Gotvach.bg»Статии»Риба и Морски Дарове
- Бобови и Зърнени Продукти
- Видове Алкохол
- Видове Гъби
- Етерични Масла
- Зеленчуци
- Консерванти и Е-та
- Меса и Колбаси
- Млечни Продукти
- Плодове
- Риба и Морски Дарове
- Сортове Вина
- Хранителни Продукти
- Ядки и Семена
Риба и Морски ДаровеВодорасли Хиджики
17 Юни
Илияна Ангелова
Риба и Морски ДаровеТигрови скариди
27 Март
Петьо Любомиров
Риба и Морски ДаровеМорски таралеж
26 Февр.
Денимира Анелова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
МорунаМоруната (Huso huso) е вид голяма риба от семейство Acipenseridae. Какво трябва да знаем за месото на моруната? Кулинарни приложения на моруната. Как да сготвим моруна?
22 Февр.
Ивичест тунецSkipjack Tuna е име на вид риба тон, наречена също бонито и ивичест тунец. Спинджак туната, която на места наричат и гола риба тон, може да се определи като риба тон-джудже. Мястото на ивичест тунец в различните кухни
14 Февр.
Барбун (Барбуня)Черноморският барбун е наричан още барбуна, барбуня, като името е дошло от гръцки език и означава с големи мустаци. Други названия на рибата у нас са султанка, червен милет.
13 Януари
Дъгова пъстърваПриготвяне на дъгова пъстърва. Описание на дъговата пъстърва. Описание на месото на дъговата пъстърва. Ползи и кулинарни предимства на дъгова пъстърва. Хранителна стойност на месото на дъговата пъстърва
27 Април
РациРаците са едни от морските дарове, така любими на мнозина от нас. Познати са около 400 вида раци, както морски, океански, така и речни. Как се готвят раци.
19 Март
Морски език (Палтус)Палтусът е представен от 5 основни риби и принадлежи към семейството на плоските риби. Морски език - описание, ползи и кулинарна употреба.
12 Окт.
ЗарганЗарганът е един от най-желаните риболовни обекти, но уловът му е рядка възможност. Външен вид на риба зарган. Как се приготвя зарган в кухнята? Колко полезна риба е зарганът?
10 Окт.
Дива СьомгаСьомгата е риба, която се отглежда в развъдници заради огромното търсене, но продължава да се предлага и дива сьомга. Дива сьомга - характеристики, здравословни ползи и начини на приготвяне.
06 Окт.
АншоаАншоата е незаменима част от рибни салати, сандвичи, пици, супи, яхнии, пасти, ризото и др. Аншоа се комбинира се добре с маслини и сосове. Видове аншоа.
22 Септ.
ЛангустиниЛангустините получават названието си заради външната прилика с каноничния омар. Лангустини - състав, избор, съхранение и кулинарна употреба:
09 Септ.
ЛавракЛавракът, наричан още морски вълк е хищна морска риба със сплеснато и странично удължено сребристо тяло. Лавракът е една от най-вкусните риби в морето.
24 Август
1
ЦипураЦипурата е риба с бяло, нежно и леко сухо месо. Ципурата може да се задушава на пара, да се пече на фурна във фолио или пергамент, да се маринова. Ципурата е типична риба за средиземноморската кухня.
20 Август
2
ЗмиоркаЗмиорката е една от най-вкусните риби, които се срещат по нашите географски ширини. Първото нещо, което трябва да се направи при кулинарната обработка на змиорката, е да се одере. Готвене на змиорка
19 Август
Избрано
Нашите категории рецепти
29 974
Основни рецепти
15 295
20 717
Други