Кокосова вода
Хранителни Продукти

Кокосова вода

Кокосовата вода е истински природен еликсир, на който се приписват десетки лековити свойства. Кокосовата вода съдържа различни ценни ензими, които подобряват храносмилателните процеси и обмяната на веществата.

1

Хранителни Продукти

Хранителните продукти с информация за тях и техния състав. Съхранение, избор и консумация на различни видове хранителни продукти. Приложение на отделните хранителни продукти.
Хранителни Продукти - Кокосово млякоХранителни Продукти

Кокосово мляко

08.12.2016

Кокосовото мляко е екзотичен продукт, получаван от месестата част на добре узрелите кокосови орехи. Не бива да бърка с кокосовата вода във вътрешността на ореха

Хранителни Продукти - Свинска масХранителни Продукти

Свинска мас

18.09.2015

Свинската мас представлява вид мазнина, която се добива след като сланина на прасе /или лой/ бъде подложена на термична обработка. Свинската мас действа благотворно още при напукани пети и лакти, стрии, целулит, порязвания.

Хранителни Продукти - Синапено маслоХранителни Продукти

Синапено масло

27.08.2015

Синапеното масло е специфична мазнина, която се получава след пресоването на семената от синап. Синапеното масло се използва много успешно в кулинарията, но в същото време притежава широк спектър от полезни свойства.

Хранителни Продукти - Сусамово маслоХранителни Продукти

Сусамово масло

26.08.2015

Сусамовото масло е богато на вещества, които предпазват тялото от заболявания като диабет и атеросклероза, както и забавят процесите на стареене на клетките.

Хранителни Продукти - Палмова захарХранителни Продукти

Палмова захар

17.04.2015

Палмовата захар е натурален подсладител, който се добива от цветовете на захарната палма. Палмовата захар е добре познат на жителите на Камбоджа, Индонезия, Шри Ланка, Малайзия и Виетнам, но на българския пазар той присъства от сравнително скоро

Хранителни Продукти - ГлюкозаХранителни Продукти

Глюкоза

08.03.2015

Глюкозата е монозахарид от групата на въглехидратите, който се разтваря във вода и има сладък вкус. Сладкият си вкус глюкозата дължи на 5 хидроксилни групи. Контролът на глюкозата в кръвта се следи с т. нар гликемичен индекс

Хранителни Продукти - Оризово брашноХранителни Продукти

Оризово брашно

07.03.2015

Оризовото брашно е бял или жълтеникав прахообразен продукт, който се използва широко в кулинарията. Оризовото брашно се добива от семената на зърнената култура ориз, която открай време се употребяват с хранителни цели.

Хранителни Продукти - Картофено брашноХранителни Продукти

Картофено брашно

05.03.2015

Картофеното брашно прахообразен продукт, който сгъстява и придава лекота на печивата. Картофеното брашно е бяло без мирис и с неутрален вкус. Картофеното брашно е произведено без яйца, мляко, казеин, ядки, глутен, соя.

Хранителни Продукти - Оризов оцетХранителни Продукти

Оризов оцет

05.03.2015

Оризовият оцет служи за подправянето на различни по вид ястия, но най-вече на свежи салати. Оризовият оцет се приготвя от ферментирал ориз или оризово вино и е особено популярен в Китай, Япония, Корея и Виетнам. Оризовият оцет има антибактериални свойства

Хранителни Продукти - Царевично брашноХранителни Продукти

Царевично брашно

16.02.2015

Царевичното брашно е продукт, който се употребява в готварството на редица страни. Царевичното брашно се използва широко в Северна Америка, Южна Америка, Европа, Африка и Източна Азия. Царевичното брашно бори високото кръвно

Хранителни Продукти - Сос УорчестърХранителни Продукти

Сос Уорчестър

09.02.2015

Сос Уорчестър е леко пикантен, сладко кисел, ферментирал английски сос. Сос Уорчестър традиционно се приготвя от оцет, риба, захар и подправки. Сос Уорчестър е подходящ за салати, сосове, пастети и майонези.