Сирене Хаварти - история, производство и с какво се комбинира
Млечни Продукти

Сирене Хаварти - история, производство и с какво се комбинира

Хаварти е полутвърдо сирене от пастьоризирано краве мляко, за първи път произведено но територията на Дания.

1

Млечни Продукти

Млечните продукти с информация за тях, техния състав и ползи. Съхранение, избор и консумация на различни млечни продукти. Видове млечни продукти.
Млечни Продукти - ЛимбургерМлечни Продукти

Лимбургер

08.03.2015

Лимбургер /Limburger/ е вид меко сирене, което се произвежда от краве мляко. По традиция Лимбургер се приготвя в Белгия, Холандия и Германия. Лимбургер не е подходящо за термична обработка

Млечни Продукти - Кондензирано млякоМлечни Продукти

Кондензирано мляко

08.03.2015

Историята на кондензираното мляко е много любопитна. Появата на кондензираното мляко изобщо не е свързана с някакви кулинарни цели. Кондензираното мляко е обикнато за приготвянето на кремове, пудинги и сладкиши

Млечни Продукти - Мон д ОрМлечни Продукти

Мон д Ор

04.03.2015

Мон д’Ор е популярно френско сирене. Сиренето Мон д’Ор е подходящо за сосове и по тази причина се влага при овкусяване на спагети, макарони, пасти, ризото и картофи. Меката консистенция na Мон д’Ор позволява да се използва и приготвянето на десерти.

Млечни Продукти - Сирене НюшателМлечни Продукти

Сирене Нюшател

28.02.2015

Нюшател има приятен аромат, който напомня на гъби и плесен. Прословутото френско сирене се предлага в различна форма, като най-известна е сърцевидната форма.

Млечни Продукти - КомтеМлечни Продукти

Комте

27.02.2015

Комте /Comté/ представлява френско сирене, което се произвежда от непастьоризирано краве мляко. Познато е още под името Грюер де Комте /Gruyère de Comté/. Заедно с Камембер, Бофор и Мюнстер то попада в списъка на най-популярните сирена във Франция.

Млечни Продукти - Сирене МюнстерМлечни Продукти

Сирене Мюнстер

25.02.2015

Мюнстер /Munster, Munster-géromé/ представлява френско сирене, което се произвежда от краве мляко. Заедно с Камембер, Таледжио, Стилтън и Лимбургер е сред най-миризливите сирена в света.

Млечни Продукти - Сирене БофорМлечни Продукти

Сирене Бофор

24.02.2015

Бофор е сред сирената, които присъстват в кулинарията от векове. Корените му можем да търсим в подножието на Алпите.

Млечни Продукти - ХалумиМлечни Продукти

Халуми

16.02.2015

Халуми или Халлуми представлява традиционно сирене, което се произвежда от козе или овче мляко, а в някои случаи се добавя и краве мляко. Рецепта за домашно халуми и халуми на скара.

Млечни Продукти - Овче сиренеМлечни Продукти

Овче сирене

14.02.2015

Овчето сирене трябва да се консумира по редица причини. Богатият му състав действа общоукрепващо, снабдявайки организма с витамини и микроелементи.

Млечни Продукти - ФонтинаМлечни Продукти

Фонтина

10.02.2015

Фонтина /Fontina/ представлява вид сирене, произхождащо от Италия. Фонтина е сред италианските сирене с богата история. Похапването на фонтина укрепва костната система и се отразява подхранващо и регенериращо на кожата, косата и ноктите ни.

Млечни Продукти - ФетаМлечни Продукти

Фета

10.02.2015

Полутвърдото гръцко сирене фета се употребява доста в гръцкото готварство. Заради приятния вкус и деликатен аромат, фета бързо намира място и в кулинарията на много други страни. Идея за салата със сирене фета