gotvach.bg»Статии»Меса и Колбаси
Меса и Колбаси

Меса и Колбаси

Меса и колбаси с информация за тях и техния състав. Съхранение, избор и консумация на различните видове меса и колбаси .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
СланинаСланина
29 Дек.
1
Rosi Trifonova
Сланината е традиционно използван в българската кухня продукт. Сланина се добива от подкожната мазнина на прасе или свиня. Сланината е вкусна като мезе опушена, овкусена, но винаги трябва да бъде осолена.
Говеждо месоГовеждо месо
29 Ноем.
Rosi Stoyanova
Говеждото месо е известно като храна още от незапомнени времена. Говеждото месо е изключително богато на желязо, витамин В12 и редица други полезни вещества. Говеждото месо е отличен източник на висококачествен протеин.
КаймаКайма
29 Септ.
2
Rosi Trifonova
Вкусната кайма не трябва да бъде нито много мазна, нито много суха, тя трябва да е сочна. Каймата е основен продукт за редица ястия. В родната кухня ястия с кайма имат дългогодишни традиции. Състав на кайма
СаламСалам
03 Септ.
Rosi Trifonova
Саламът е продукт от солено и изсушено месо, който може да се приготви от свинско, телешко, говеждо или микс от различни меса. Италианските салами са най-популярни. Какво съдържат саламите?
Гъше месоГъше месоМесото от гъска е широко разпространено в готварството на редица страни. Гъшето месо се употребява в яхнии, супи, салати, пастети, запеканки. Избор на гъше месо. Състав и ползи на гъшето месо
Биволско месоБиволско месоСпоред италианските диетолози на консумацията на биволско месо трябва да наблягат най-вече дамите, тъй като то е много богато на желязо. Биволското има 40 процента по-малко холестерол от говеждото.
МортаделаМортаделаЗа направата на мортадела се ползва само отбрано свинско месо, което се обработва внимателно. Производство и състав на мортадела. Всичко за италианския колбас мортадела
Месо от щраусМесо от щраусОсвен че е екзотично и вкусно, месото от щраус е и полезно. Специалистите съветват месо от щраус да се консумира най-вече от хора, които страдат от високо кръвно налягане. Месото от щраус се препоръчва от диетолозите
БратвурстБратвурстБратвурст /Bratwurst/ е вид наденица, която е произведена от телешко, свинско или говеждо месо. Братвурст е характерен за Германия, където съществуват различни негови разновидности. 16 август е Международният ден на братвурста
Еленско МесоЕленско Месо
05 Март
1
Admin
Еленското месо е дълбоко ценено, невероятно вкусно и хранително месо. Еленското месо е богато на пурини. Готвене на еленско месо. Ползи и вреди от еленско месо.
Пуешко МесоПуешко Месо
24 Февр.
Admin
Пуешко месо - Христофор Колумб е пренесъл пуешкото месо през 16 век от новия свят. Ползи на пуешкото месо. Избор и съхранение на пуешко. Приготвяне на пуйка.
ШункаШунка
24 Февр.
Rosi Trifonova
Шунката е деликатес, който традиционно се приготвя от осолено и изсушено свинско месо от бут или плешка. Популярна е и шунката от еленско месо. Сред най-популярните видове шунка е и Прошутото.