gotvach.bg»Статии»Меса и Колбаси
Меса и Колбаси

Меса и Колбаси

Меса и колбаси с информация за тях и техния състав. Съхранение, избор и консумация на различните видове меса и колбаси .
БратвурстМеса и КолбасиБратвурст
16 Август
Кристина Черникова
ЧоризоМеса и КолбасиЧоризо
30 Август
Rosi Stoyanova
Месо от щраусМеса и КолбасиМесо от щраус
04 Март
Кристина Черникова
Биволско месоБиволско месоСпоред италианските диетолози на консумацията на биволско месо трябва да наблягат най-вече дамите, тъй като то е много богато на желязо. Биволското има 40 процента по-малко холестерол от говеждото. Биволското е идеално за кайма
МортаделаМортаделаЗа направата на продукта се ползва само отбрано свинско месо, което се обработва внимателно. То се смесва с маслини и чушки, и се овкусява с черен пипер, бял пипер, червен пипер, кориандър, мирта, индийско орехче и други подправки.
Гъше месоГъше месоМесото от гъска е широко разпространено в готварството на редица страни. То се употребява в яхнии, супи, салати, пастети, запеканки.
Агнешко МесоАгнешко Месо
05 Май
Admin
Агнешкото месо се използва по цял свят за безброй вкусни рецепти. Агнешкото месо е на особена почит в арабската кухня. Избор и съхранение на агнешко. Кулинарна употреба на агнешко.
Еленско МесоЕленско Месо
05 Март
1
Admin
Еленското месо е дълбоко ценено, невероятно вкусно и хранително месо. Еленското месо е богато на пурини. Готвене на еленско месо. Ползи и вреди от еленско месо.
КаймаКайма
26 Февр.
2
Rosi Trifonova
Вкусната кайма не трябва да бъде нито много мазна, нито много суха, тя трябва да е сочна. Каймата е основен продукт за редица ястия. В родната кухня ястия с кайма имат дългогодишни традиции.
СаламСалам
26 Февр.
Rosi Trifonova
Саламът е продукт от солено и изсушено месо, който може да се приготви от свинско, телешко, говеждо или микс от различни меса. В саламите се добавят доста. Италианските салами са най-популярни.
Пуешко МесоПуешко Месо
24 Февр.
Admin
Пуешко месо - Христофор Колумб е пренесъл пуешкото месо през 16 век от новия свят. Ползи на пуешкото месо. Избор и съхранение на пуешко. Приготвяне на пуйка.
ШункаШунка
24 Февр.
Rosi Trifonova
Шунката е деликатес, който традиционно се приготвя от осолено и изсушено свинско месо от бут или плешка. Популярна е и шунката от еленско месо. Сред най-популярните видове шунка е и Прошутото.
СуджукСуджук
24 Февр.
Rosi Trifonova
Суджукът е деликатес от кълцано месо, характерен за българската национална кухня. Суджук се приготвя от говеждо и свинско месо, а понякога и смес от двете. Суджукът се прави с характерни за района подправки.
СланинаСланина
24 Февр.
1
Rosi Trifonova
Сланината е традиционно използван в българската кухня продукт. Сланина се добива от подкожната мазнина на прасе или свиня. Сланината е вкусна като мезе опушена, овкусена, но винаги трябва да бъде осолена.
КренвиршиКренвирши
21 Февр.
3
Rosi Trifonova
Кренвиршите са вид малотраен колбас. Кренвирши се произвеждат от свинско, телешко, пилешко, пуешко месо или микс. Близо половината от масата на кренвирши представлява вода.