gotvach.bg»Статии»Риба и Морски Дарове
Риба и Морски Дарове

Риба и Морски Дарове

Риба и морски дарове с информация за тях и техния състав. Съхранение, избор и консумация на различни видове риба и морски дарове .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
СомСомПолезните съставки на сома го правят един от важните гости на нашата трапеза. Сред предимствата на този вид риба е неговото мазно месо, съдържащо протеини и мазнини, явяващи се ценен източник на енергия.
ХерингаХеринга
10 Септ.
Rosi Stoyanova
Според специалистите месото на херингата може перфектно да замени някои от най-скъпите риби, каквато е сьомгата. Ползи от херинга. Готвене на херинга
Риба ПлатикаРиба ПлатикаПлатиката е риба от семейство Шаранови, която се намира и в нашите водни басейни и е обичаен обект на спортния риболов. Платиката не е едра риба. Тънкости при приготвяне на маринована платика или печена платика
Месо от акулаМесо от акула
28 Август
Rosi Stoyanova
Месото от акула съдържа пълноценни белтъци, малко количество мазнини, минерални вещества. Месото от акула се приготвя по различни начини. Ползи и вреди от месо от акула.
ЛавракЛаврак
26 Август
1
Rosi Stoyanova
Лавракът, наричан още морски вълк е хищна морска риба със сплеснато и странично удължено сребристо тяло. Лавракът е една от най-вкусните риби в морето. Лавракът е подходящ за задушаване на пара, печене на скара, във фолио.
Риби, които са вредни за здраветоРиби, които са вредни за здраветоРибата – толкова вкусна и толкова здравословна, е задължителна част от менюто на малки и големи. Има обаче 9 вида риби, които са по-скоро вредни за здравето.
Риба ФагриРиба ФагриРиба Фагри се приготвя с билки, пече се на скара и се поднася гарнирана с дресинг от лимон и зехтин. Фагри е вкусна риба без натрапчивият мирис на риба и без много кости
Сьомга - видове, състав, съхранение и ползиСьомга - видове, състав, съхранение и ползи
18 Февр.
2
Rosi Stoyanova
Сьомгата е една от най-известните и ценени риби в света. Сьомгата е деликатес, който освен изключително вкусен е и много полезен. Сьомгата е с много високо съдържание на омега-3 мастни киселини.
Черен ХайверЧерен ХайверЧерният хайвер е една от най-скъпите храни в света, поради което неслучайно е наричан храната на царете. Черният хайвер се сервира в малки чинийки. Черният хайвер е не само изискана и полезна за здравето храна, но и изключителен сюъзник в борбата с. . .
ФугуФугу
19 Август
Rosi Stoyanova
Фугу Fugu представлява изключително екзотичен вид риба балон, позната още като риба таралеж. Рибата има много необичайна форма и може да се срещне във водите около Корея и Япония.
ЛангустаЛангустаЛангустата е вид рак, подобно на омар. От лангустата се консумира месото от коремната област и опашката, които са смятани за деликатес. Лангустите достигат до 60 см на дължина, а теглото им е около 3 кг.
ЕсетраЕсетраЕсетрата е костна риба, при която по-голямата част на скелета е хрущялна. Друг отличителен белег на есетра е, че по дължината на тялото се намират пет реда костни плочки. Месото на есетрата е източник на глутаминова киселина