Риба и Морски Дарове

Риба и морски дарове с информация за тях и техния състав. Съхранение, избор и консумация на различни видове риба и морски дарове.
Лангуста
Лангуста
Лангустата е вид рак, подобно на омар. От лангустата се консумира месото от коремната област и опашката, които са смятани за деликатес. Лангустите достигат ...
Есетра
Есетра
Есетрата е костна риба, при която по-голямата част на скелета е хрущялна. Друг отличителен белег на есетра е, че по дължината на тялото се намират пет реда ...
Сьомгова пъстърва
Сьомгова пъстърва
Сьомговата пъстърва е хибриден вид риба, който е плод на дългогодишните усилия на екип югославски учени-генетици. Сьомговата пъстърва е и изключително ...
Сепия
Сепия
Сепиите /Sepiida/ представляват разред главоноги мекотели. Мастилото от сепия влиза в състава на някои хомеопатични препарати срещу астма, запек, ...
Змиорка
Змиорка
Змиорката е една от най-вкусните риби, които се срещат по нашите географски ширини. Първото нещо, което трябва да се направи при кулинарната обработка на ...
Херинга
Херинга
Херингата има тлъсто и вкусно месо, което може да се консумира в прясно състояние, осолено, пушено или в консерви. Херингата е на огромна почит в Швеция, ...
Лин
Лин
Месото на лина е питателно и много полезно. То лесно се усвоява от човешкия организъм и го зарежда с множество полезни вещества. Заради това негово качество ...
Пангасиус
Пангасиус
Пангасиус е сред най-закупуваните риби у нас, тъй като цената на рибата е сравнително ниска. По думите на някои експерти пангасиус е най-мръсната риба на ...
Толстолоб
Толстолоб
Похапването на толстолоб спомага за предотвратяването на сърдечно-съдови проблеми и пази от онкологични заболявания. Толстолобът е вкусен паниран, изпечена ...
Карагьоз
Карагьоз
Карагьозът /Alosa pontica/ е познат още като Дунавска скумрия. Месото от карагьоз се явява източник на витамини А, В5, В6, В12. Консумацията на карагьоз ...