Видове Алкохол

Видове Алкохол

Видове алкохол в България и по света. Научи любопитни факти за различните видове алкохол, техните съставки и приготвяне.
АмаретоВидове АлкохолАмарето
08 Февр.
Антония Р.
ГренадинВидове АлкохолГренадин
05 Февр.
Илияна Ангелова
ГлювайнГлювайн
06 Дек.
Rosi Stoyanova
Наименованието глювайн идва от немски език – gluhende Wein, и в буквален превод означава пламтящо вино. Някъде може да се срещне под наименованието глюквайн или глинтвайн. Рецептите за глювайн са безброй и с тях може дори да прогоните настинката
КампариКампари
04 Септ.
Rosi Stoyanova
Кампари (Campari) е световноизвестен горчив италиански ликьор, чиято история започват през далечната 1860 година. Кампари се произвежда чрез смесване на ароматни растения и горчиви билки, плодове, вода и алкохол.
ЛикьорЛикьорЛикьорът представлява сладко алкохолно питие, което впечатлява с неустоимия си плодов аромат. Названието на алкохола произлиза от латинската дума liquifacere, която се превежда като втечнявам.
СауърСауърСауър (Sour) е коктейл, който се забърква от алкохол, лимонов сок, пудра захар и яйчен белтък. Име Сауър идва от английски език и се превежда като кисел. Най-подходящата чаша за сервиране на Сауър носи името на коктейла.
ШльокавицаШльокавицаОсвен чудесен аперитив шльокавицата може да бъде и отпускащо средство. Тя действа сгряващо и повишава апетита. През годините тя е се е доказала като народен лек против ревматизъм, гастрит, шипове, дископатия.
БакардиБакардиБакарди е ром – бял или кехлибарен на цвят, със сух и мек вкус. Алкохолът се произвежда единствено от компанията Bacardi Company Limited и е основна съставка за много популярни коктейли.
СотолСотолСотол /Sotol/ e дестилирана алкохолна напитка, която произлиза от Мексико и южните предели на САЩ. Сотол се прави от растението Dasylirion wheeleri, което е известно като сотол и пустинна лъжица. Сотолът се консумира в самостоятелен вид или с примеси
КюрасоКюрасоКюрасо или Кюрасао /Curaçao/ е ароматен ликьор, който се приготвя от изсушените кори на вид горчив портокал, известен като лахара. Кюрасо може да се сервира в самостоятелен вид (разреден с малко лед), но по-често се добавя към различни коктейли
Газирано виноГазирано виноГазираното вино е вид пенливо вино, в което изкуствено е добавен въглероден диоксид. Газираното вино се поднася или с аперитива, или с десерта. Газираното вино се съчетава отлично и с десерти като крем карамел, чийзкейк
АмарулаАмарулаАмарула /Amarula/ е популярен южноафрикански сметанов ликьор. Амарула се приготвя от плодовете на дървото марула, наричано още слоново дърво. Невероятният африкански ликьор е сравнително отскоро на пазара.
Пиня коладаПиня коладаПиня колада /Piña colada/ е сладък коктейл, в чиито състав попадат кокосово мляко, сок от ананас и светъл ром. Пиня колада се приема за традиционна напитка в Пуерто Рико. С Пиня колада се приготвят много котейли
БейлисБейлисБейлис /Baileys/ е ликьорно питие, което се прави в Ирландия. Бейлис се произвежда от истинско ирландско уиски и кадифена сметана. Бейлис неслучайно е най-продаваният ликьор в света.