плод, който се използва срещу различни болежки. Хинапът се консумира най-често в прясно състояние. Хинапът помага за намаляване на раздразнителността и стреса.
НектариниНектарини
09 Август
1
Нектарините са много близки роднини на прасковата, а в миналото са ги наричали персийска слива. Нектарините притежават изключително богат аромат и невероятен вкус. Нектарините не съдържат холестерол и натрий.
Маки БериМаки Бери
09 Август
Маки бери са малки плодчета с лилав цвят. Полезните маки бери растат в далечна Патагония. В миналото индианците са консумирали листата, стъблата и плодовете на маки бери срещу най-различни заболявания.
РенглотиРенглоти
09 Август
Ренглотите, познати още като ренклоди, са култивирани плодови дръвчета, принадлежащи към рода Слива /Prunus/. Ренглотите са подвид на обикновената слива /Prunus domestica/. Ренглотите имат детоксикиращо действие
ФурмиФурми
08 Август
Фурмите са един от най-древните плодове, отглеждани от човека. Фурми са плодовете на финиковите палми. Фурмите са важен източник на енергия и в това отношение превъзхождат всички останали плодове.
Цариградско гроздеЦариградско грозде
08 Август
1
Цариградското грозде е объл плод, който се причислява към едни от най-новите ягодоплодни видове. Цариградското грозде е популярно заради богатия си състав от витамини, захари и киселини. Ползи от цариградско грозде.
Испански лаймИспански лайм
29 Юли
Испанският лайм се среща предимно в тропиците, особено в Централна и Южна Америка, както и някои части на Африка. Испанският лайм може да се отглежда като стайна култура. Ползи от испански лайм.
Ръката на БудаРъката на Буда
29 Юли
Ръката на Буда е екзотичен цитрусов плод, който притежава странна форма. Ръката на Буда е един от плодовете с най-причудлива форма. Готвене на Ръката на Буда.
ГравиолаГравиола
26 Юли
4
Гравиолата е малко вечнозелено дърво, достигащо височина 5-6 метра. Гравиолата съдържа редица химикали, които се борят с рака. Гравиолата не бива да се консумира дълъг период от време.
ЛаймЛайм
22 Юли
Лаймът е наименованието на така наречения зелен лимон, но не е лимон. Здравословни ползи от лайм, избор и съхранение на лайм. Приложение на лайм в кулинарията. Състав на лайма