Млечни Продукти

Млечни Продукти

Млечните продукти с информация за тях, техния състав и ползи. Съхранение, избор и консумация на различни млечни продукти . Видове млечни продукти.
ЛимбургерМлечни ПродуктиЛимбургер
09 Август
Кристина Черникова
Фета СиренеМлечни ПродуктиФета Сирене
05 Август
1
Кристина Черникова
Сирене КабралесМлечни ПродуктиСирене Кабралес
02 Април
Илияна Ангелова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сирене МанчегоСирене Манчего
05 Февр.
Вкусното сирене Манчего е една от кулинарните гордости на испанците. Традицията за приготвяне на Манчего датира още от бронзовата ера
КашкавалКашкавал
01 Февр.
1
Кашкавалът е един от най-обичаните от малки и възрастни млечен продукт. 100 г кашкавал на ден покрива нуждата на възрастен човек от мастни киселини.
ПармезанПармезан
29 Юли
2
Пармезанът или Пармиджано Реджано е италианско твърдо сирене, което се радва на световна известност. Според легендата първата пита Пармезан е създадена някъде през Средновековието. Приготвяне на пармезан
ИзвараИзвара
29 Юли
2
Изварата е един от ценните хранителни продукти, които човек трябва да консумира редовно. Хранителен състав на изварата. Полезни вещества в извара. Как се прави извара.
МоцарелаМоцарела
25 Май
Моцарела е сирене, което се приготвя от биволско мляко и произхожда от областта Кампания в Италия. Калории и състав на моцарелата. Можете без много усилия да си направите и домашна моцарела.
Сирене Хаварти - история, производство и с какво се комбинираСирене Хаварти - история, производство и с какво се комбинира
16 Февр.
Хаварти е полутвърдо сирене от пастьоризирано краве мляко, за първи път произведено но територията на Дания.
Мон д ОрМон д Ор
04 Март
Мон д’Ор е популярно френско сирене. Сиренето Мон д’Ор е подходящо за сосове и по тази причина се влага при овкусяване на спагети, макарони, пасти, ризото и картофи. Меката консистенция na Мон д’Ор позволява да се използва и приготвянето на десерти.
Сирене НюшателСирене Нюшател
28 Февр.
Нюшател има приятен аромат, който напомня на гъби и плесен. Прословутото френско сирене се предлага в различна форма, като най-известна е сърцевидната форма.
КомтеКомте
27 Февр.
Комте представлява френско сирене, което се произвежда от непастьоризирано краве мляко. Познато е още под името Грюер де Комте.
Млечни продуктиМлечни продукти
21 Февр.
Млечните продукти са неизменна част от пълноценното и здравословно хранене. Млечните продукти са източник на калции, фосфор и на практика всички витамини. Кулинарно приложение на млечните продукти
Крема сиренеКрема сирене
21 Февр.
Крема сирене е вид меко сирене със сложен и деликатен процес на производство. Крема сиренето има кремообразна текстура, мек и приятен вкус и широка употреба в кулинарията. Състав на крема сирене.
Синьо СиренеСиньо Сирене
21 Февр.
5
Синьото сирене е един от най-вкусните деликатеси. Синьото сирене е измислено случайно, а най-известното е Рокфор. Синьото сирене намира много широко в кулинарията, чудесно си акомпанира с червено вино.