gotvach.bg»Статии»Млечни Продукти
Млечни Продукти

Млечни Продукти

Млечните продукти с информация за тях, техния състав и ползи. Съхранение, избор и консумация на различни млечни продукти . Видове млечни продукти.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ЛимбургерЛимбургерЛимбургер /Limburger/ е вид меко сирене, което се произвежда от краве мляко. По традиция Лимбургер се приготвя в Белгия, Холандия и Германия. Лимбургер не е подходящо за термична обработка
ФетаФетаПолутвърдото гръцко сирене фета се употребява доста в гръцкото готварство. Заради приятния вкус и деликатен аромат, фета бързо намира място и в кулинарията на много други страни. Идея за салата със сирене фета
Сирене КабралесСирене КабралесСиньото сирене е истински аристократ сред сирената, а това важи с пълна сила със сирене Кабралес. Състав на сирене Кабралес. Рецепти със сирене Кабралес
Сирене МанчегоСирене Манчего
05 Февр.
Petra Vasileva
Вкусното сирене Манчего е една от кулинарните гордости на испанците. Традицията за приготвяне на Манчего датира още от бронзовата ера
КашкавалКашкавал
01 Февр.
1
Rosi Trifonova
Кашкавалът е един от най-обичаните от малки и възрастни млечен продукт. Има съществена разлика между българския кашкавал и жълтите сирена, популярни в Европа. Кулинарна употреба на кашкавал.
ПармезанПармезан
29 Юли
2
Rosi Trifonova
Пармезанът или Пармиджано Реджано е италианско твърдо сирене, което се радва на световна известност. Според легендата първата пита Пармезан е създадена някъде през Средновековието. Приготвяне на пармезан
ИзвараИзвара
29 Юли
2
Rosi Trifonova
Изварата е един от ценните хранителни продукти, които човек трябва да консумира редовно. Хранителен състав на изварата. Полезни вещества в извара. Как се прави извара.
Скир - какво трябва да знаемСкир - какво трябва да знаемСкир представлява млечен продукт. Какви са ползите от консумацията на скир? Какво трябва да знаем за скира?
МоцарелаМоцарелаМоцарела е сирене, което се приготвя от биволско мляко и произхожда от областта Кампания в Италия. Калории и състав на моцарелата. Можете без много усилия да си направите и домашна моцарела.
Сирене Хаварти - история, производство и с какво се комбинираСирене Хаварти - история, производство и с какво се комбинираХаварти е полутвърдо сирене от пастьоризирано краве мляко, за първи път произведено но територията на Дания.
Кондензирано млякоКондензирано млякоИсторията на кондензираното мляко е много любопитна. Появата на кондензираното мляко изобщо не е свързана с някакви кулинарни цели. Кондензираното мляко е обикнато за приготвянето на кремове, пудинги и сладкиши
Мон д ОрМон д ОрМон д’Ор е популярно френско сирене. Сиренето Мон д’Ор е подходящо за сосове и по тази причина се влага при овкусяване на спагети, макарони, пасти, ризото и картофи. Меката консистенция na Мон д’Ор позволява да се използва и приготвянето на десерти.