Бобови и Зърнени ПродуктиВидове АлкохолВидове ГъбиЕтерични МаслаЗеленчуциКонсерванти и Е-таМеса и КолбасиМлечни ПродуктиПлодовеРиба и Морски ДаровеСортове ВинаХранителни ПродуктиЯдки и Семена
Млечни ПродуктиКраве Мляко
20 Април
Admin
Млечни ПродуктиХалуми
20 Април
Rosi Stoyanova
Млечни ПродуктиЧедър
12 Април
Rosi Trifonova
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ГаудаГауда е традиционно холандско твърдо сирене, идващо от едноименния град в Холандия. Гауда се произвежда в големи пити и има тъмно жълт цвят. Производство на Гауда. .
12 Април
1
МаскарпонеМаскарпоне – неизменната съставка за любимото на мнозина от нас Тирамису. Странно или не, макар и да е сирене, маскарпоне се използва предимно в десерти. Кулинарна употреба на маскарпоне.
29 Март
2
Овче СиренеОвчето сирене трябва да се консумира редовно, защото е изключително полезен млечен продукт. Състав и ползи от овчето сирене.
17 Март
Кондензирано млякоКондензираното мляко е обикнато за приготвянето на кремове, пудинги и сладкиши. Ползи от кондензирано мляко. Готвене с кондензирано мляко. Състав и видове кондензирано мляко
02 Март
Кисело млякоКиселото мляко е една от най-полезните храни за човек. Киселото мляко се получава от затоплено прясно мляко, в което са вкарани млечнокиселите бактерии - Lactobacillus bulgaricus. Подквасване на кисело мляко и диета.
02 Февр.
4
КефирМлечната напитка, която се произвежда от кефир притежава уникални освежаващи, лечебни и вкусови свойства. Кефирът изобилства от протеини, липиди и захари. Кефирът е известен и като тибетска гъба
16 Дек.
22
Швейцарско сирене СбринцСиренето Сбринц е традиционно сирене в Швейцария. Сбринц се прави от краве мляко и се произвежда най-вече в централните райони на страната. Сбринц се използва много в швейцарската кухня, като замества пармезана.
30 Ноем.
Швейцарско сирене АпенцелерШвейцарското сирене Appenzeller, е едно от най-старите, известни и вкусни сирена в Швейцария. То получава името си от региона Appenzell в Швейцария. Какво трябва да знаем за сирене Апенцелер?
28 Ноем.
СуроваткаСуроватката се получава като отпадъчен продукт при производството на млечни продукти. Суроватката може да се използва за приготвянето на различни коктейли и десерти.
02 Септ.
2
Прясно млякоПрясното мляко е биологична хранителна течност - храна на бозайниците. Хипократ лекувал туберкулоза с козето прясно мляко. Всичко за прясното мляко.
31 Август
СиренеПроизводството на сирене е започнало още 8 хиляди години преди Христа. Бри, Камамбер, Горгонзола и Рокфор са от т. нар. миризливи сирена. Ползи от сиренето.
11 Август
3
ЛимбургерЛимбургер /Limburger/ е вид меко сирене, което се произвежда от краве мляко. По традиция Лимбургер се приготвя в Белгия, Холандия и Германия. Лимбургер не е подходящо за термична обработка
09 Август
Фета СиренеПолутвърдото гръцко сирене фета се употребява доста в гръцкото готварство. Заради приятния вкус и деликатен аромат, фета бързо намира място и в кулинарията на много други страни.
05 Август
1
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 075
Основни рецепти
15 319
20 777
Други