gotvach.bg»Статии»Бобови и Зърнени Продукти
Бобови и Зърнени

Бобови и Зърнени Продукти

Бобови и зърнени Продукти с информация за тях и техния състав. Съхранение, избор и консумация на различни видове зърнени и бобови продукти .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
БулгурБулгур
04 Август
Rosi Trifonova
Булгурът е пълноценна зърнена храна. Булгур се получава от бланшираното, изсушено и натрошено зърно от твърда или бяла пшеница. Рецепта за агнешко с булгур и турски пилаф. Ползи от булгура/
РожковРожков
27 Юли
1
Rosi Stoyanova
Рожков е вечнозелено растение, което принадлежи към семейство Бобови. Рожков е характерно дърво за района на Средиземноморието. Рожков помага при диария и поликистозни яйчници.
Брашно от лимец - същност, ползи, приложениеБрашно от лимец - същност, ползи, приложениеВсяко ястие, което приготвяте с обикновено пшеничено или друго брашно, може да се приготви с брашно от лимец. Състав и приложение на брашно от лимец. Как се меси с брашно от лимец
Соеви КълновеСоеви КълновеСоевите кълнове са най-популярните сред всички останали кълнове от други растения. Състав и ползи на соевите кълнове. Противопоказания за ползване на соеви кълнове
Кадифен бобКадифен боб
09 Ноем.
Elena Mateva
Кадифеният боб /mucuna prurien/ е екзотично бобово растение с лилави цветя и мъхести шушулки. Кадифеният боб е едно от най-ефикасните средства за повдигане на либидото и при диабет
Жасминов ОризЖасминов Ориз
28 Септ.
Rosi Stoyanova
Жасминовият ориз има приятен флорален аромат, а в сготвен вид придобива мека и лепкава структура. Много хора биха объркали жасминовия ориз с басмати ориза. Някои хора сравняват аромата на жасминовия ориз с този на цветя.
Черен оризЧерен оризЧерен ориз /Black rice/ представлява зърнена култура, която е опитомена в Азия. По тази причина се използва широко в кулинарията на много страни като Китай, Япония и Корея.
СинапСинап
05 Март
Admin
Синапът се е използвал още по времето на Питагор като медицинско растение, не кулинарно. Още римляните приготвяли горчица от смлени синапени семена. Синапено масло се получава чрез пресоване на синапени семена.
ОризОриз
05 Март
Admin
Оризът е един от най-древните култивирани продукти. И до днес оризът една от основните храни на огромна част от човечеството. Оризът е източник на важни хранителни вещества.
ПросоПросо
05 Март
8
Admin
Просото е сред житните растения, които имат предпазващи сърцето свойства. Просото понижава риска от диабет 2 и детска астма, защитава от сърдечна недостатъчност. Диета с просо и готвене на просо.
КиноаКиноа
04 Март
1
Admin
Киноата е не много позната в родната кухня, но е изключително полезна и богата на аминокиселини. Киноата помага при мигрена и сърдечносъдова недостатъчност. Киноа в кулинарията. Състав и ползи от киноа.
РъжРъж
04 Март
Admin
Ръжта е от зърнените растения, които не трябва да липсват от нашата маса. Както повечето житни продукти, така и ръжта е достъпна по магазините целогодишно. Предимства и ползи на ръжта.