Gotvach.bg»Статии»Бобови и Зърнени Продукти
Бобови и Зърнени

Бобови и Зърнени Продукти

Бобови и зърнени Продукти с информация за тях и техния състав. Съхранение, избор и консумация на различни видове зърнени и бобови продукти .
МалцБобови и ЗърнениМалц
03 Януари
Илияна Ангелова
Оранжева лещаБобови и ЗърнениОранжева леща
28 Март
Илияна Ангелова
Царевичен ГрисБобови и ЗърнениЦаревичен Грис
25 Окт.
Илияна Ангелова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Червена ЛещаЧервена Леща
22 Окт.
Описание на червената леща. Място на червения сорт леща в историята на тази култура. Предимства и хранителна стойност на червената леща. Готвене на червена леща.
ПросоПросо
29 Септ.
8
Просото е сред житните растения, които имат предпазващи сърцето свойства. Просото понижава риска от диабет 2 и детска астма, защитава от сърдечна недостатъчност. Диета с просо, готвене на просо и всички ползи от просо
Кадифен бобКадифен боб
14 Септ.
Кадифеният боб /mucuna prurien/ е екзотично бобово растение с лилави цветя и мъхести шушулки. Кадифеният боб е едно от най-ефикасните средства за повдигане на либидото и при диабет
Боб адзукиБоб адзуки
14 Септ.
3
Бобът Адзуки, познат още като червен азиатски боб е изключително вкусен. Бобът адзуки е превъзходен за салати и ястия с ориз.
КамутКамут
19 Август
Камутът е древноегипетско жито, открито в египетските пирамиди, което има история, датираща преди 3000 години. Ползи от камут. Камут в кулинарията. Какво съдържат зърната на камута?
ЛупинаЛупина
15 Август
2
Лупина е голям род, който включва в себе си повече от 300 вида многогодишни растения, повечето от които са диворастящи. Лупината може да се използва в кулинарията. Ползи и вреди от лупина.
ОвесОвес
15 Август
1
Има голямо разнообразие на видовете овесени продукти, които използваме ежедневно като булгур, овесени ядки, овесено брашно и овесени трици. Състав на овеса. Здравословни ползи от овес
ЕдамамеЕдамаме
18 Юли
Какво представляват младите соеви зърна едамаме? Хранителен състав на едамаме. Ползи от консумацията на едамаме. Как се приготвя едамаме.
АмарантАмарант
18 Юни
3
Амарантът представлява древна зърнена култура, която е тясно свързана с традициите и бита на хранене на ацтеките. Амарантът съдържа голям брой незаменими аминокиселини. Амарантът е полезен за хора, които страдат от
Африканско житно растение ТефАфриканско житно растение Теф
10 Юни
Теф е африканско житно растение, което не се отглежда в световен мащаб, но е основна зърнена култура в Еритрея и Етиопия. Теф прилича на просо, но семената му са много по-малки и се готвят по-бързо.
Смилянски бобСмилянски боб
09 Юни
Смилянски боб е една от малкото български храни, които са защитени с патент за словна марка. Смилянският боб притежава уникален вкус, който е известен не само в България, но и в чужбина. Готвене на смилянски боб.
ЛещаЛеща
31 Май
Лещата е източник на много полезни вещества. Лещата съдържа и пурини, с които трябва да се внимава. Избор и съхранение на леща.
КиноаКиноа
18 Май
1
Киноата е не много позната в родната кухня, но е изключително полезна и богата на аминокиселини. Киноата помага при мигрена и сърдечносъдова недостатъчност. Киноа в кулинарията. Състав и ползи от киноа.