Gotvach.bg»Статии»Риба и Морски Дарове
Риба и Морски Дарове

Риба и Морски Дарове

Риба и морски дарове с информация за тях и техния състав. Съхранение, избор и консумация на различни видове риба и морски дарове .
Морски таралежРиба и Морски ДаровеМорски таралеж
26 Февр.
Денимира Анелова
МорунаРиба и Морски ДаровеМоруна
22 Февр.
Петьо Любомиров
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ивичест тунецИвичест тунец
14 Февр.
Skipjack Tuna е име на вид риба тон, наречена също бонито и ивичест тунец. Спинджак туната, която на места наричат и гола риба тон, може да се определи като риба тон-джудже. Мястото на ивичест тунец в различните кухни
Барбун (Барбуня)Барбун (Барбуня)
13 Януари
Черноморският барбун е наричан още барбуна, барбуня, като името е дошло от гръцки език и означава с големи мустаци. Други названия на рибата у нас са султанка, червен милет.
Дъгова пъстърваДъгова пъстърва
27 Април
Приготвяне на дъгова пъстърва. Описание на дъговата пъстърва. Описание на месото на дъговата пъстърва. Ползи и кулинарни предимства на дъгова пъстърва. Хранителна стойност на месото на дъговата пъстърва
РациРаци
19 Март
Раците са едни от морските дарове, така любими на мнозина от нас. Познати са около 400 вида раци, както морски, океански, така и речни. Как се готвят раци.
Морски език (Палтус)Морски език (Палтус)
12 Окт.
Палтусът е представен от 5 основни риби и принадлежи към семейството на плоските риби. Морски език - описание, ползи и кулинарна употреба.
ЗарганЗарган
10 Окт.
Зарганът е един от най-желаните риболовни обекти, но уловът му е рядка възможност. Външен вид на риба зарган. Как се приготвя зарган в кухнята? Колко полезна риба е зарганът?
Дива СьомгаДива Сьомга
06 Окт.
Сьомгата е риба, която се отглежда в развъдници заради огромното търсене, но продължава да се предлага и дива сьомга. Дива сьомга - характеристики, здравословни ползи и начини на приготвяне.
АншоаАншоа
22 Септ.
Аншоата е незаменима част от рибни салати, сандвичи, пици, супи, яхнии, пасти, ризото и др. Аншоа се комбинира се добре с маслини и сосове. Видове аншоа.
ЛангустиниЛангустини
09 Септ.
Лангустините получават названието си заради външната прилика с каноничния омар. Лангустини - състав, избор, съхранение и кулинарна употреба:
ЛавракЛаврак
24 Август
1
Лавракът, наричан още морски вълк е хищна морска риба със сплеснато и странично удължено сребристо тяло. Лавракът е една от най-вкусните риби в морето.
ЦипураЦипура
20 Август
2
Ципурата е риба с бяло, нежно и леко сухо месо. Ципурата може да се задушава на пара, да се пече на фурна във фолио или пергамент, да се маринова. Ципурата е типична риба за средиземноморската кухня.
ЗмиоркаЗмиорка
19 Август
Змиорката е една от най-вкусните риби, които се срещат по нашите географски ширини. Първото нещо, което трябва да се направи при кулинарната обработка на змиорката, е да се одере. Готвене на змиорка