Бобови и Зърнени

Бобови и Зърнени Продукти

Бобови и зърнени Продукти с информация за тях и техния състав. Съхранение, избор и консумация на различни видове зърнени и бобови продукти .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Соеви КълновеСоеви Кълнове
10 Март
Соевите кълнове са най-популярните сред всички останали кълнове от други растения. Състав и ползи на соевите кълнове. Противопоказания за ползване на соеви кълнове
Жасминов ОризЖасминов Ориз
28 Септ.
Жасминовият ориз има приятен флорален аромат, а в сготвен вид придобива мека и лепкава структура. Много хора биха объркали жасминовия ориз с басмати ориза. Някои хора сравняват аромата на жасминовия ориз с този на цветя.
Черен оризЧерен ориз
14 Март
Черен ориз /Black rice/ представлява зърнена култура, която е опитомена в Азия. По тази причина се използва широко в кулинарията на много страни като Китай, Япония и Корея.
СинапСинап
05 Март
Синапът се е използвал още по времето на Питагор като медицинско растение. Синапът стимулира работата на сърцето и елиминира отровите в тялото.
ОризОриз
05 Март
Оризът е един от най-древните култивирани продукти. И до днес оризът една от основните храни на огромна част от човечеството. Оризът е източник на важни хранителни вещества.
ЛимецЛимец
28 Февр.
4
Лимецът е една от най-старите храни, познати на човечеството. Лимецът почти не съдържа глутен. Лимецът се използва за направата на брашно и различни теста. Състав на лимеца.
ЕчемикЕчемик
20 Февр.
Ечемикът е важна култура, позната на човечеството от 10 000 години. Ечемикът съдържа голямо количество витамини и полезни вещества. Ечемикът е много полезен диетичен продукт, който прочиства организма от шлаките.
СпелтаСпелта
20 Февр.
Спелта е вид древна пшеница, която в България е наричана още динкел. Спелтата е с минимално съдържание на глутен. Спелтата е богата на витамини, минерали и протеини.