gotvach.bg»Статии»Млечни Продукти
Млечни Продукти

Млечни Продукти

Млечните продукти с информация за тях, техния състав и ползи. Съхранение, избор и консумация на различни млечни продукти . Видове млечни продукти.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сирене МюнстерСирене МюнстерМюнстер /Munster, Munster-géromé/ представлява френско сирене, което се произвежда от краве мляко. Заедно с Камембер, Таледжио, Стилтън и Лимбургер е сред най-миризливите сирена в света.
ФонтинаФонтинаФонтина /Fontina/ представлява вид сирене, произхождащо от Италия. Фонтина е сред италианските сирене с богата история. Похапването на фонтина укрепва костната система и се отразява подхранващо и регенериращо на кожата
Зелено сиренеЗелено сиренеИсторията на зеленото сирене започва да се пише преди много години в Стара планина. Произходът на зеленото сирене от Черни Вит до голяма степен е свързан с начина на живот на местните хора. Характеристика на зелено сирене
Краве МлякоКраве Мляко
20 Април
Admin
Със високото си съдържание на калций, кравето мляко е изключително полезно за нашето здраве. Краве мляко се използва в кулинарията за приготвянето на много ястия и сладкиши. Състав на краве мляко. Ползи от краве мляко
ХалумиХалуми
20 Април
Rosi Stoyanova
Халуми или Халлуми представлява традиционно сирене, което се произвежда от козе или овче мляко, а в някои случаи се добавя и краве мляко. Рецепта за домашно халуми и халуми на скара.
ЧедърЧедър
12 Април
Rosi Trifonova
Чедър е английско сирене, което днес се произвежда от няколко страни в света. В зависимост от периода на зреене, се променят вкусът и ароматът на Чедъра.
ГаудаГауда
12 Април
1
Rosi Trifonova
Гауда е традиционно холандско твърдо сирене, идващо от едноименния град в Холандия. Гауда се произвежда в големи пити и има тъмно жълт цвят. Производство на Гауда. Кулинарна употреба на Гауда.
МаскарпонеМаскарпоне
29 Март
2
Rosi Trifonova
Маскарпоне – неизменната съставка за любимото на мнозина от нас Тирамису. Странно или не, макар и да е сирене, маскарпоне се използва предимно в десерти. Кулинарна употреба на маскарпоне.
Овче сиренеОвче сиренеОвчето сирене трябва да се консумира редовно, защото е полезен български продукт. Състав на овче сирене. Ползи от овче сирене. Кулинарна употреба на овче сирене.
Кондензирано млякоКондензирано млякоКондензираното мляко е обикнато за приготвянето на кремове, пудинги и сладкиши. Ползи от кондензирано мляко. Готвене с кондензирано мляко. Състав и видове кондензирано мляко
Кисело млякоКисело мляко
02 Февр.
4
Rosi Trifonova
Киселото мляко е една от най-полезните храни за човек. Киселото мляко се получава от затоплено прясно мляко, в което са вкарани млечнокиселите бактерии - Lactobacillus bulgaricus. Подквасване на кисело мляко и диета.
КефирКефир
16 Дек.
22
Rosi Trifonova
Млечната напитка, която се произвежда от кефир притежава уникални освежаващи, лечебни и вкусови свойства. Кефирът изобилства от протеини, липиди и захари. Кефирът е известен и като тибетска гъба