Хранителни Продукти

Хранителни Продукти

Хранителните продукти с информация за тях и техния състав. Съхранение, избор и консумация на различни видове хранителни продукти . Приложение на отделните хранителни продукти.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Царевично брашноЦаревично брашно
07 Август
Царевичното брашно е ценен готварски продукт. Царевичното брашно бори високото кръвно. Ползи от царевично брашно. Готвене с царевично брашно
Оризово брашноОризово брашно
05 Август
1
Оризовото брашно е бял или жълтеникав прахообразен продукт, който се използва широко в кулинарията. Оризовото брашно се добива от семената на зърнената култура ориз. Рецептите с оризово брашно са безглутенови
БакпулверБакпулвер
30 Юли
1
Бакпулверът е популярен набухвател за тесто и различни печива, кексове, мъфини, сладкиши и т. н. Бакпулверът се състои от сода за хляб (основа) и лимонена киселина/лимонтозу. Състав на бакпулвер.
Ето как да разбереш дали имаш глутенова непоносимостЕто как да разбереш дали имаш глутенова непоносимост
16 Юли
Разпознаване на симптомите на глутенова непоносимост. Дългосрочни симптоми на глутенова непоносимост. Поставяне на диагноза и лечение на глутенова непоносимост
АгавеАгаве
15 Юли
Агавето е растение, което по външен вид наподобява кактус. Агавето се използва за направата на текила. Агавето е по-сладко от меда и захарта.
Кленов сиропКленов сироп
12 Юли
1
Кленовият сироп се добива от сока на клена. Натуралният кленов сироп е без мазнини, богат на много микроелементи и напълно подходящ за употреба от диабетици.
МедМед
17 Май
Редица изследвания потвърждават, че ползите от меда върху здравето на човек са огромни. Пчелният мед се получава от няколко вида медоносни пчели. Вижте всичко важно за натуралния пчелен мед
Черен ЧайЧерен Чай
12 Май
9
Черният чай намалява нивото на кортизол в кръвта и действа успокояващо. Пиенето на черен чай има безброй терапевтични предимства, ето кои са те.
Хималайска СолХималайска Сол
25 Февр.
4
Хималайската сол често е наричана бяло злато поради безспорните си здравословни качества. Хималайската сол подобрява метаболизма, стимулира дейността на нервните клетки.
Фъстъчено БрашноФъстъчено Брашно
16 Февр.
Въпреки своето име на английски – peanuts (nut - ядка) - фъстъците не са ядки. Освен фъстъчено масло и олио, скорост в употребата набира и фъстъченото брашно. Какво трябва да знаем за брашното то фъстъци
ШоколадШоколад
15 Февр.
1
Шоколадът е вкусният продукт от ферментирали, изпечени и смлени семена от какаово дърво. Калории в шоколада и ползи от шоколада. Диета с шоколад и видове шоколад.
МаяМая
03 Февр.
3
Маята е била позната още в Древен Египет. Маята е набухвател, съставен от дрожди от вида Saccharomyces cerevisiae. Мая срещу натурална закваски от ръжено брашно, овес, ечемик и пшеница.