Козе Мляко
Млечни Продукти

Козе Мляко

2

Козето мляко е източник на калций и на триптофан. То е добър източник на протеини, фосфор, рибофлавин и калий. Козето мляко ни помага да се защитим от високото кръвно налягане и атеросклерозата.

1

Млечни Продукти

Млечните продукти с информация за тях, техния състав и ползи. Съхранение, избор и консумация на различни млечни продукти. Видове млечни продукти.
Млечни Продукти - МаскарпонеМлечни Продукти

Маскарпоне

26.02.20142

Маскарпоне – неизменната съставка за любимото на мнозина от нас Тирамису. Странно или не, макар и да е сирене, маскарпоне се използва предимно в десерти. Кулинарна употреба на маскарпоне.

Млечни Продукти - МоцарелаМлечни Продукти

Моцарела

26.02.2014

Моцарела е сирене, което се приготвя от биволско мляко и произхожда от областта Кампания в Италия. Калории и състав на моцарелата. Можете без много усилия да си направите и домашна моцарела.

Млечни Продукти - Сухо млякоМлечни Продукти

Сухо мляко

26.02.2014

Сухото мляко е инстантно вещество, което разтворено в топла вода се използва за заместител и алтернатива на истинското прясно мляко. Състав на сухо мляко. Технология на производство на сухо мляко.

Млечни Продукти - КефирМлечни Продукти

Кефир

26.02.2014

Млечната напитка, която се произвежда от кефир притежава уникални освежаващи, лечебни и вкусови свойства. Кефирът изобилства от протеини, липиди и захари. Кефирът е известен и като тибетска гъба

Млечни Продукти - Млечни продуктиМлечни Продукти

Млечни продукти

21.02.2014

Млечните продукти са неизменна част от пълноценното и здравословно хранене. Млечните продукти са източник на калции, фосфор и на практика всички витамини. Кулинарно приложение на млечните продукти

Млечни Продукти - Крема сиренеМлечни Продукти

Крема сирене

21.02.2014

Крема сирене е вид меко сирене със сложен и деликатен процес на производство. Крема сиренето има кремообразна текстура, мек и приятен вкус и широка употреба в кулинарията. Състав на крема сирене.

Млечни Продукти - ГоргонзолаМлечни Продукти

Горгонзола

21.02.2014

Горгонзола е най-известното италианско синьо сирене. Горгонзолата има мека консистенция и синьо-зелени жилки от плесен. Горгонзола отлично се съчетава с червени вина и круши.

Млечни Продукти - ПармезанМлечни Продукти

Пармезан

21.02.2014

Пармезанът или Пармиджано Реджано е италианско твърдо сирене, което се радва на световна известност. Според легендата първата пита Пармезан е създадена някъде през Средновековието. Приготвяне на пармезан

Млечни Продукти - Сирене БриМлечни Продукти

Сирене Бри

21.02.2014

Бри е френско сирене с благородна плесен от групата на меките сирена. Наричано често кралицата на сирената, сиренето Бри се характеризира с мека консистенция и плодов привкус. Производство на Бри.

Млечни Продукти - ГаудаМлечни Продукти

Гауда

21.02.2014

Гауда е традиционно холандско твърдо сирене, идващо от едноименния град в Холандия. Гауда се произвежда в големи пити и има тъмно жълт цвят. Производство на Гауда. Кулинарна употреба на Гауда.

Млечни Продукти - ГрюерМлечни Продукти

Грюер

21.02.2014

Грюер е твърдо деликатесно швейцарско сирене, което днес е масово популярно и обичано в цяла Франция. Характеризира се с твърда омазнена кора и с по-малко дупки от Ементал. Грюер е едно от най-добрите сирена за печене.