gotvach.bg»Статии»Плодове
Плодове

Плодове

Плодовете с информация за тях техния състав. Съхранение, избор и консумация на различните видове плодове . Екзотични и тропически плодове.
ЧерницаПлодовеЧерница
14 Май
1
Rosi Stoyanova
КъпиниПлодовеКъпини
14 Май
Rosi Trifonova
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ПортокалиПортокали
26 Март
4
Admin
Портокалите са едни от най-консумираните плодове в света. Състав на портокалите. Приложение на портокалите.
СливиСливи
21 Януари
Admin
Сливите стимулират движенито на червата. Използват се за разхлабване. Вижте за какво са полезни сливите и какво съдържат. Информация за сините сливи и сушените сливи.
АронияАрония
30 Дек.
2
Rosi Stoyanova
Аронията е род растение от семейство Розоцветни. Аронията притежава редица ползи за здравето, които я открояват като един от най-полезните плодове.
Горска ягодаГорска ягода
12 Дек.
Rosi Stoyanova
Горската ягода е многогодишно тревисто растение от семейство Розоцветни. Горската ягода има превъзходни вкусови качества, а освен това е ценен диетичен продукт. Ползи от горска ягода.
МушмулаМушмула
04 Дек.
3
Rosi Trifonova
Мушмулите зреят есента, ядат се леко загнили и са полезни за прочистване на стомаха. Избор и съхранение на мушмулата. Мармалад от мушмули.
Райска ябълкаРайска ябълка
03 Дек.
2
Rosi Trifonova
Райската ябълка е полезен и вкусен субтропически плод, устойчив на студове. Състав и полезни вещества в райската ябълка.
ДюлиДюли
05 Ноем.
Admin
За дюлята се смята, че произхожда от Иран. Консумацията на плодове от дюли е ефективна и за понижаване на кръвното налягане. Сезонът на дюлите е есента. Кулинарна употреба на дюли.
КивиКиви
24 Септ.
Admin
Кивитата са сред малкото храни, съдържащи оксилати и трябва да се внимава с тях. Кивито ни осигурява защита от астма и има антиоксидантно действие.
Дива къпинаДива къпина
16 Септ.
Rosi Stoyanova
Дивата къпина представлява многогодишен храст със силно растящо и пълзящо стебло, което е гъсто покрито с шипове. Дивата къпина е много добро медоносно растение.
НарНар
14 Септ.
Rosi Trifonova
Нарът (Punica granatum) е храст или дърво, което достига височина до 8 метра. В народната медицина нар се употребява при малария, скорбут, ангина, кашлица, анемия.
ВишниВишни
14 Септ.
Admin
Вишните са били отглеждани още през 300 г. пр. н. е. от древните гърци. Вишните съдържат по-малко калории от черешите и са диетичен продукт. Състав на вишните. Вишни в кулинарията и ползи от вишните.
ГроздеГрозде
02 Септ.
Admin
Гроздето и неговите семена съдържат съединения, наречени процианидин Б, които помагат срещу рак на гърдата. От горзде се прави една от най-любимите ни напитки - виното. Сортове грозде. Ползи от гроздето.