gotvach.bg»Статии»Видове Алкохол
Видове Алкохол

Видове Алкохол

Видове алкохол в България и по света. Научи любопитни факти за различните видове алкохол, техните съставки и приготвяне.
ШльокавицаВидове АлкохолШльокавица
24 Август
Кристина Черникова
ВиноВидове АлкохолВино
23 Август
Rosi Trifonova
УискиВидове АлкохолУиски
30 Юли
Кристина Черникова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
МастикаМастикаСмята се, че в неголеми количества мастиката действа положително на организма и дори помага при някои оплаквания. Народни лечители препоръчват рецепти с мастика при лечение на безплодие. Мастиката е афродизиак
АмаретоАмарето
08 Февр.
Антония Р.
Амарето (Amaretto) е италиански сладък ликьор, който се приготвя от кайсии или бадеми, а в някои случи и от двете. Името на Амарето произлиза от италианската дума amaro, която означава горчив.
ГренадинГренадинГренадинът представлява гъст и сладък сироп от нар. Създаването на гренадина звучи почти като отвъдморска легенда. Коктейли с гренадин и неговото приложение:
ШампанскоШампанско
03 Февр.
1
Rosi Trifonova
Шампанското е най-изисканата напитка в цял свят. Истинското шампанско се произвежда само във френската област Шампан от 3 сорта грозде.
ГлювайнГлювайн
06 Дек.
Rosi Stoyanova
Наименованието глювайн идва от немски език – gluhende Wein, и в буквален превод означава пламтящо вино. Някъде може да се срещне под наименованието глюквайн или глинтвайн. Рецептите за глювайн са безброй и с тях може дори да прогоните настинката
КампариКампари
04 Септ.
Rosi Stoyanova
Кампари (Campari) е световноизвестен горчив италиански ликьор, чиято история започват през далечната 1860 година. Кампари се произвежда чрез смесване на ароматни растения и горчиви билки, плодове, вода и алкохол.
ЛикьорЛикьорЛикьорът представлява сладко алкохолно питие, което впечатлява с неустоимия си плодов аромат. Названието на алкохола произлиза от латинската дума liquifacere, която се превежда като втечнявам.
СауърСауърСауър (Sour) е коктейл, който се забърква от алкохол, лимонов сок, пудра захар и яйчен белтък. Име Сауър идва от английски език и се превежда като кисел. Най-подходящата чаша за сервиране на Сауър носи името на коктейла.
БакардиБакардиБакарди е ром – бял или кехлибарен на цвят, със сух и мек вкус. Алкохолът се произвежда единствено от компанията Bacardi Company Limited и е основна съставка за много популярни коктейли.
СотолСотолСотол /Sotol/ e дестилирана алкохолна напитка, която произлиза от Мексико и южните предели на САЩ. Сотол се прави от растението Dasylirion wheeleri, което е известно като сотол и пустинна лъжица. Сотолът се консумира в самостоятелен вид или с примеси
КюрасоКюрасоКюрасо или Кюрасао /Curaçao/ е ароматен ликьор, който се приготвя от изсушените кори на вид горчив портокал, известен като лахара. Кюрасо може да се сервира в самостоятелен вид (разреден с малко лед), но по-често се добавя към различни коктейли
Газирано виноГазирано виноГазираното вино е вид пенливо вино, в което изкуствено е добавен въглероден диоксид. Газираното вино се поднася или с аперитива, или с десерта. Газираното вино се съчетава отлично и с десерти като крем карамел, чийзкейк