Меса и Колбаси

Меса и колбаси с информация за тях и техния състав. Съхранение, избор и консумация на различните видове меса и колбаси.
Биволско месо
Биволско месо
Според италианските диетолози на консумацията на биволско месо трябва да наблягат най-вече дамите, тъй като то е много богато на желязо. Биволското има 40 ...
Мортадела
Мортадела
За направата на продукта се ползва само отбрано свинско месо, което се обработва внимателно. То се смесва с маслини и чушки, и се овкусява с черен пипер, ...
Гъше месо
Гъше месо
Месото от гъска е широко разпространено в готварството на редица страни. То се употребява в яхнии, супи, салати, пастети, запеканки.
Агнешко Месо
Агнешко Месо
Агнешкото месо се използва по цял свят за безброй вкусни рецепти. Агнешкото месо е на особена почит в арабската кухня. Избор и съхранение на агнешко. ...
Еленско Месо
Еленско Месо
Еленското месо е дълбоко ценено, невероятно вкусно и хранително месо. Еленското месо е богато на пурини. Готвене на еленско месо. Ползи и вреди от еленско ...
Кайма
Кайма
Вкусната кайма не трябва да бъде нито много мазна, нито много суха, тя трябва да е сочна. Каймата е основен продукт за редица ястия. В родната кухня ястия с ...
Салам
Салам
Саламът е продукт от солено и изсушено месо, който може да се приготви от свинско, телешко, говеждо или микс от различни меса. В саламите се добавят доста. ...
Пуешко Месо
Пуешко Месо
Пуешко месо - Христофор Колумб е пренесъл пуешкото месо през 16 век от новия свят. Ползи на пуешкото месо. Избор и съхранение на пуешко. Приготвяне на пуйка.
Шунка
Шунка
Шунката е деликатес, който традиционно се приготвя от осолено и изсушено свинско месо от бут или плешка. Популярна е и шунката от еленско месо. Сред ...
Суджук
Суджук
Суджукът е деликатес от кълцано месо, характерен за българската национална кухня. Суджук се приготвя от говеждо и свинско месо, а понякога и смес от двете. ...