gotvach.bg»Статии»Риба и Морски Дарове
Риба и Морски Дарове

Риба и Морски Дарове

Риба и морски дарове с информация за тях и техния състав. Съхранение, избор и консумация на различни видове риба и морски дарове .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
СкаридиСкариди
16 Юни
Admin
Скаридите са най-известната морска храна. Като повечето морски дарове, скаридите са полезна и пълноценна храна. Кулинарна употреба на скариди. Състав на скаридите. Кулинарна употреба на скариди
Риба мечРиба мечРибата меч много добре се комбинира с патладжан, картофи, моркови, лук и домати. Отиват ѝ подправки като копър, магданоз, естрагон, риган, черен пипер, майорана и др.
ПаламудПаламудПаламудът е сред любимите риби на почитателите на морската кухня. Паламуд може да се консумира маринован, печен на скара, сушен, веян или пържен. При приготвяне на паламуд трябва да се следват някои правила
БелугаБелугаБелугата принадлежи към семейството на есетровите риби. Месото от белуга е високо ценено, много вкусно и здравословно, ценен е и черният ѝ хайвер. Именно поради тези качества рибата Белуга сега е на ръба на изчезването.
ПангасиусПангасиусПангасиус е сред най-закупуваните риби у нас, тъй като цената на рибата е сравнително ниска. По думите на някои експерти пангасиус е най-мръсната риба на света. У нас пангасиус се предлага филетиран и замразен
КарагьозКарагьозКарагьозът /Alosa pontica/ е познат още като Дунавска скумрия. Месото на карагьоза е апетитно и изкусително за всеки почитател на морската кухня. Карагьозът е най-вкусен пържен.
ОмариОмариОмарите са морски дар, ценен с вкусовите си качества по цял свят и от всички. Омарът е доста ценна стока и неговите популации се следят стриктно. Кулинарна употреба на омари
ЩукаЩукаЩуката се съчетава отлично с копър, сметана, лимони и лук. В някои страни комбинират щука с с кисело зеле. Месото на щука е не само вкусно, но и полезно.
Морски ДяволМорски ДяволМесото на морския дявол е бяло, приятно, богато на витамините А и D, съдържа много минерали, протеини и аминокиселини и много малко мазнини, което го прави диетично. Вкусови качества и готвене на морския дявол.
ПъстругаПъстругаОбща характеристика на пъструга. Значение на пъструга за търговията с риба и рибни продукти. Състав и полезни свойства на пъструга. Състав и полезни свойства на пъструга. Обработка и готвене на пъструга
Черен ХайверЧерен Хайвер
17 Февр.
Rosi Stoyanova
Черният хайвер е една от най-скъпите храни в света, поради което неслучайно е наричан храната на царете. Черният хайвер се сервира в малки чинийки и никога със сребърни лъжички. История и ползи на черния хайвер
МинокопМинокопМинокопът в България много често е наричан милокоп, но става въпрос за една и съща риба. Съвети за приготвяне и сервиране на риба милокоп.