Хранителни Продукти

Хранителни Продукти

Хранителните продукти с информация за тях и техния състав. Съхранение, избор и консумация на различни видове хранителни продукти . Приложение на отделните хранителни продукти.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Топено Сирене - какво трябва да знаемТопено Сирене - какво трябва да знаем
09 Май
Любимото на мнозина топено сирене - толкова е меко и вкусно, че направо се топи в устата. Състав на топеното сирене. История на топеното сирене. Истината за производството на топено сирене
Пудра ЗахарПудра Захар
21 Април
Пудрата захар е механично смелена бяла рафинирана захар. За направата ѝ не се използват химически съставки. Вреди от пудрата захар.
ЖълтъциЖълтъци
20 Април
Жълтъците допълват чудесно дневния хранителен режим. Похапването на жълтъци 2-3 пъти в седмицата може само да допринесе за доброто ви здравословно състояние. Жълтъците могат да съдържат салмонела.
Сос УорчестърСос Уорчестър
20 Април
2
Сос Уорчестър е леко пикантен, сладко кисел, ферментирал английски сос. Сос Уорчестър традиционно се приготвя от оцет, риба, захар и подправки. Сос Уорчестър е подходящ за салати, сосове, пастети и майонези.
ЧипсЧипс
19 Април
2
Чипсът е популярно мезе за бира. Любим на всички с различните си вкусове на чушки, лук, сметана, класически чипс е само със сол. Чипсът е висококалорична храна. История на чипса и рецепта за домашен чипс.
ОцетОцет
15 Април
Оцетът е един от най-древните хранителни подправки, които човечеството познава. Оцетът помага при процесите на пречистване на организма и подобрява чревната флора. Ползи и приложения на оцета
Овесени ЯдкиОвесени Ядки
14 Април
Преоткривайки овеса и овесените ядки, трябва да разберем, че имаме пред себе си една от най-ценните зърнени храни, съществуващи на Земята, а овесените ядки са представата ни за здравословна закуска
Соево МлякоСоево Мляко
05 Април
2
Соевото мляко представлява млекоподобна напитка, която се извлича от зърната на соята. Соевото мляко е чудесен заместител на кравето мляко.
КлейКлей
04 Април
Клей, известен още прополис, е съвкупност от смоли, восък и прашец от цветове или растителни пъпки. Лечебните свойства на клея са познати на човечеството още от Древността. Клеят облекчава гинекологични проблеми
Патешки ЯйцаПатешки Яйца
26 Март
Характеристики на патешки яйца. Колко често се ядат патешки яйца? Кулинарна употреба на патешки яйца. Ползи от консумация на патешки яйца
ЮфкаЮфка
17 Март
1
Юфката е тестен хранителен продукт, който се прави от изсушени тестени кори. За щастие и до днес по магазините можем да закупим домашна юфка, с нейния познат и почти непроменен вкус.
ПуканкиПуканки
07 Март
Пуканките са любими на мнозина, а ходенето на кино без тях е немислимо за повечето хора. Приготвяне на домашни пуканки. Ползи от пуканките. Вреди от консумацията на пуканки за микровълнова