gotvach.bg»Статии»Меса и Колбаси
Меса и Колбаси

Меса и Колбаси

Меса и колбаси с информация за тях и техния състав. Съхранение, избор и консумация на различните видове меса и колбаси .
КаймаМеса и КолбасиКайма
29 Септ.
Rosi Trifonova
СаламМеса и КолбасиСалам
03 Септ.
Rosi Trifonova
Гъше месоМеса и КолбасиГъше месо
23 Август
Кристина Черникова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Биволско месоБиволско месоСпоред италианските диетолози на консумацията на биволско месо трябва да наблягат най-вече дамите, тъй като то е много богато на желязо. Биволското има 40 процента по-малко холестерол от говеждото.
МортаделаМортаделаЗа направата на мортадела се ползва само отбрано свинско месо, което се обработва внимателно. Производство и състав на мортадела. Всичко за италианския колбас мортадела
Месо от щраусМесо от щраусОсвен че е екзотично и вкусно, месото от щраус е и полезно. Специалистите съветват месо от щраус да се консумира най-вече от хора, които страдат от високо кръвно налягане. Месото от щраус се препоръчва от диетолозите
БратвурстБратвурстБратвурст /Bratwurst/ е вид наденица, която е произведена от телешко, свинско или говеждо месо. Братвурст е характерен за Германия, където съществуват различни негови разновидности. 16 август е Международният ден на братвурста
ЧоризоЧоризо
30 Август
Rosi Stoyanova
Чоризото, наричано и чорисо, представлява вкусен пикантен колбас, приготвен от свинско месо, който произхожда от Испания и Португалия.
Агнешко МесоАгнешко Месо
05 Май
Admin
Агнешкото месо се използва по цял свят за безброй вкусни рецепти. Агнешкото месо е на особена почит в арабската кухня. Избор и съхранение на агнешко. Кулинарна употреба на агнешко.
Еленско МесоЕленско Месо
05 Март
1
Admin
Еленското месо е дълбоко ценено, невероятно вкусно и хранително месо. Еленското месо е богато на пурини. Готвене на еленско месо. Ползи и вреди от еленско месо.
Пуешко МесоПуешко Месо
24 Февр.
Admin
Пуешко месо - Христофор Колумб е пренесъл пуешкото месо през 16 век от новия свят. Ползи на пуешкото месо. Избор и съхранение на пуешко. Приготвяне на пуйка.
ШункаШунка
24 Февр.
Rosi Trifonova
Шунката е деликатес, който традиционно се приготвя от осолено и изсушено свинско месо от бут или плешка. Популярна е и шунката от еленско месо. Сред най-популярните видове шунка е и Прошутото.
СуджукСуджук
24 Февр.
Rosi Trifonova
Суджукът е деликатес от кълцано месо, характерен за българската национална кухня. Суджук се приготвя от говеждо и свинско месо, а понякога и смес от двете. Суджукът се прави с характерни за района подправки.
СланинаСланина
24 Февр.
1
Rosi Trifonova
Сланината е традиционно използван в българската кухня продукт. Сланина се добива от подкожната мазнина на прасе или свиня. Сланината е вкусна като мезе опушена, овкусена, но винаги трябва да бъде осолена.
КренвиршиКренвирши
21 Февр.
3
Rosi Trifonova
Кренвиршите са вид малотраен колбас. Кренвирши се произвеждат от свинско, телешко, пилешко, пуешко месо или микс. Близо половината от масата на кренвирши представлява вода.