Бобови и Зърнени

Бобови и Зърнени Продукти

Бобови и зърнени Продукти с информация за тях и техния състав. Съхранение, избор и консумация на различни видове зърнени и бобови продукти.
Кадифен бобКадифен боб
09 Ноем.
Elena Mateva
Кадифеният боб /mucuna prurien/ е екзотично бобово растение с лилави цветя и мъхести шушулки. Кадифеният боб е едно от най-ефикасните средства за повдигане на либидото и при диабет
Жасминов ОризЖасминов Ориз
28 Септ.
Rosi Stoyanova
Жасминовият ориз има приятен флорален аромат, а в сготвен вид придобива мека и лепкава структура. Много хора биха объркали жасминовия ориз с басмати ориза. Някои хора сравняват аромата на жасминовия ориз с този на цветя.
Черен оризЧерен оризЧерен ориз /Black rice/ представлява зърнена култура, която е опитомена в Азия. По тази причина се използва широко в кулинарията на много страни като Китай, Япония и Корея.
Боб мунгБоб мунгЗаради своя богат състав боб мунг се явява супер храна. Едно от ценните му качества и причината да бъде предпочитан пред другите видове боб, е че лесно се усвоява от храносмилателния тракт, без да образува газове.
БобБоб
05 Март
Admin
Нахут, леща и боб са били открити още в египетски гробници. Боба е изключително полезен. В състава му се съдържа почти цялата азбука от витамини. Състав на боба. Готвене на боб.
СинапСинап
05 Март
Admin
Синапът се е използвал още по времето на Питагор като медицинско растение, не кулинарно. Още римляните приготвяли горчица от смлени синапени семена. Синапено масло се получава чрез пресоване на синапени семена.
ОризОриз
05 Март
Admin
Оризът е един от най-древните култивирани продукти. И до днес оризът една от основните храни на огромна част от човечеството. Оризът е източник на важни хранителни вещества.
ПросоПросо
05 Март
8
Admin
Просото е сред житните растения, които имат предпазващи сърцето свойства. Просото понижава риска от диабет 2 и детска астма, защитава от сърдечна недостатъчност. Диета с просо и готвене на просо.
ПшеницаПшеница
04 Март
Admin
Пшеницата е една от най-важните култури в цял свят. Лигнаните в пълнозърнестите храни и пшеницата предпазват от заболявания на сърцето. Пшеницата понижава риска от диабет и детска астма. Състав на пшеницата.
КиноаКиноа
04 Март
1
Admin
Киноата е не много позната в родната кухня, но е изключително полезна и богата на аминокиселини. Киноата помага при мигрена и сърдечносъдова недостатъчност. Киноа в кулинарията. Състав и ползи от киноа.
РъжРъж
04 Март
Admin
Ръжта е от зърнените растения, които не трябва да липсват от нашата маса. Както повечето житни продукти, така и ръжта е достъпна по магазините целогодишно. Предимства и ползи на ръжта.
Нахут - ЛеблебияНахут - Леблебия
04 Март
3
Rosi Trifonova
Нахутът е известен още като леблебия и сланутък. Нахутът има нисък гликемичен индекс и нисък индекс на гликемично зареждане. От нахут се прави нахутово брашно, а той е главна съставка на вкусния хумус