gotvach.bg»Статии»Бобови и Зърнени Продукти
Бобови и Зърнени

Бобови и Зърнени Продукти

Бобови и зърнени Продукти с информация за тях и техния състав. Съхранение, избор и консумация на различни видове зърнени и бобови продукти .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Нахут - ЛеблебияНахут - Леблебия
28 Септ.
3
Rosi Trifonova
Нахутът е известен още като леблебия и сланутък. Нахутът има нисък гликемичен индекс и нисък индекс на гликемично зареждане. От нахут се прави нахутово брашно, а той е главна съставка на вкусния хумус
Черен бобЧерен боб
19 Септ.
Rosi Stoyanova
Черният боб е един от най-вкусни представители на семейство Бобови. Черния боб е изключително полезен за здравето. Черният боб е най-вкусен в съчетание с канела, джинджифил, кардамон, чили на прах, куркума и карамфил.
Боб мунгБоб мунгЗаради своя богат състав боб мунг се явява супер храна. Едно от ценните му качества и причината да бъде предпочитан пред другите видове боб, е че лесно се усвоява от храносмилателния тракт, без да образува газове.
ПшеницаПшеница
10 Септ.
Admin
Пшеницата е една от най-важните култури в цял свят. Лигнаните в пълнозърнестите храни и пшеницата предпазват от заболявания на сърцето. Пшеницата понижава риска от диабет и детска астма. Състав на пшеницата.
БобБоб
02 Септ.
Admin
Нахут, леща и боб са били открити още в египетски гробници. Бобът е изключително полезен. В състава на боба се съдържа почти цялата азбука от витамини. Готвене на боб. Ползи от зрял фасул
БулгурБулгур
04 Август
Rosi Trifonova
Булгурът е пълноценна зърнена храна. Булгур се получава от бланшираното, изсушено и натрошено зърно от твърда или бяла пшеница. Рецепта за агнешко с булгур и турски пилаф. Ползи от булгура/
РожковРожков
27 Юли
1
Rosi Stoyanova
Рожков е вечнозелено растение, което принадлежи към семейство Бобови. Рожков е характерно дърво за района на Средиземноморието. Рожков помага при диария и поликистозни яйчници.
Брашно от лимец - същност, ползи, приложениеБрашно от лимец - същност, ползи, приложениеВсяко ястие, което приготвяте с обикновено пшеничено или друго брашно, може да се приготви с брашно от лимец. Състав и приложение на брашно от лимец. Как се меси с брашно от лимец
Соеви КълновеСоеви КълновеСоевите кълнове са най-популярните сред всички останали кълнове от други растения. Състав и ползи на соевите кълнове. Противопоказания за ползване на соеви кълнове
Кадифен бобКадифен боб
09 Ноем.
Elena Mateva
Кадифеният боб /mucuna prurien/ е екзотично бобово растение с лилави цветя и мъхести шушулки. Кадифеният боб е едно от най-ефикасните средства за повдигане на либидото и при диабет
Жасминов ОризЖасминов Ориз
28 Септ.
Rosi Stoyanova
Жасминовият ориз има приятен флорален аромат, а в сготвен вид придобива мека и лепкава структура. Много хора биха объркали жасминовия ориз с басмати ориза. Някои хора сравняват аромата на жасминовия ориз с този на цветя.
Черен оризЧерен оризЧерен ориз /Black rice/ представлява зърнена култура, която е опитомена в Азия. По тази причина се използва широко в кулинарията на много страни като Китай, Япония и Корея.