Млечни Продукти

Млечни Продукти

Млечните продукти с информация за тях, техния състав и ползи. Съхранение, избор и консумация на различни млечни продукти . Видове млечни продукти.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ГаудаГауда
12 Април
1
Гауда е традиционно холандско твърдо сирене, идващо от едноименния град в Холандия. Гауда се произвежда в големи пити и има тъмно жълт цвят. Производство на Гауда. .
МаскарпонеМаскарпоне
29 Март
2
Маскарпоне – неизменната съставка за любимото на мнозина от нас Тирамису. Странно или не, макар и да е сирене, маскарпоне се използва предимно в десерти. Кулинарна употреба на маскарпоне.
Овче СиренеОвче Сирене
17 Март
Овчето сирене трябва да се консумира редовно, защото е изключително полезен млечен продукт. Състав и ползи от овчето сирене.
Кондензирано млякоКондензирано мляко
02 Март
Кондензираното мляко е обикнато за приготвянето на кремове, пудинги и сладкиши. Ползи от кондензирано мляко. Готвене с кондензирано мляко. Състав и видове кондензирано мляко
Кисело млякоКисело мляко
02 Февр.
4
Киселото мляко е една от най-полезните храни за човек. Киселото мляко се получава от затоплено прясно мляко, в което са вкарани млечнокиселите бактерии - Lactobacillus bulgaricus. Подквасване на кисело мляко и диета.
КефирКефир
16 Дек.
22
Млечната напитка, която се произвежда от кефир притежава уникални освежаващи, лечебни и вкусови свойства. Кефирът изобилства от протеини, липиди и захари. Кефирът е известен и като тибетска гъба
Швейцарско сирене СбринцШвейцарско сирене Сбринц
30 Ноем.
Сиренето Сбринц е традиционно сирене в Швейцария. Сбринц се прави от краве мляко и се произвежда най-вече в централните райони на страната. Сбринц се използва много в швейцарската кухня, като замества пармезана.
Швейцарско сирене АпенцелерШвейцарско сирене Апенцелер
28 Ноем.
Швейцарското сирене Appenzeller, е едно от най-старите, известни и вкусни сирена в Швейцария. То получава името си от региона Appenzell в Швейцария. Какво трябва да знаем за сирене Апенцелер?
СуроваткаСуроватка
02 Септ.
2
Суроватката се получава като отпадъчен продукт при производството на млечни продукти. Суроватката може да се използва за приготвянето на различни коктейли и десерти.
Прясно млякоПрясно мляко
31 Август
Прясното мляко е биологична хранителна течност - храна на бозайниците. Хипократ лекувал туберкулоза с козето прясно мляко. Всичко за прясното мляко.
СиренеСирене
11 Август
3
Производството на сирене е започнало още 8 хиляди години преди Христа. Бри, Камамбер, Горгонзола и Рокфор са от т. нар. миризливи сирена. Ползи от сиренето.
ЛимбургерЛимбургер
09 Август
Лимбургер /Limburger/ е вид меко сирене, което се произвежда от краве мляко. По традиция Лимбургер се приготвя в Белгия, Холандия и Германия. Лимбургер не е подходящо за термична обработка
Фета СиренеФета Сирене
05 Август
1
Полутвърдото гръцко сирене фета се употребява доста в гръцкото готварство. Заради приятния вкус и деликатен аромат, фета бързо намира място и в кулинарията на много други страни.