gotvach.bg»Статии»Риба и Морски Дарове
Риба и Морски Дарове

Риба и Морски Дарове

Риба и морски дарове с информация за тях и техния състав. Съхранение, избор и консумация на различни видове риба и морски дарове .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
АншоаАншоа
22 Септ.
Аншоата е незаменима част от рибни салати, сандвичи, пици, супи, яхнии, пасти, ризото и др. Аншоа се комбинира се добре с маслини и сосове. Видове аншоа.
ЛангустиниЛангустини
09 Септ.
Лангустините получават названието си заради външната прилика с каноничния омар. Лангустини - състав, избор, съхранение и кулинарна употреба:
ЛавракЛаврак
24 Август
1
Лавракът, наричан още морски вълк е хищна морска риба със сплеснато и странично удължено сребристо тяло. Лавракът е една от най-вкусните риби в морето.
ЦипураЦипура
20 Август
2
Ципурата е риба с бяло, нежно и леко сухо месо. Ципурата може да се задушава на пара, да се пече на фурна във фолио или пергамент, да се маринова. Ципурата е типична риба за средиземноморската кухня.
ЗмиоркаЗмиорка
19 Август
Змиорката е една от най-вкусните риби, които се срещат по нашите географски ширини. Първото нещо, което трябва да се направи при кулинарната обработка на змиорката, е да се одере. Готвене на змиорка
ФугуФугу
31 Юли
Фугу Fugu представлява изключително екзотичен вид риба балон, позната още като риба таралеж. Рибата има много необичайна форма и може да се срещне във водите около Корея и Япония.
РациРаци
29 Юли
Раците са едни от морските дарове, така любими на мнозина от нас. Познати са около 400 вида раци, както морски, океански, така и речни. Как се готвят раци. Здравословни ползи от рачешкото месо
Риба МойваРиба Мойва
26 Юли
Струва си да се опитат различни рецепти с мойва, като същевременно научим и полезна информация за тази привидно обикновена дребна риба. Мойва е много хранителна - най-евтината и полезна риба. Външен вид на мойва
КалканКалкан
21 Юли
Калканът (Psetta maxima) е плоска риба, чиито очи се намират от горната страна. Калканът има много специфична форма – плоска и несиметрична с форма на ромб.
Сьомга - видове, състав, съхранение и ползиСьомга - видове, състав, съхранение и ползи
24 Юни
2
Сьомгата е една от най-известните и ценени риби в света. Сьомгата е деликатес, който освен изключително вкусен е и много полезен. Сьомгата е с много високо съдържание на омега-3 мастни киселини.
ЛинЛин
18 Юни
Месото на лина е питателно и много полезно. То лесно се усвоява от човешкия организъм и го зарежда с множество полезни вещества. Улов на лин. Почистване на лин. Кулинарна употреба на риба лин.
ЛангустаЛангуста
17 Юни
Лангустата е вид рак, подобно на омар. От лангустата се консумира месото от коремната област и опашката, които са смятани за деликатес. Лангустите достигат до 60 см на дължина, а теглото им е около 3 кг.