- Бобови и Зърнени Продукти
- Видове Алкохол
- Видове Гъби
- Етерични Масла
- Зеленчуци
- Консерванти и Е-та
- Меса и Колбаси
- Млечни Продукти
- Плодове
- Риба и Морски Дарове
- Сортове Вина
- Хранителни Продукти
- Ядки и Семена
Млечни ПродуктиЗелено сирене
22 Април
Кристина Черникова
Млечни ПродуктиКраве Мляко
20 Април
Admin
Млечни ПродуктиХалуми
20 Април
Rosi Stoyanova
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ЧедърЧедър е английско сирене, което днес се произвежда от няколко страни в света. В зависимост от периода на зреене, се променят вкусът и ароматът на Чедъра.
12 Април
ГаудаГауда е традиционно холандско твърдо сирене, идващо от едноименния град в Холандия. Гауда се произвежда в големи пити и има тъмно жълт цвят. Производство на Гауда. .
12 Април
1
МаскарпонеМаскарпоне – неизменната съставка за любимото на мнозина от нас Тирамису. Странно или не, макар и да е сирене, маскарпоне се използва предимно в десерти. Кулинарна употреба на маскарпоне.
29 Март
2
Овче СиренеОвчето сирене трябва да се консумира редовно, защото е изключително полезен млечен продукт. Състав и ползи от овчето сирене.
17 Март
Кондензирано млякоКондензираното мляко е обикнато за приготвянето на кремове, пудинги и сладкиши. Ползи от кондензирано мляко. Готвене с кондензирано мляко. Състав и видове кондензирано мляко
02 Март
Кисело млякоКиселото мляко е една от най-полезните храни за човек. Киселото мляко се получава от затоплено прясно мляко, в което са вкарани млечнокиселите бактерии - Lactobacillus bulgaricus. Подквасване на кисело мляко и диета.
02 Февр.
4
КефирМлечната напитка, която се произвежда от кефир притежава уникални освежаващи, лечебни и вкусови свойства. Кефирът изобилства от протеини, липиди и захари. Кефирът е известен и като тибетска гъба
16 Дек.
22
Швейцарско сирене СбринцСиренето Сбринц е традиционно сирене в Швейцария. Сбринц се прави от краве мляко и се произвежда най-вече в централните райони на страната. Сбринц се използва много в швейцарската кухня, като замества пармезана.
30 Ноем.
Швейцарско сирене АпенцелерШвейцарското сирене Appenzeller, е едно от най-старите, известни и вкусни сирена в Швейцария. То получава името си от региона Appenzell в Швейцария. Какво трябва да знаем за сирене Апенцелер?
28 Ноем.
СуроваткаСуроватката се получава като отпадъчен продукт при производството на млечни продукти. Суроватката може да се използва за приготвянето на различни коктейли и десерти.
02 Септ.
Прясно млякоПрясното мляко е биологична хранителна течност - храна на бозайниците. Хипократ лекувал туберкулоза с козето прясно мляко. Всичко за прясното мляко.
31 Август
СиренеПроизводството на сирене е започнало още 8 хиляди години преди Христа. Бри, Камамбер, Горгонзола и Рокфор са от т. нар. миризливи сирена. Ползи от сиренето.
11 Август
3
Избрано
От категорията
Форум
- Какъв чай се пие, когато имаме кашлица17 Януари
- Идея за ястия с елда29 Ноем.
- За или против Скир10 Септ.
- Начини на здравословно готвене28 Август
- Бихте ли заменили напълно ориза с елда?11 Август
- Бързи закуски за забързаното ежедневие03 Август
Нашите категории рецепти
29 697
Основни Рецепти
15 240
20 585
Други