Млечни Продукти

Млечни Продукти

Млечните продукти с информация за тях, техния състав и ползи. Съхранение, избор и консумация на различни млечни продукти. Видове млечни продукти.
Скир - какво трябва да знаемСкир - какво трябва да знаемСкир представлява млечен продукт. Какви са ползите от консумацията на скир? Какво трябва да знаем за скира?
МоцарелаМоцарелаМоцарела е сирене, което се приготвя от биволско мляко и произхожда от областта Кампания в Италия. Калории и състав на моцарелата. Можете без много усилия да си направите и домашна моцарела.
Сирене Манчего - какво трябва да знаемСирене Манчего - какво трябва да знаем
17 Януари
Petra Vasileva
Макар да е твърдо, консистенцията на сирене Манчего е доста маслена. Вкусното сирене Манчего е една от кулинарните гордости на испанците и често може да се хапне в традиционните тапас в съчетание с Хамон
Сирене Хаварти - история, производство и с какво се комбинираСирене Хаварти - история, производство и с какво се комбинираХаварти е полутвърдо сирене от пастьоризирано краве мляко, за първи път произведено но територията на Дания.
ЛимбургерЛимбургерЛимбургер /Limburger/ е вид меко сирене, което се произвежда от краве мляко. По традиция Лимбургер се приготвя в Белгия, Холандия и Германия. Лимбургер не е подходящо за термична обработка
Кондензирано млякоКондензирано млякоИсторията на кондензираното мляко е много любопитна. Появата на кондензираното мляко изобщо не е свързана с някакви кулинарни цели. Кондензираното мляко е обикнато за приготвянето на кремове, пудинги и сладкиши
Мон д ОрМон д ОрМон д’Ор е популярно френско сирене. Сиренето Мон д’Ор е подходящо за сосове и по тази причина се влага при овкусяване на спагети, макарони, пасти, ризото и картофи. Меката консистенция na Мон д’Ор позволява да се използва и приготвянето на десерти.
Сирене НюшателСирене НюшателНюшател има приятен аромат, който напомня на гъби и плесен. Прословутото френско сирене се предлага в различна форма, като най-известна е сърцевидната форма.
КомтеКомтеКомте /Comté/ представлява френско сирене, което се произвежда от непастьоризирано краве мляко. Познато е още под името Грюер де Комте /Gruyère de Comté/. Заедно с Камембер, Бофор и Мюнстер то попада в списъка на най-популярните сирена във Франция.
Сирене МюнстерСирене МюнстерМюнстер /Munster, Munster-géromé/ представлява френско сирене, което се произвежда от краве мляко. Заедно с Камембер, Таледжио, Стилтън и Лимбургер е сред най-миризливите сирена в света.
Сирене БофорСирене БофорБофор е сред сирената, които присъстват в кулинарията от векове. Корените му можем да търсим в подножието на Алпите.
ХалумиХалуми
16 Февр.
Rosi Stoyanova
Халуми или Халлуми представлява традиционно сирене, което се произвежда от козе или овче мляко, а в някои случаи се добавя и краве мляко. Рецепта за домашно халуми и халуми на скара.