Gotvach.bg»Статии»Млечни Продукти
Бобови и Зърнени ПродуктиВидове АлкохолВидове ГъбиЕтерични МаслаЗеленчуциКонсерванти и Е-таМеса и КолбасиМлечни ПродуктиПлодовеРиба и Морски ДаровеСортове ВинаХранителни ПродуктиЯдки и Семена
Млечни ПродуктиШвейцарско сирене Тет де Моан
24 Април
Илияна Ангелова
Млечни ПродуктиНай-популярните сирена в света
16 Януари
Илияна Ангелова
Млечни ПродуктиДатско синьо сирене Данаблу
11 Май
Илияна Ангелова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Козе сиренеСред любителите на млечните продукти козето сирене се класифицира като деликатес. Хранителното съдържание на козето сирене варира в зависимост от използвания метод на преработка. Предимства на козето сирене:
23 Март
Швейцарско сирене Тет де МоанСирене Тет де Моан се прави от непастьоризирано краве мляко. Добива се, като се ползва мляко само от крави, пасли през лятото на тучни алпийски поляни в планината Юра. Вижте повече:
02 Януари
Сирене МимолетМимолет (Mimolette) е твърдо сирене от краве мляко, което се произвежда в Нормандия, Бретан и други части на Франция. Сирене Мимолет - история, характеристики и кулинарна употреба.
08 Дек.
Адаптирано МлякоСъстав и производство на адаптирано мляко. Видове адаптирани млека. Употреба на адаптирано мляко - правила и насоки. Съвети при замяната на адаптирано мляко с краве при новородено
24 Окт.
ТаледжиоКогато вкусите от Таледжио ще изпитате много и различни усещания. Таледжио представлява популярно италианско сирене, което се приготвя от пълномаслено краве мляко.
21 Окт.
Пармиджано РеджаноПармиджано Реджано е без съмнение най-известното и използвано италианско сирене. Как да познаем оригинала на Пармиджано Реджано.
17 Окт.
РикотаРикота е традиционно италианско сирене, което се произвежда в Италия в продължение на много векове. Рикотата е вторичен продукт от производството на други сирена. Рикотата се използва за направата на вкусни десерти.
16 Август
2
Козе МлякоКозето мляко е източник на калций и на триптофан. То е добър източник на протеини, фосфор, рибофлавин и калий. Козето мляко ни помага да се защитим от високото кръвно налягане и атеросклерозата.
26 Юли
2
Блю д`АвернБлю д Аверн е много известно френско сирене, което се прави от краве мляко. Блю д Аверн има по-мек аромат и вкус от другите сини сирена. Блю д Аверн се съчетава чудесно с ароматни десертни вина.
27 Юни
РаклетРаклет /raclette/ представлява швейцарско полутвърдо краве сирене. Раклет се използва за направата на едноименното вкусно ястие. Раклет се консумира добре изпечено или разтопено, защото в суров вид има лош мирис.
23 Юни
2
Овче МлякоОвчето мляко притежава нежен оттенък и отлични вкусови качества. Овчето мляко е по-богато на витамини и минерали от кравето мляко. Овчето мляко подобрява работата на стомашно-чревния тракт.
31 Май
Биволско МлякоБиволското мляко е изключително ценен продукт, който има висока хранителна стойност и полезни качества. Биволското мляко се използва за направата на кашкавал, сирене и кисело мляко.
31 Май
1
Грана ПаданоГрана падано /Grana padano/ е много популярно италианско твърдо сирене. Грана падано наподобява много на пармезана. Грана падано може да се поръсва върху спагети, пасти, супи и ризото.
30 Май
Избрано
Нашите категории рецепти
30 093
Основни рецепти
15 323
20 793
Други