gotvach.bg»Статии»Плодове
Плодове

Плодове

Плодовете с информация за тях техния състав. Съхранение, избор и консумация на различните видове плодове . Екзотични и тропически плодове.
КивиПлодовеКиви
24 Септ.
Admin
Дива къпинаПлодовеДива къпина
16 Септ.
Rosi Stoyanova
НарПлодовеНар
14 Септ.
Rosi Trifonova
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ВишниВишни
14 Септ.
Admin
Вишните са били отглеждани още през 300 г. пр. н. е. от древните гърци. Вишните съдържат по-малко калории от черешите и са диетичен продукт. Състав на вишните. Вишни в кулинарията и ползи от вишните.
ГроздеГрозде
02 Септ.
Admin
Гроздето и неговите семена съдържат съединения, наречени процианидин Б, които помагат срещу рак на гърдата. От горзде се прави една от най-любимите ни напитки - виното. Сортове грозде. Ползи от гроздето.
СаподилаСаподила
20 Август
Rosi Stoyanova
Саподилата, позната още като дървесен картоф, представлява красиво вечнозелено дърво с вкусни плодове. Саподилата принадлежи към семейство Сапотови. Саподилата се използва за производството на дъвка.
Цитрусови плодовеЦитрусови плодове
11 Август
Rosi Trifonova
Цутрусовите плодове са една от най-полезните храни за човек. Видове цитрусови плодове - грейпфрут, мандарини, портокали, лимони, лайм, помело. Ползи и вреди на цитрусовите плодове.
МандариниМандариниМандарините са цитрусов плод с изключително ценни хранителни предимства. Освен че са изключително полезни, мандарините крият и здравословни рискове. Състав и полезни свойства на мандарините.
АвокадоАвокадо
12 Май
4
Admin
Познатите видове авокадо са една най-полезните храни, които може да консумирате. Ще познаете добре узрялото авокадо по наситения му зелен цвят. Избор и съхранение на авокадо. Кулинарна употреба на авокадото
ФизалисФизалис
05 Април
1
Rosi Stoyanova
Физалисът е род растения от семейство Картофови. Физалисът има оранжеви на цвят плодове, които наподобяват малки доматчета. Физалисът е много вкусен и полезен.
ЛичиЛичи
19 Февр.
Rosi Stoyanova
Личи е вкусен плод, който произхожда от Китай, но се култивира в редица страни. Личи се използва за направата на сладки сокове и ликьори.
КрушиКруши
19 Февр.
Admin
Крушите са вкусен плод, сходен на ябълките и дюлите. Крушите са добър източник на диетични фибри, витамин С, мед и витамин К.
Драконов ПлодДраконов Плод
19 Февр.
5
Rosi Stoyanova
Драконовият плод е един от най-екзотичните и интересни плодове в целия свят. Драконовият плод е богат на антиоксиданти и полезни витамини.
СтафидиСтафиди
19 Февр.
Admin
Стафидите са сушени плодове от грозде. Избор и съхранение на стафиди. Стафиди при запек и след тренировка.
Сини СливиСини СливиСините сливи винаги се славят като много полезен продукт. Сините сливи са източник на куп полезни вещества. Сините сливи са хранителни и зареждат тялото с енергия.