gotvach.bg»Статии»Хранителни Продукти
Хранителни Продукти

Хранителни Продукти

Хранителните продукти с информация за тях и техния състав. Съхранение, избор и консумация на различни видове хранителни продукти . Приложение на отделните хранителни продукти.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Конопено БрашноКонопено Брашно
18 Ноем.
Конопеното брашно се произвежда от небелени конопени семена. Конопено брашно - получаване, състав и употреба в кулинарията.
Кокосово БрашноКокосово Брашно
24 Окт.
Какво точно е кокосово брашно. За какво се използва кокосовото брашно. Здравословни и хранителни ползи от кокосовото брашно. Рецепта за кокосово брашно в домашни условия. Кулинарни рецепти с кокосово брашно
Пшеничен грисПшеничен грис
20 Окт.
Какво е пшеничният грис и защо се нарича така. Състав и хранително съдържание на грис. Ползи от консумацията на грис за деца и възрастни. Вреди и противопоказания за консумация на грис.
Масло от АвокадоМасло от Авокадо
01 Окт.
Какво трябва да знаем за маслото от авокадо, кои негови приложения е добре да включим в живота си? Състав на маслото от авокадо. Ползи от маслото от авокадо. Масло от авокадо в кулинарията
МеласаМеласа
20 Септ.
2
Меласата е остатъчен продукт от производството на захарта. Меласата бива светла, тъмна и черна. Меласата се използва най-често за печене на сладкиши. Меласата носи редица ползи за здравето.
МарципанМарципан
19 Септ.
Марципанът е сладкарско изделие, което се произвежда от захар и сурова марципанова маса. Марципан се прави най-често от смлени бадеми. Марципанът се използва за украса на торти, кейкове и различни сладки изделия.
СметанаСметана
19 Септ.
1
Сметаната по своята същност е продукт от нехомогенизирано мляко с високо съдържание на мазнини. Съхранение на сметаната, видове сметана. Здравословни ползи и вреди на сметаната.
СушиСуши
19 Септ.
5
Суши е най-известното японско ястие извън пределите на Япония, но какво знаем за него. Научете повече за видовете суши, приготвяне на суши, рискове от консумацията на суши.
ЧайЧай
26 Юли
Чаят се нарежда в топ 3 на най-консумираните напитки в света. Най-известните видове чай са черен, зелен, бял, жълт и оолонг. Всеки ден се изпиват около милиард и половина чаши чай. Състав на чая и видове чай.
Арганово маслоАрганово масло
21 Юли
Аргановото масло е специално масло, което се извлича от семената на аргановото дърво. Аргановото масло намира широко приложение в козметиката. Аргановото масло е скъпо, но за сметка на това притежава безброй ползи.
Сос ТабаскоСос Табаско
19 Юли
Сос табаско е американска марка лют сос, който се произвежда от края на 19 век от семейна компания, разположена на остров Ейвъри. Несъмнено сос табаско е най-известният лют сос. Много хора използват табаското като
АрарутАрарут
23 Юни
Арарут е многогодишно растение, чиито корени се използват за храна, като сгъстител и като добавка в различни лекарства. Арарутът произхожда от тропиците на Южна Америка. Готвене с арарут.