gotvach.bg»Статии»Хранителни Продукти
Хранителни Продукти

Хранителни Продукти

Хранителните продукти с информация за тях и техния състав. Съхранение, избор и консумация на различни видове хранителни продукти . Приложение на отделните хранителни продукти.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Зелен ЧайЗелен Чай
11 Дек.
4
Rosi Trifonova
Зеленият чай или още китайски чай, е най-разпространената топла напитка в света. В зеленият чай се съдържат огромни дози витамин С и витамин Р. Вижте за какво е полезен.
ГрисГрис
23 Ноем.
Rosi Trifonova
Грисът е важен хранителен продукт, който бива царевичен и пшеничен. Дребнозърнест грис е суровина за направата на видове паста, за различни кремове, сосове и сладкиши. Състав и кулинарно приложение на грис.
Сусамово маслоСусамово масло
18 Окт.
Rosi Stoyanova
Сусамовото масло е богато на вещества, които предпазват тялото от заболявания като диабет и атеросклероза, както и забавят процесите на стареене на клетките.
Оризов оцетОризов оцетОризовият оцет служи за подправянето на различни по вид ястия, но най-вече на свежи салати. Оризовият оцет се приготвя от ферментирал ориз или оризово вино и е особено популярен в Китай, Япония, Корея и Виетнам. Оризовият оцет има антибактериални свойства
ЗахарЗахар
21 Септ.
1
Rosi Trifonova
Захарта е сочена за една от трите бели отрови, но в премерени количества захарта подслажда живота. Захарта е незаменима при приготвянето на сладкиши. Състав на захарта. Видове захар.
КускусКускус
15 Септ.
Rosi Trifonova
Кускусът е изконна храна на берберите. Кускус е тестено изделие, което се прави от пшеничен грис или едро смляна твърда пшеница. Състав на кускуса. Кулинарно приложение на кускус.
БрашноБрашно
12 Септ.
3
Rosi Trifonova
Брашното е основата на хляба, който съществува в голям набор от форми, текстури, аромати и размери. Брашно може да се прави от пшеница, ръж, овес, кестени, просо, царевица, ориз, нахут. Ползи от брашното. Състав на брашното.
Синапено маслоСинапено масло
03 Септ.
Rosi Stoyanova
Синапеното масло е специфична мазнина, която се получава след пресоването на семената от синап. Синапеното масло се използва много успешно в кулинарията. Приложени е полезни свойства на синапено масло
Палмова захарПалмова захарПалмовата захар е натурален подсладител, който се добива от цветовете на захарната палма. Ползи от палмова захар. Палмова захар вкулинарията
Пчелно млечицеПчелно млечице
02 Септ.
Rosi Stoyanova
Пчелното млечице представлява натурален пчелен продукт, който високо се цени. Пчелното млечице е гъста бяла или кремава маса, която има особен мирис и кисело-сладникав вкус. Ползи от пчелно млечице.
Глюкозо-фруктозен сиропГлюкозо-фруктозен сироп
01 Септ.
1
Rosi Stoyanova
Глюкозо-фруктозният сироп е подсладител, който се използва широко в храни и напитки. Глюкозо-фруктозният сироп е около 75 по-сладък от захарта. Вреди от глюкозо-фруктозен сироп.
Рапично олиоРапично олиоРапичното олио представлява растително масло, което в последно време започна да набира популярност и в родното готварство. Рапично олио се добива от растението рапица.