Gotvach.bg»Статии»Консерванти и Е-та
Бобови и Зърнени ПродуктиВидове АлкохолВидове ГъбиЕтерични МаслаЗеленчуциКонсерванти и Е-таМеса и КолбасиМлечни ПродуктиПлодовеРиба и Морски ДаровеСортове ВинаХранителни ПродуктиЯдки и Семена
Консерванти и Е-таКалиев ацесулфам
01 Март
Петьо Любомиров
Консерванти и Е-таКармин
29 Януари
Илияна Ангелова
Консерванти и Е-таНатриев бензоат
18 Януари
Петьо Любомиров
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Монк (Плод)Ползите от плода монк не са никак малко. Самите плодовете монк, от който се произвежда натуралния подсладител, се използват от векове в китайската народна медицина. Монк в кулинарията
19 Дек.
НеотамСтрадащите от диабет също вече могат да похапват любимите си десерти, замествайки захарта в тях с неотам, без това да оказва странични последствия върху здравето им.
22 Юли
ПодсладителиПодсладителите са изкуствени заместители на захарта. Има естествени и синтетични подсладители, последните от които не се усвояват от организма и носят вреди на здравето ни. Ползи и вреди от подсладителите.
06 Юли
2
Салицилова киселинаСалициловата киселина е препарат, получен за пръв път от кората на бялата върба и листата на вечнозеленото растение гаултерия. Салициловата киселина принадлежи към група лекарства, наречени кератолитици.
23 Юни
КсилитолКсилитолът е бял кристален прах, който има неуловим мирис и добре изразен сладък вкус, сравняващ се с този на захарта. Ксилитолът е един от най-разпространените заместители на захарта. Ползи от вреди от ксилитол.
22 Юни
Е252 - дефиниция, приложение и свойстваКакво представлява Е252. За какво се използва калиев нитрат. Полезни и вредни свойства на Е252. Опасен ли е Е252?
31 Май
Ябълчена киселинаЯбълчената киселина представлява двуосновна органична киселина. Ябълчената киселина се използва в хранително-вкусовата промишленост под наименованието Е296. Източници на ябълчена киселина.
24 Април
ИзомалтИзомалтът представлява заместител на захарта. Изомалтът е продукт, който е извличан изцяло от захар от цвекло, чиито съставки се преработват по специален двустепенен метод. Употреба на изомал.
22 Април
ЛимонтузуЛимонтузуто е винена киселина за кулинарни цели, която се произвежда по синтетичен път. Лимонтузуто, както и оцетът имат способността да неутрализират нитратите. Ползи от лимонтузу.
12 Април
4
ЗахаринЗахаринът е най-старият изкуствен подсладител, разработен през 19 век. Захарин има метален остатъчен привкус и често се смесва с цикламат. Захаринът е 300 пъти по-сладък от захарта.
07 Април
АспартамАспартамът е изкуствен подсладител, от групата на високоефективни подсладители. Състав и вреди от аспартама. Смята се, че аспартамът може да причини 92 болести.
29 Март
1
Ацесулфам КАцесулфам К, познат като Е950, е изкуствен подсладител. Ацесулфам К е 200 пъти по-сладък от захарта. Ацесулфам К е нискокалоричен, но редица изследвания му приписват канцерогенни ефекти.
29 Март
БутилоксианизолЕдин от често срещаните реагенти е бутилоксианизолът. Той е хранителна добавка, антиоксидант. Бутилоксианизол е използван в хранително-вкусовата промишленост за забавяне на окисляването на животински топени мазнини
29 Март
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 075
Основни рецепти
15 319
20 777
Други