Хранителни Продукти

Хранителни Продукти

Хранителните продукти с информация за тях и техния състав. Съхранение, избор и консумация на различни видове хранителни продукти. Приложение на отделните хранителни продукти.
Кокосово млякоКокосово мляко
08 Дек.
Rosi Stoyanova
Кокосовото мляко е екзотичен продукт, получаван от месестата част на добре узрелите кокосови орехи. Не бива да бърка с кокосовата вода във вътрешността на ореха
Свинска масСвинска масСвинската мас представлява вид мазнина, която се добива след като сланина на прасе /или лой/ бъде подложена на термична обработка. Свинската мас действа благотворно още при напукани пети и лакти, стрии, целулит, порязвания.
Синапено маслоСинапено масло
27 Август
Rosi Stoyanova
Синапеното масло е специфична мазнина, която се получава след пресоването на семената от синап. Синапеното масло се използва много успешно в кулинарията, но в същото време притежава широк спектър от полезни свойства.
Сусамово маслоСусамово масло
26 Август
Rosi Stoyanova
Сусамовото масло е богато на вещества, които предпазват тялото от заболявания като диабет и атеросклероза, както и забавят процесите на стареене на клетките.
Палмова захарПалмова захарПалмовата захар е натурален подсладител, който се добива от цветовете на захарната палма. Палмовата захар е добре познат на жителите на Камбоджа, Индонезия, Шри Ланка, Малайзия и Виетнам, но на българския пазар той присъства от сравнително скоро
ГлюкозаГлюкозаГлюкозата е монозахарид от групата на въглехидратите, който се разтваря във вода и има сладък вкус. Сладкият си вкус глюкозата дължи на 5 хидроксилни групи. Контролът на глюкозата в кръвта се следи с т. нар гликемичен индекс
Оризово брашноОризово брашноОризовото брашно е бял или жълтеникав прахообразен продукт, който се използва широко в кулинарията. Оризовото брашно се добива от семената на зърнената култура ориз, която открай време се употребяват с хранителни цели.
Картофено брашноКартофено брашно
05 Март
1
Антония Р.
Картофеното брашно прахообразен продукт, който сгъстява и придава лекота на печивата. Картофеното брашно е бяло без мирис и с неутрален вкус. Картофеното брашно е произведено без яйца, мляко, казеин, ядки, глутен, соя.
Оризов оцетОризов оцетОризовият оцет служи за подправянето на различни по вид ястия, но най-вече на свежи салати. Оризовият оцет се приготвя от ферментирал ориз или оризово вино и е особено популярен в Китай, Япония, Корея и Виетнам. Оризовият оцет има антибактериални свойства
Царевично брашноЦаревично брашноЦаревичното брашно е продукт, който се употребява в готварството на редица страни. Царевичното брашно се използва широко в Северна Америка, Южна Америка, Европа, Африка и Източна Азия. Царевичното брашно бори високото кръвно
Сос УорчестърСос Уорчестър
09 Февр.
1
Rosi Stoyanova
Сос Уорчестър е леко пикантен, сладко кисел, ферментирал английски сос. Сос Уорчестър традиционно се приготвя от оцет, риба, захар и подправки. Сос Уорчестър е подходящ за салати, сосове, пастети и майонези.
КлейКлейКлей, известен още прополис, е съвкупност от смоли, восък и прашец от цветове или растителни пъпки. Лечебните свойства на клея са познати на човечеството още от Древността. Клеят облекчава гинекологични проблеми, подсилва простатата, притъпява симптомите