Gotvach.bg»Статии»Сортове Вина
Бобови и Зърнени ПродуктиВидове АлкохолВидове ГъбиЕтерични МаслаЗеленчуциКонсерванти и Е-таМеса и КолбасиМлечни ПродуктиПлодовеРиба и Морски ДаровеСортове ВинаХранителни ПродуктиЯдки и Семена
Сортове ВинаМирин
22 Март
Петьо Любомиров
Сортове ВинаВино Херес
07 Януари
Илияна Ангелова
Сортове ВинаТурига насионал
18 Май
Илияна Ангелова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кава (Пенливо вино)Кава е испанско пенливо вино, произвеждано предимно в Каталуния. Минималният период на отлежаване за кава е 9 месеца. Как се пие кава?
01 Март
Широка мелнишка лозаШирока мелнишка лоза представлява местен сорт грозде, от който се произвежда уникално вино. Той е характерен основно за югозападните предели на страната и по-конкретно за Мелник, Петрич и Сандански.
07 Февр.
ПинотажПинотаж (Pinotage) е хибриден червен сорт грозде. Сортът Пинотаж е създаден през 1925 г. Виненият сорт пинотаж се използва за получаване на качествени червени вина с плодови аромати на банан, череша и ягода
26 Септ.
Каберне ФранКаберне фран е червен сорт грозде, който се употребява във винопроизводството. Вината, приготвени от каберне фран, са трапезни, подсилени и десертни.
24 Септ.
РубинРубин представлява червен хибриден червен сорт грозде, получен при кръстосване на сортовете небилио и сира. Рубин е селектиран у нас. От сорта рубинсе добиват трапезни, сухи и десертни вина, с отличително качество.
22 Септ.
Совиньон БланСовиньон блан е бял винен сорт грозде, който произхожда от района на Бордо. Вината Совиньон блан се характеризират със сочност и кристална чистота.
19 Август
ЕрмитажВината, които са класифицирани като Ермитаж, са богати, плътни, със задоволително съдържание на танини. Вината Ермитаж притежават завладяващи аромати, които напомнят на дребни плодове като къпини, малини,
19 Август
ДимятГовори се, че димят вирее по българските земи от много векове. За да усетите най-добре характеристиките на димята, трябва да го поднесете охладено. Когато консумираме димят, е важно и по какъв начин ще го съчетаем с храната
19 Юли
НебиолоНебиоло е червен винен сорт грозде, който е познат на лозарите от много векове. Поднасяне на Небиоло. Съчетаване на вино небиоло с храна.
19 Юли
ТребианоТребиано е италиански сорт грозде. Вината от Требиано е добре да се поднесат в началото на вечерта, тъй като са по-леки. Характеристики на сорт Требиано. Видове Требиано. Поднасяне на Требиано
18 Юни
КиантиКианти (Chianti) е червено сухо вино, което се произвежда в легендарната област Тоскана, Италия. Кианти Класико Резерва е един от най-добрите представители на това вино и на италианските вина като цяло. Кианти и храна
17 Юни
Вино МалагаМалага е популярно ликьорно вино, което е характерно за Испания. Вино Малага се приготвя в района на град Малага, разположен по крайбрежието на Средиземно море и заобиколен от планини. Съчетаване на вино Малага
15 Юни
Каберне СовиньонКаберне Совиньон е най-известният и разпространен в света червен винен сорт грозде. Страхотният плътен вкус на каберне совиньон най-добре се съчетава с меса.
10 Юни
Избрано
Нашите категории рецепти
30 004
Основни рецепти
15 299
20 728
Други