Плодове

Плодове

Плодовете с информация за тях техния състав. Съхранение, избор и консумация на различните видове плодове. Екзотични и тропически плодове.
ПомелоПлодовеПомело
29 Юли
Rosi Trifonova
МангоПлодовеМанго
24 Юли
Rosi Trifonova
Шипка (растение)Шипка (растение)
23 Юли
1
Rosi Trifonova
Шипките са ценен плод с редица лечебни свойства. Чай от шипки помага на имунната и кръвоносната система, главния мозък и щитовидната жлеза. Състав на шипките. Здравословни ползи от шипките.
БананиБанани
20 Юни
1
Admin
Бананите са едно от най-древните култивирани растения от човека. Bананите помагат при депресии, анемия, високо кръвно налягане, запек, махмурлук, язви, стрес, риск от инсулт
ПрасковиПраскови
19 Юни
Admin
Прасковите със средна големина имат около 35 калории - перфектна закуска или десерт. Прасковите са източници на витамин А, С и Е. От праскови се приготвят вкусни сладка, компоти и сладкиши.
ЯгодиЯгоди
19 Май
Admin
Ягодите са най-популярният плод в света, но наред с полезните си свойства с тях трябва и да се внимава, те съдържат оксилати. Отглеждане на ягоди, сортове ягоди, витамини и калории в ягодите.
БоровинкиБоровинки
25 Февр.
2
Admin
Боровинките помагат да се предпази мозъка и осигуряват защита срещу рак. Съдържащите се в боровинки антоцианидини неутрализират вредното влияние на свободните радикали. Ползи от боровинките.
ЧерешиЧереши
24 Февр.
2
Admin
Черешите имат много ползи за човешко здраве. Черешите облекчават болните от артрит. Червените череши са с много високо съдържание на мелатонин. Кулинарна употреба на череши.
ЯборандиЯборанди
07 Март
Elena Mateva
Яборанди представлява вечнозелен храст или малко дърво. Яборанди е висок от 3 до 7 метра. Веществата, които природата предлага в това дърво, са едни от най-ценните при лечението на редица заболявания.
АчачайруАчачайру
06 Март
Elena Mateva
Ачачайру е още един непознат плод, който служи за приготвяне на вкусни десерти и сосове.
КоконаКокона
27 Февр.
Elena Mateva
Запознайте се с екзотичния плод Кокона и вижте неговите кулинарни и здравословни ползи.
Захарна ябълкаЗахарна ябълка
26 Февр.
Elena Mateva
Захарната ябълка (Annona squamosa) принадлежи към семейство Annonaceae. Тя е вкусна и полезна.
Звездна ябълкаЗвездна ябълка
26 Февр.
Elena Mateva
Звездна ябълка е екзотично растение в интересен вкус и безброй ползи за здравето.
МарулаМарула
25 Февр.
Elena Mateva
Марула /Marula, Scelerocarya birrea/ представлява екзотично дървесно растение. Марула е едно от ботаническите съкровища на Африка.