Млечни Продукти

Млечните продукти с информация за тях, техния състав и ползи. Съхранение, избор и консумация на различни млечни продукти. Видове млечни продукти.
Мон д Ор
Мон д Ор
Мон д’Ор е популярно френско сирене. Сиренето Мон д’Ор е подходящо за сосове и по тази причина се влага при овкусяване на спагети, макарони, пасти, ризото и ...
Сирене Нюшател
Сирене Нюшател
Нюшател има приятен аромат, който напомня на гъби и плесен. Прословутото френско сирене се предлага в различна форма, като най-известна е сърцевидната форма.
Комте
Комте
Комте /Comté/ представлява френско сирене, което се произвежда от непастьоризирано краве мляко. Познато е още под името Грюер де Комте /Gruyère de Comté/. ...
Сирене Мюнстер
Сирене Мюнстер
Мюнстер /Munster, Munster-géromé/ представлява френско сирене, което се произвежда от краве мляко. Заедно с Камембер, Таледжио, Стилтън и Лимбургер е сред ...
Сирене Бофор
Сирене Бофор
Бофор е сред сирената, които присъстват в кулинарията от векове. Корените му можем да търсим в подножието на Алпите.
Халуми
Халуми
Халуми или Халлуми представлява традиционно сирене, което се произвежда от козе или овче мляко, а в някои случаи се добавя и краве мляко. Рецепта за домашно ...
Овче сирене
Овче сирене
Овчето сирене трябва да се консумира по редица причини. Богатият му състав действа общоукрепващо, снабдявайки организма с витамини и микроелементи.
Фонтина
Фонтина
Фонтина /Fontina/ представлява вид сирене, произхождащо от Италия. Фонтина е сред италианските сирене с богата история. Похапването на фонтина укрепва ...
Фета
Фета
Полутвърдото гръцко сирене фета се употребява доста в гръцкото готварство. Заради приятния вкус и деликатен аромат, фета бързо намира място и в кулинарията ...
Таледжио
Таледжио
Когато вкусите от Таледжио за пръв път ще изпитате много и различни усещания. Общо взето ценителите не са единодушни по отношение на неговите вкусови ...