Хранителни Продукти

Хранителните продукти с информация за тях и техния състав. Съхранение, избор и консумация на различни видове хранителни продукти. Приложение на отделните хранителни продукти.
Синапено масло
Синапеното масло е специфична мазнина, която се получава след пресоването на семената от синап. Синапеното масло се използва много успешно в кулинарията, но ...
Сусамово масло
Сусамовото масло е богато на вещества, които предпазват тялото от заболявания като диабет и атеросклероза, както и забавят процесите на стареене на клетките.
Палмова захар
Палмовата захар е натурален подсладител, който се добива от цветовете на захарната палма. Палмовата захар е добре познат на жителите на Камбоджа, Индонезия, ...
Глюкоза
Глюкозата е монозахарид от групата на въглехидратите, който се разтваря във вода и има сладък вкус. Сладкият си вкус глюкозата дължи на 5 хидроксилни групи. ...
Оризово брашно
Оризовото брашно е бял или жълтеникав прахообразен продукт, който се използва широко в кулинарията. Оризовото брашно се добива от семената на зърнената ...
Картофено брашно
05 Март
1
Картофеното брашно прахообразен продукт, който сгъстява и придава лекота на печивата. Картофеното брашно е бяло без мирис и с неутрален вкус. Картофеното ...
Оризов оцет
Оризовият оцет служи за подправянето на различни по вид ястия, но най-вече на свежи салати. Оризовият оцет се приготвя от ферментирал ориз или оризово вино ...
Царевично брашно
Царевичното брашно е продукт, който се употребява в готварството на редица страни. Царевичното брашно се използва широко в Северна Америка, Южна Америка, ...
Сос Уорчестър
Сос Уорчестър е леко пикантен, сладко кисел, ферментирал английски сос. Сос Уорчестър традиционно се приготвя от оцет, риба, захар и подправки. Сос ...
Клей
Клей, известен още прополис, е съвкупност от смоли, восък и прашец от цветове или растителни пъпки. Лечебните свойства на клея са познати на човечеството ...