Кадифен боб
Бобови и Зърнени

Кадифен боб

Кадифеният боб /mucuna prurien/ е екзотично бобово растение с лилави цветя и мъхести шушулки. Кадифеният боб е едно от най-ефикасните средства за повдигане на либидото и при диабет

1

Бобови и Зърнени Продукти

Бобови и зърнени Продукти с информация за тях и техния състав. Съхранение, избор и консумация на различни видове зърнени и бобови продукти.
Бобови и Зърнени Продукти - Жасминов ОризБобови и Зърнени

Жасминов Ориз

28.09.2016

Жасминовият ориз има приятен флорален аромат, а в сготвен вид придобива мека и лепкава структура. Много хора биха объркали жасминовия ориз с басмати ориза. Някои хора сравняват аромата на жасминовия ориз с този на цветя.

Бобови и Зърнени Продукти - Черен оризБобови и Зърнени

Черен ориз

14.03.2015

Черен ориз /Black rice/ представлява зърнена култура, която е опитомена в Азия. По тази причина се използва широко в кулинарията на много страни като Китай, Япония и Корея.

Бобови и Зърнени Продукти - Боб мунгБобови и Зърнени

Боб мунг

04.02.2015

Заради своя богат състав боб мунг се явява супер храна. Едно от ценните му качества и причината да бъде предпочитан пред другите видове боб, е че лесно се усвоява от храносмилателния тракт, без да образува газове.

Бобови и Зърнени Продукти - БобБобови и Зърнени

Боб

05.03.2014

Нахут, леща и боб са били открити още в египетски гробници. Боба е изключително полезен. В състава му се съдържа почти цялата азбука от витамини. Състав на боба. Готвене на боб.

Бобови и Зърнени Продукти - СинапБобови и Зърнени

Синап

05.03.2014

Синапът се е използвал още по времето на Питагор като медицинско растение, не кулинарно. Още римляните приготвяли горчица от смлени синапени семена. Синапено масло се получава чрез пресоване на синапени семена.

Бобови и Зърнени Продукти - ОризБобови и Зърнени

Ориз

05.03.2014

Оризът е един от най-древните култивирани продукти. И до днес оризът една от основните храни на огромна част от човечеството. Оризът е източник на важни хранителни вещества и витамини, които го превръщат в пълноценна храна.

Бобови и Зърнени Продукти - ПросоБобови и Зърнени

Просо

05.03.2014

Просото е сред житните растения, които имат предпазващи сърцето свойства. Просото понижава риска от диабет 2 и детска астма, защитава от сърдечна недостатъчност. Диета с просо и готвене на просо.

Бобови и Зърнени Продукти - ПшеницаБобови и Зърнени

Пшеница

04.03.2014

Пшеницата е една от най-важните култури в цял свят. Лигнаните в пълнозърнестите храни и пшеницата предпазват от заболявания на сърцето. Пшеницата понижава риска от диабет и детска астма. Състав на пшеницата.

Бобови и Зърнени Продукти - КиноаБобови и Зърнени

Киноа

04.03.2014

Киноата е не много позната в родната кухня, но е изключително полезна и богата на аминокиселини. Киноата помага при мигрена и сърдечносъдова недостатъчност. Киноа в кулинарията. Състав и ползи от киноа.

Бобови и Зърнени Продукти - РъжБобови и Зърнени

Ръж

04.03.2014

Ръжта е от зърнените растения, които не трябва да липсват от нашата маса. Както повечето житни продукти, така и ръжта е достъпна по магазините целогодишно. Предимства и ползи на ръжта.

Бобови и Зърнени Продукти - Нахут - ЛеблебияБобови и Зърнени

Нахут - Леблебия

04.03.2014

Нахутът е известен още като леблебия и сланутък. Нахутът има нисък гликемичен индекс и нисък индекс на гликемично зареждане. От нахут се прави нахутово брашно, а той е главна съставка на вкусния хумус