Чоризо
Меса и Колбаси

Чоризо

Чоризото, наричано и чорисо, представлява вкусен пикантен колбас, приготвен от свинско месо, който произхожда от Испания и Португалия.

1

Меса и Колбаси

Меса и колбаси с информация за тях и техния състав. Съхранение, избор и консумация на различните видове меса и колбаси.
Меса и Колбаси - БратвурстМеса и Колбаси

Братвурст

07.03.2015

Братвурст /Bratwurst/ е вид наденица, която е произведена от телешко, свинско или говеждо месо. Братвурст е характерен за Германия, където съществуват различни негови разновидности. Популярен е и братвурст от северната провинция Хесен.

Меса и Колбаси - Месо от щраусМеса и Колбаси

Месо от щраус

04.03.2015

Освен че е екзотично и вкусно, месото от щраус е и полезно. Специалистите съветват месо от щраус да се консумира най-вече от хора, които страдат от високо кръвно налягане. Месото от щраус се препоръчва от диетолозите

Меса и Колбаси - Биволско месоМеса и Колбаси

Биволско месо

03.03.2015

Според италианските диетолози на консумацията на биволско месо трябва да наблягат най-вече дамите, тъй като то е много богато на желязо. Биволското има 40 процента по-малко холестерол от говеждото. Биволското е идеално за кайма

Меса и Колбаси - МортаделаМеса и Колбаси

Мортадела

01.03.2015

За направата на продукта се ползва само отбрано свинско месо, което се обработва внимателно. То се смесва с маслини и чушки, и се овкусява с черен пипер, бял пипер, червен пипер, кориандър, мирта, индийско орехче и други подправки.

Меса и Колбаси - Гъше месоМеса и Колбаси

Гъше месо

13.02.2015

Месото от гъска е широко разпространено в готварството на редица страни. То се употребява в яхнии, супи, салати, пастети, запеканки.

Меса и Колбаси - Агнешко МесоМеса и Колбаси

Агнешко Месо

05.05.2014

Агнешкото месо се използва по цял свят за безброй вкусни рецепти. Агнешкото месо е на особена почит в арабската кухня. Избор и съхранение на агнешко. Кулинарна употреба на агнешко.

Меса и Колбаси - Еленско МесоМеса и Колбаси

Еленско Месо

05.03.2014

Еленското месо е дълбоко ценено, невероятно вкусно и хранително месо. Еленското месо е богато на пурини. Готвене на еленско месо. Ползи и вреди от еленско месо.

Меса и Колбаси - КаймаМеса и Колбаси

Кайма

26.02.2014

Вкусната кайма не трябва да бъде нито много мазна, нито много суха, тя трябва да е сочна. Каймата е основен продукт за редица ястия. В родната кухня ястия с кайма имат дългогодишни традиции.

Меса и Колбаси - СаламМеса и Колбаси

Салам

26.02.2014

Саламът е продукт от солено и изсушено месо, който може да се приготви от свинско, телешко, говеждо или микс от различни меса. В саламите се добавят доста. Италианските салами са най-популярни.

Меса и Колбаси - Пуешко МесоМеса и Колбаси

Пуешко Месо

24.02.2014

Пуешко месо - Христофор Колумб е пренесъл пуешкото месо през 16 век от новия свят. Ползи на пуешкото месо. Избор и съхранение на пуешко. Приготвяне на пуйка.

Меса и Колбаси - ШункаМеса и Колбаси

Шунка

24.02.2014

Шунката е деликатес, който традиционно се приготвя от осолено и изсушено свинско месо от бут или плешка. Популярна е и шунката от еленско месо. Сред най-популярните видове шунка е и Прошутото.