gotvach.bg»Статии»Хранителни Продукти
Хранителни Продукти

Хранителни Продукти

Хранителните продукти с информация за тях и техния състав. Съхранение, избор и консумация на различни видове хранителни продукти . Приложение на отделните хранителни продукти.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
АрарутАрарутАрарут е многогодишно растение, чиито корени се използват за храна, като сгъстител и като добавка в различни лекарства. Арарутът произхожда от тропиците на Южна Америка. Готвене с арарут.
ПрополисПрополисПрополисът, познат още като клей представлява смес от восък, смоли и прашец от цветове или пъпки на растенията. Прополисът се събира от пчелните семейства. Прополисът е изключително полезен за здравето.
БишкотиБишкотиБишкоти са фини италиански бисквити, с които се приготвят много вкусни и уникални десерти, като Тирамису. Приготвяне на домашни бишкоти и Кантучини. Кулинарна употреба на бишкоти.
ФруктозаФруктозаФруктозата представлява въглехидрат със сладък вкус. Фруктозата прилича на глюкозата по физичните си показатели. Фруктозата се съдържа в плодове, подсладени сокове, сладкиши и др.
ОлиоОлиоОлиото или растителното масло е най-популярната и често използвана мазнина по нашите географски ширини. Освен слънчогледовото олио, съществуват още доста видове олио. Състав на олиото.
КорнфлейксКорнфлейксКорнфлейксът е зърнена закуска за директна консумация. По правило корнфлейкс се приготвя от царевични зърна с различни добавки, витамини и минерали. Състав на корнфлейкс. Рецепти с корнфлейкс
ТемпеТемпеТемпе /tempeh/ представлява продукт от сварени соеви зърна. Темпето е идеален заместител на месото, затова е любима храна на вегетарианците. Темпето е богато на протеини и изофлавин.
Балсамов оцетБалсамов оцет
13 Юни
1
Rosi Stoyanova
Балсамовият оцет заема челните места сред най-ценните и най-скъпи продукти в света. Балсамовият оцет придава невероятен вкус на ястията. Балсамовият оцет влиза в състава на много диети за отслабване.
ТаханТахан
10 Юни
3
Rosi Trifonova
Съществуват основно 2 вида тахан - от белени и от небелени сусамови семена, но тахан се произвежда от орехи, слънчогледови семки и др. Таханът е изключително полезна храна, от която не трябва да се лишаваме.
Нишесте (Скорбяла)Нишесте (Скорбяла)Нишестето представлява нишестени зърна, които са извлечени от тъканите на картофи или зърнени култури. Нишестето се среща под формата на нишестен крем в магазинната мрежа. Нишестето се съдържа най-много в картофите и
ЛокумЛокум
01 Юни
2
Rosi Trifonova
Локумът е едно от най-старите сладки изделия в света. Локумът се приготвя от нишесте и подсладена със захар вода. Локумът често се ароматизира с розова вода, с ванилия или с лимон.
Пълнозърнесто БрашноПълнозърнесто БрашноКакво представлява пълнозърнестото брашно, защо е толкова полезно, какви видове има? Как да го включим в хранителната си диета? Видове пълнозърнесто брашно