Gotvach.bg»Статии»Бобови и Зърнени Продукти
Бобови и Зърнени ПродуктиВидове АлкохолВидове ГъбиЕтерични МаслаЗеленчуциКонсерванти и Е-таМеса и КолбасиМлечни ПродуктиПлодовеРиба и Морски ДаровеСортове ВинаХранителни ПродуктиЯдки и Семена
Бобови и ЗърнениМалц
03 Януари
Илияна Ангелова
Бобови и ЗърнениОранжева леща
28 Март
Илияна Ангелова
Бобови и ЗърнениЦаревичен Грис
25 Окт.
Илияна Ангелова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Червена ЛещаОписание на червената леща. Място на червения сорт леща в историята на тази култура. Предимства и хранителна стойност на червената леща. Готвене на червена леща.
22 Окт.
ПросоПросото е сред житните растения, които имат предпазващи сърцето свойства. Просото понижава риска от диабет 2 и детска астма, защитава от сърдечна недостатъчност. Диета с просо, готвене на просо и всички ползи от просо
29 Септ.
8
Кадифен бобКадифеният боб /mucuna prurien/ е екзотично бобово растение с лилави цветя и мъхести шушулки. Кадифеният боб е едно от най-ефикасните средства за повдигане на либидото и при диабет
14 Септ.
Боб адзукиБобът Адзуки, познат още като червен азиатски боб е изключително вкусен. Бобът адзуки е превъзходен за салати и ястия с ориз.
14 Септ.
3
КамутКамутът е древноегипетско жито, открито в египетските пирамиди, което има история, датираща преди 3000 години. Ползи от камут. Камут в кулинарията. Какво съдържат зърната на камута?
19 Август
ЛупинаЛупина е голям род, който включва в себе си повече от 300 вида многогодишни растения, повечето от които са диворастящи. Лупината може да се използва в кулинарията. Ползи и вреди от лупина.
15 Август
2
ОвесИма голямо разнообразие на видовете овесени продукти, които използваме ежедневно като булгур, овесени ядки, овесено брашно и овесени трици. Състав на овеса. Здравословни ползи от овес
15 Август
1
ЕдамамеКакво представляват младите соеви зърна едамаме? Хранителен състав на едамаме. Ползи от консумацията на едамаме. Как се приготвя едамаме.
18 Юли
АмарантАмарантът представлява древна зърнена култура, която е тясно свързана с традициите и бита на хранене на ацтеките. Амарантът съдържа голям брой незаменими аминокиселини. Амарантът е полезен за хора, които страдат от
18 Юни
3
Африканско житно растение ТефТеф е африканско житно растение, което не се отглежда в световен мащаб, но е основна зърнена култура в Еритрея и Етиопия. Теф прилича на просо, но семената му са много по-малки и се готвят по-бързо.
10 Юни
Смилянски бобСмилянски боб е една от малкото български храни, които са защитени с патент за словна марка. Смилянският боб притежава уникален вкус, който е известен не само в България, но и в чужбина. Готвене на смилянски боб.
09 Юни
ЛещаЛещата е източник на много полезни вещества. Лещата съдържа и пурини, с които трябва да се внимава. Избор и съхранение на леща.
31 Май
КиноаКиноата е не много позната в родната кухня, но е изключително полезна и богата на аминокиселини. Киноата помага при мигрена и сърдечносъдова недостатъчност. Киноа в кулинарията. Състав и ползи от киноа.
18 Май
1
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 075
Основни рецепти
15 319
20 777
Други