Хранителни Продукти

Хранителни Продукти

Хранителните продукти с информация за тях и техния състав. Съхранение, избор и консумация на различни видове хранителни продукти . Приложение на отделните хранителни продукти.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сироп от яконСироп от якон
20 Дек.
Химичен състав и хранителна стойност на сиропа от якон. Здравословни ползи и вреди на сиропа от якон? Приложение на сиропа от якон. Къде да се закупи сироп от якон и как да се съхранява?
Бял ШоколадБял Шоколад
12 Дек.
1
Белият шоколад е производно на шоколада, което официално не може да бъде наречено шоколад. Белият шоколад се приготвя по коренно различен начин от тъмния и млечния шоколад.
Ориз БомбаОриз Бомба
12 Дек.
Оризът Бомба е късозърнест вид ориз, култивиран предимно в източните части на Испания. Оризът Бомба може да увеличава размера си до 3 пъти по време на готвене.
Зелен ЧайЗелен Чай
11 Дек.
4
Зеленият чай или още китайски чай, е най-разпространената топла напитка в света. В зеленият чай се съдържат огромни дози витамин С и витамин Р.
ГрисГрис
23 Ноем.
Грисът е важен хранителен продукт, който бива царевичен и пшеничен. Дребнозърнест грис е суровина за направата на видове паста, за различни кремове, сосове и сладкиши. Състав и кулинарно приложение на грис.
Оризов ОцетОризов Оцет
24 Септ.
Оризовият оцет служи за подправянето на различни по вид ястия, но най-вече на свежи салати. Оризовият оцет се приготвя от ферментирал ориз или оризово вино и е особено популярен в Китай, Япония, Корея и Виетнам. Оризовият оцет има антибактериални свойства
ЗахарЗахар
21 Септ.
1
Захарта е сочена за една от трите бели отрови, но в премерени количества захарта подслажда живота. Захарта е незаменима при приготвянето на сладкиши.
КускусКускус
15 Септ.
Кускусът е изконна храна на берберите. Кускус е тестено изделие, което се прави от пшеничен грис или едро смляна твърда пшеница. Състав на кускуса. Кулинарно приложение на кускус.
БрашноБрашно
12 Септ.
3
Брашното е основата на хляба, който съществува в голям набор от форми, текстури, аромати и размери. Брашно може да се прави от пшеница, ръж, овес, кестени, просо, царевица, ориз, нахут.
Синапено маслоСинапено масло
03 Септ.
Синапеното масло е специфична мазнина, която се получава след пресоването на семената от синап. Синапеното масло се използва много успешно в кулинарията. Приложени е полезни свойства на синапено масло
Палмова захарПалмова захар
02 Септ.
Палмовата захар е натурален подсладител, който се добива от цветовете на захарната палма. Ползи от палмова захар. Палмова захар вкулинарията
Пчелно млечицеПчелно млечице
02 Септ.
Пчелното млечице представлява натурален пчелен продукт, който високо се цени. Пчелното млечице е гъста бяла или кремава маса, която има особен мирис и кисело-сладникав вкус.