Gotvach.bg»Статии»Млечни Продукти
Млечни Продукти

Млечни Продукти

Млечните продукти с информация за тях, техния състав и ползи. Съхранение, избор и консумация на различни млечни продукти . Видове млечни продукти.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Швейцарско сирене Тет де МоанШвейцарско сирене Тет де Моан
02 Януари
Сирене Тет де Моан се прави от непастьоризирано краве мляко. Добива се, като се ползва мляко само от крави, пасли през лятото на тучни алпийски поляни в планината Юра. Вижте повече:
Сирене МимолетСирене Мимолет
08 Дек.
Мимолет (Mimolette) е твърдо сирене от краве мляко, което се произвежда в Нормандия, Бретан и други части на Франция. Сирене Мимолет - история, характеристики и кулинарна употреба.
Адаптирано МлякоАдаптирано Мляко
24 Окт.
Състав и производство на адаптирано мляко. Видове адаптирани млека. Употреба на адаптирано мляко - правила и насоки. Съвети при замяната на адаптирано мляко с краве при новородено
ТаледжиоТаледжио
21 Окт.
Когато вкусите от Таледжио ще изпитате много и различни усещания. Таледжио представлява популярно италианско сирене, което се приготвя от пълномаслено краве мляко.
Пармиджано РеджаноПармиджано Реджано
17 Окт.
Пармиджано Реджано е без съмнение най-известното и използвано италианско сирене. Как да познаем оригинала на Пармиджано Реджано.
РикотаРикота
16 Август
2
Рикота е традиционно италианско сирене, което се произвежда в Италия в продължение на много векове. Рикотата е вторичен продукт от производството на други сирена. Рикотата се използва за направата на вкусни десерти.
Козе МлякоКозе Мляко
26 Юли
2
Козето мляко е източник на калций и на триптофан. То е добър източник на протеини, фосфор, рибофлавин и калий. Козето мляко ни помага да се защитим от високото кръвно налягане и атеросклерозата.
Блю д`АвернБлю д`Аверн
27 Юни
Блю д Аверн е много известно френско сирене, което се прави от краве мляко. Блю д Аверн има по-мек аромат и вкус от другите сини сирена. Блю д Аверн се съчетава чудесно с ароматни десертни вина.
РаклетРаклет
23 Юни
2
Раклет /raclette/ представлява швейцарско полутвърдо краве сирене. Раклет се използва за направата на едноименното вкусно ястие. Раклет се консумира добре изпечено или разтопено, защото в суров вид има лош мирис.
Овче МлякоОвче Мляко
31 Май
Овчето мляко притежава нежен оттенък и отлични вкусови качества. Овчето мляко е по-богато на витамини и минерали от кравето мляко. Овчето мляко подобрява работата на стомашно-чревния тракт.
Биволско МлякоБиволско Мляко
31 Май
1
Биволското мляко е изключително ценен продукт, който има висока хранителна стойност и полезни качества. Биволското мляко се използва за направата на кашкавал, сирене и кисело мляко.
Грана ПаданоГрана Падано
30 Май
Грана падано /Grana padano/ е много популярно италианско твърдо сирене. Грана падано наподобява много на пармезана. Грана падано може да се поръсва върху спагети, пасти, супи и ризото.