Gotvach.bg»Статии»Млечни Продукти
Млечни Продукти

Млечни Продукти

Млечните продукти с информация за тях, техния състав и ползи. Съхранение, избор и консумация на различни млечни продукти . Видове млечни продукти.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сирене МимолетСирене Мимолет
08 Дек.
Мимолет (Mimolette) е твърдо сирене от краве мляко, което се произвежда в Нормандия, Бретан и други части на Франция. Сирене Мимолет - история, характеристики и кулинарна употреба.
Адаптирано МлякоАдаптирано Мляко
24 Окт.
Състав и производство на адаптирано мляко. Видове адаптирани млека. Употреба на адаптирано мляко - правила и насоки. Съвети при замяната на адаптирано мляко с краве при новородено
ТаледжиоТаледжио
21 Окт.
Когато вкусите от Таледжио за пръв път ще изпитате много и различни усещания. Общо взето ценителите не са единодушни по отношение на неговите вкусови характеристики.
Пармиджано РеджаноПармиджано Реджано
17 Окт.
Пармиджано Реджано е без съмнение най-известното и използвано италианско сирене. Как да познаем оригинала на Пармиджано Реджано.
РикотаРикота
16 Август
2
Рикота е традиционно италианско сирене, което се произвежда в Италия в продължение на много векове. Рикотата е вторичен продукт от производството на други сирена. Рикотата се използва за направата на вкусни десерти.
Козе МлякоКозе Мляко
26 Юли
2
Козето мляко е източник на калций и на триптофан. То е добър източник на протеини, фосфор, рибофлавин и калий. Козето мляко ни помага да се защитим от високото кръвно налягане и атеросклерозата.
Блю д`АвернБлю д`Аверн
27 Юни
Блю д Аверн е много известно френско сирене, което се прави от краве мляко. Блю д Аверн има по-мек аромат и вкус от другите сини сирена. Блю д Аверн се съчетава чудесно с ароматни десертни вина.
РаклетРаклет
23 Юни
2
Раклет /raclette/ представлява швейцарско полутвърдо краве сирене. Раклет се използва за направата на едноименното вкусно ястие. Раклет се консумира добре изпечено или разтопено, защото в суров вид има лош мирис.
Овче МлякоОвче Мляко
31 Май
Овчето мляко притежава нежен оттенък и отлични вкусови качества. Овчето мляко е по-богато на витамини и минерали от кравето мляко. Овчето мляко подобрява работата на стомашно-чревния тракт.
Биволско МлякоБиволско Мляко
31 Май
1
Биволското мляко е изключително ценен продукт, който има висока хранителна стойност и полезни качества. Биволското мляко се използва за направата на кашкавал, сирене и кисело мляко.
Грана ПаданоГрана Падано
30 Май
Грана падано /Grana padano/ е много популярно италианско твърдо сирене. Грана падано наподобява много на пармезана. Грана падано може да се поръсва върху спагети, пасти, супи и ризото.
ПекориноПекорино
30 Май
Пекорино е твърдо италианско сирене, което е произведено от овче мляко. Пекорино е едно от най-старите сирена, които се произвеждат в Италия. Пекорино се произвежда в няколко района в Италия.