Меса и Колбаси

Меса и Колбаси

Меса и колбаси с информация за тях и техния състав. Съхранение, избор и консумация на различните видове меса и колбаси.
БратвурстМеса и КолбасиБратвурст
16 Август
Кристина Черникова
ЧоризоМеса и КолбасиЧоризо
30 Август
Росица Стоянова
Месо от щраусМеса и КолбасиМесо от щраус
04 Март
Кристина Черникова
Биволско месоБиволско месоСпоред италианските диетолози на консумацията на биволско месо трябва да наблягат най-вече дамите, тъй като то е много богато на желязо. Биволското има 40 процента по-малко холестерол от говеждото. Биволското е идеално за кайма
МортаделаМортаделаЗа направата на продукта се ползва само отбрано свинско месо, което се обработва внимателно. То се смесва с маслини и чушки, и се овкусява с черен пипер, бял пипер, червен пипер, кориандър, мирта, индийско орехче и други подправки.
Гъше месоГъше месоМесото от гъска е широко разпространено в готварството на редица страни. То се употребява в яхнии, супи, салати, пастети, запеканки.
Агнешко МесоАгнешко Месо
05 Май
Admin
Агнешкото месо се използва по цял свят за безброй вкусни рецепти. Агнешкото месо е на особена почит в арабската кухня. Избор и съхранение на агнешко. Кулинарна употреба на агнешко.
Еленско МесоЕленско Месо
05 Март
1
Admin
Еленското месо е дълбоко ценено, невероятно вкусно и хранително месо. Еленското месо е богато на пурини. Готвене на еленско месо. Ползи и вреди от еленско месо.
КаймаКаймаВкусната кайма не трябва да бъде нито много мазна, нито много суха, тя трябва да е сочна. Каймата е основен продукт за редица ястия. В родната кухня ястия с кайма имат дългогодишни традиции.
СаламСаламСаламът е продукт от солено и изсушено месо, който може да се приготви от свинско, телешко, говеждо или микс от различни меса. В саламите се добавят доста. Италианските салами са най-популярни.
Пуешко МесоПуешко Месо
24 Февр.
Admin
Пуешко месо - Христофор Колумб е пренесъл пуешкото месо през 16 век от новия свят. Ползи на пуешкото месо. Избор и съхранение на пуешко. Приготвяне на пуйка.
ШункаШункаШунката е деликатес, който традиционно се приготвя от осолено и изсушено свинско месо от бут или плешка. Популярна е и шунката от еленско месо. Сред най-популярните видове шунка е и Прошутото.
СуджукСуджукСуджукът е деликатес от кълцано месо, характерен за българската национална кухня. Суджук се приготвя от говеждо и свинско месо, а понякога и смес от двете. Суджукът се прави с характерни за района подправки.
СланинаСланинаСланината е традиционно използван в българската кухня продукт. Сланина се добива от подкожната мазнина на прасе или свиня. Сланината е вкусна като мезе опушена, овкусена, но винаги трябва да бъде осолена.
КренвиршиКренвиршиКренвиршите са вид малотраен колбас. Кренвирши се произвеждат от свинско, телешко, пилешко, пуешко месо или микс. Близо половината от масата на кренвирши представлява вода.