gotvach.bg»Статии»Млечни Продукти
Млечни Продукти

Млечни Продукти

Млечните продукти с информация за тях, техния състав и ползи. Съхранение, избор и консумация на различни млечни продукти . Видове млечни продукти.
ТаледжиоМлечни ПродуктиТаледжио
21 Окт.
Кристина Черникова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
РикотаРикота
16 Август
2
Рикота е традиционно италианско сирене, което се произвежда в Италия в продължение на много векове. Рикотата е вторичен продукт от производството на други сирена. Рикотата се използва за направата на вкусни десерти.
Козе МлякоКозе Мляко
26 Юли
2
Козето мляко е източник на калций и на триптофан. То е добър източник на протеини, фосфор, рибофлавин и калий. Козето мляко ни помага да се защитим от високото кръвно налягане и атеросклерозата.
Блю д`АвернБлю д`Аверн
27 Юни
Блю д Аверн е много известно френско сирене, което се прави от краве мляко. Блю д Аверн има по-мек аромат и вкус от другите сини сирена. Блю д Аверн се съчетава чудесно с ароматни десертни вина.
РаклетРаклет
23 Юни
2
Раклет /raclette/ представлява швейцарско полутвърдо краве сирене. Раклет се използва за направата на едноименното вкусно ястие. Раклет се консумира добре изпечено или разтопено, защото в суров вид има лош мирис.
Овче МлякоОвче Мляко
31 Май
Овчето мляко притежава нежен оттенък и отлични вкусови качества. Овчето мляко е по-богато на витамини и минерали от кравето мляко. Овчето мляко подобрява работата на стомашно-чревния тракт.
Биволско МлякоБиволско Мляко
31 Май
1
Биволското мляко е изключително ценен продукт, който има висока хранителна стойност и полезни качества. Биволското мляко се използва за направата на кашкавал, сирене и кисело мляко.
Грана ПаданоГрана Падано
30 Май
Грана падано /Grana padano/ е много популярно италианско твърдо сирене. Грана падано наподобява много на пармезана. Грана падано може да се поръсва върху спагети, пасти, супи и ризото.
ПекориноПекорино
30 Май
Пекорино е твърдо италианско сирене, което е произведено от овче мляко. Пекорино е едно от най-старите сирена, които се произвеждат в Италия. Пекорино се произвежда в няколко района в Италия.
КачокавалоКачокавало
30 Май
3
Качокавало представлява вид италианско сирене, което е типично за остров Сицилия и южния район Базиликата. Качокавало се приготвя от краве мляко или смес от краве, овче и козе мляко. Готвене с качокавало.
ПроволонеПроволоне
30 Май
Проволоне е типично италианско сирене, което се произвежда в районите Ломбардия и Венето. Проволонето е меко сирене, което с течение на времето се втвърдява. Проволонето е подходящо за разтопяване.
Сирене ГрюерСирене Грюер
30 Май
Грюер е твърдо деликатесно швейцарско сирене, което днес е масово популярно и обичано в цяла Франция. Характеризира се с твърда омазнена кора и с по-малко дупки от Ементал. Грюер е едно от най-добрите сирена за печене.
ЕдамерЕдамер
30 Май
Едамер заедно с Гауда са най-популярните холандски сирена. Обичано в цял свят, Едамер се произвежда от пастьоризирано и понякога частично обезмаслено краве мляко.