Бобови и Зърнени ПродуктиВидове АлкохолВидове ГъбиЕтерични МаслаЗеленчуциКонсерванти и Е-таМеса и КолбасиМлечни ПродуктиПлодовеРиба и Морски ДаровеСортове ВинаХранителни ПродуктиЯдки и Семена
Консерванти и Е-таЦикламат
17 Март
Rosi Trifonova
Консерванти и Е-таПропил галат
17 Март
Илияна Ангелова
Консерванти и Е-таСтеаринова киселина (Октадеканова)
25 Февр.
Илияна Ангелова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
СорбитолСорбитолът се явява хранителна добавка, причисляваща се към стабилизаторите. Срещаме сорбитол в доста сладкарски изделия и хранителни стоки, предлагани в търговските вериги.
03 Дек.
НишадърНишадър или амониев хлорид /NH4Cl/ в чистата си форма представлява бял кристален прах без мирис и с неприятен парлив, горчиво-солен вкус. Ползи от нишадър. Народна медицина с нишадър
18 Окт.
ЕритритолЕритритол е бял кристален захарен алкохол, който много прилича на кристалната захар. Еритритол се употребява като нейна алтернатива.
30 Август
Ксантанова гумаЗа първи път ксантанова гума е получена в САЩ в средата на ХХ век. Ксантанова гума - ползи, приложение и безопасност. Съвместимост на ксантановата гума с други добавки.
16 Март
Гума ГуарЕ412 е добавката гума гуар. Гуаровата гума забавя кристализацията на леда и затова се използва при направата на сладолед, както и в десертни кремове. Как се добива гума гуар и вредна ли е?
08 Март
Калиев Сорбат (Е202)Какво представлява калиевият сорбат с код Е202 и какво трябва да знаем за него. Когато използваме калиев сорбат или къде на опаковката на стоките, които потребяваме, го откриваме.
08 Февр.
ЖелатинЖелатинът е вещество с животински произход и представлява прост белтък. Желатин се използва за сладкиши, кремове, бульони и др. Желатинът помага при коксартроза, но не е препоръчителен при запек.
03 Февр.
1
Амонячна СодаАмонячната сода, позната още като амониев карбонат представлява розови, бели, сиви или безцветни кристали, които отделят добре изразен мирис на амоняк. Амонячната сода се получава по синтетичен път.
03 Февр.
1
Натриев бензоатВъпреки че производителите на храни разчитат доста на натриевия бензоат, учените разкриват и неговите отрицателни черти. Е211 се свързва не само с алергични реакции, но и с ракови заболявания.
15 Дек.
1
Неохесперидин дихидрохалконНеохесперидин дихидрохалкон /Neohesperidin dihydrochalcone/ е съединение, извлечено от цитруси, което се ползва за подсладител. Учените все още изучават Неохесперидин дихидрохалкон. Подсладителят е известен и като цитроза, неохесперидин, NHDC
16 Март
Агар-агарАгар агар или само агар представлява желиращ агент – полизарид, който се добива от няколко вида червени водорасли. Агар агар има силни желиращи свойства. Агар агар е познат и като Е406.
20 Февр.
3
Сорбитол - всичко важно за подсладителяСорбитолът е хранителна добавка, отнасяща се към стабилизаторите, добавяни в хранителните продукти за запазването на вискозитета и консистенцията им. Сорбитолът е познат като Е420. Вреди от сорбитол.
19 Февр.
1
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 075
Основни рецепти
15 319
20 777
Други