Хранителни Продукти

Хранителните продукти с информация за тях и техния състав. Съхранение, избор и консумация на различни видове хранителни продукти. Приложение на отделните хранителни продукти.
Рапица
Рапица
Рапицата /Brassica napus/ представлява растение с ярко жълти цветове, което се отглежда в целия свят. Рапицата се използва за направата на рапично олио. ...
Маслини
Маслини
28 Февр.
Информация, ползи и съхранение на маслините. Видове маслини и обработката им до зехтин или маслинена паста. Калории, съдържание и диета с маслини. ...
Меласа
Меласа
Меласата е остатъчен продукт от производството на захарта. Меласата бива светла, тъмна и черна. Меласата се използва най-често за печене на сладкиши. ...
Марципан
Марципан
Марципанът представлява сладкарско изделие, което се произвежда от захар и сурова марципанова маса. Марципан се прави най-често от смлени бадеми. Марципанът ...
Соево Брашно
Соево Брашно
Соевото брашно се приготвя от печени соеви зърна, които се смилат на фин прах. Соевото брашно е с високо съдържание на протеини. Соевото брашно се използва ...
Соево мляко
Соево мляко
Соевото мляко представлява млекоподобна напитка, която се извлича от зърната на соята. Соевото мляко е чудесен заместител на кравето мляко. Соевото мляко ...
Балсамов оцет
Балсамов оцет
Балсамовият оцет заема челните места сред най-ценните и най-скъпи продукти в света. Балсамовият оцет придава невероятен вкус на ястията. Балсамовият оцет ...
Темпе
Темпе
Темпе /tempeh/ представлява продукт от сварени соеви зърна. Темпето е идеален заместител на месото, затова е любима храна на вегетарианците. Темпето е ...
Галета
Галета
Галетата е кулинарен продукт, който се приготвя от сух хляб, понякога от сухари. Галета се използва за паниране, в печива, салати, супи. Галетата се ...
Корнфлейкс
Корнфлейкс
Корнфлейксът е зърнена закуска за директна консумация. По правило корнфлейкс се приготвя от царевични зърна с различни добавки, витамини и минерали. Състав ...