gotvach.bg»Статии»Бобови и Зърнени Продукти
Бобови и Зърнени

Бобови и Зърнени Продукти

Бобови и зърнени Продукти с информация за тях и техния състав. Съхранение, избор и консумация на различни видове зърнени и бобови продукти .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ЛупинаЛупина
15 Август
1
Rosi Stoyanova
Лупина е голям род, който включва в себе си повече от 300 вида многогодишни растения, повечето от които са диворастящи. Лупината може да се използва в кулинарията. Ползи и вреди от лупина.
ОвесОвес
15 Август
1
Admin
Има голямо разнообразие на видовете овесени продукти, които използваме ежедневно като булгур, овесени ядки, овесено брашно и овесени трици. Състав на овеса. Здравословни ползи от овес
ЕдамамеЕдамамеКакво представляват младите соеви зърна едамаме? Хранителен състав на едамаме. Ползи от консумацията на едамаме. Как се приготвя едамаме? Как се яде едамаме?
АмарантАмарант
18 Юни
3
Rosi Stoyanova
Амарантът представлява древна зърнена култура, която е тясно свързана с традициите и бита на хранене на ацтеките. Амарантът съдържа голям брой незаменими аминокиселини. Амарантът е полезен за хора, които страдат от
Африканско житно растение ТефАфриканско житно растение ТефТеф е африканско житно растение, което не се отглежда в световен мащаб, но е основна зърнена култура в Еритрея и Етиопия. Теф прилича на просо, но семената му са много по-малки и се готвят по-бързо.
Смилянски бобСмилянски бобСмилянски боб е една от малкото български храни, които са защитени с патент за словна марка. Смилянският боб притежава уникален вкус, който е известен не само в България, но и в чужбина. Готвене на смилянски боб.
ЛещаЛеща
31 Май
Admin
Лещата е източник на много полезни вещества. Лещата съдържа и пурини, с които трябва да се внимава. Избор и съхранение на леща.
КиноаКиноа
18 Май
1
Admin
Киноата е не много позната в родната кухня, но е изключително полезна и богата на аминокиселини. Киноата помага при мигрена и сърдечносъдова недостатъчност. Киноа в кулинарията. Състав и ползи от киноа.
СояСоя
15 Май
1
Admin
Соевите продукти като тофу, темпех и соево мляко са много богати на протеини. Соята е полезна за предотвратяване на някои ракови и сърдечни заболявания. Соя - ползи и съхранение.
Кафяв ОризКафяв Ориз
13 Май
1
Rosi Stoyanova
Кафявият ориз много често е нарична диамантът сред зърнените храни. Кафявият ориз е изключително вкусен и питателен.
Пълнозърнест оризПълнозърнест оризНачалото на всички видове ориз е пълнозърнестият, който наричаме кафяв ориз заради цвета на зърната. Пълнозърнест ориз - готвене, състав и полезни свойства:
ЦаревицаЦаревица
18 Април
Admin
Царевицата е една от храните свързвани най-често с алергични реакции. Полза и съхранение на царевица. Царевицата поддържа паметта с тиамин. Царевицата предпазва от сърдечно съдови заболявания.