Сортове Вина

Сортове Вина

Сортове вина в България и по света. Виж с какво се характеризират различните сортове вина и какви са особеностите им.
МерлоСортове ВинаМерло
31 Май
Кристина Черникова
Юни БланСортове ВинаЮни Блан
30 Май
Кристина Черникова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
РизлингРизлинг
26 Май
Ризлинг, известен още като Рейнски ризлинг, представлява стар бял винен сорт грозде. Ризлинг произхожда от района на реките Рейн и Мозел в Германия.
СемийонСемийон
26 Май
Семийон /Sémillon/ e бял сорт грозде, който се използва широко във винопроизводството. Семийон е високо ценен от френските лозари, но е разпространен и на много места по света. Семийон се поднасят охладено до
РозеРозе
17 Май
2
Розе е приятно слабо таниново вино, което се произвежда от червени сортове грозде. Характеристики на Розе. Поднасяне на Розе.
Неро Д‘аволаНеро Д‘авола
11 Май
Неро Д‘авола /Nero d'Avola/ е червен винен сорт грозде, който се отглежда в Сицилия, Италия. Всъщност смятат, че Неро Д‘авола е най-важният такъв сорт по тези земи. Неро Д‘авола изисква да бъде съчетано със също толкова отбрана
ТраминерТраминер
26 Април
Траминер (Gewürztraminer), известен още като Гевюрцтраминер и Розов Траминер, представлява бял винен сорт грозде. Траминерът има плътно и мощно тяло, както и екзотичен аромат, които много бързо засищат сетивата.
ПортвайнПортвайн
08 Март
Портвайн или порто представлява португалско подсилено ликьорно вино, които има приятен тъмно златист цвят и хармоничен вкус. Портвайн се произвежда в североизточната част на Португалия, в долината на река Дуро. Белият портвайн е идеален за аперитив
Дом ПериньонДом Периньон
21 Септ.
Присъствието на Дом Периньон на трапезата само по себе си е цяло събитие. Това главозамайващо питие носи името на знаменития бенедиктски монах Пиер Периньон.
ВиониеВионие
30 Август
Вионие /Viognier/ представлява бял сорт грозде, от който се добива качествено вино. Лозите Вионие са най-силно разпространени на десния бряг на река Рона във Франция.
АлбариньоАлбариньо
21 Август
Албариньо представлява бял сорт грозде, който служи за производството на вино. Отглежда се в северозападните предели на Португалия, както и в Галисия, Испания.
ГарганегаГарганега
19 Август
Гарганега /Garganega/ е бял сорт грозде, който дава приятни бели вина. Лозите Гарганега са изключително популярни в Италия, където се отглеждат вече векове наред.
Пино БланПино Блан
03 Февр.
Пино блан представлява стар, бял сорт грозде. Пино блан произлиза от Франция. От този сорт грозде пино блан се произвеждат бели вина.