Gotvach.bg»Статии»Зеленчуци
Зеленчуци

Зеленчуци

Зеленчуците с информация за тях и техния състав. Съхранение, избор и консумация на различните видове зеленчуци . Екзотични и тропически зеленчуци.
Водорасли АрамеЗеленчуциВодорасли Араме
20 Април
Илияна Ангелова
Люти чушки РокотоЗеленчуциЛюти чушки Рокото
12 Април
Илияна Ангелова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ЯконЯкон
04 Април
Въпреки че често се наричат грудки, ядливата част на якона технически е корен или грудков корен. Вкусът на якона често се описва като смес от неща като ябълка, круша и целина. Чаят от листа на якон съдържа трите мощни
Люти чушки ТабаскоЛюти чушки Табаско
30 Март
Най-лютите сред лютите чушки и мястото на чушката табаско сред тях. Лютият сос Табаско има дълга история, преплетена с много легенди, но едно е безспорно - той е номер 1 в света. Всичко за люти чушки табаско
Люти чушки СераноЛюти чушки Серано
26 Март
Полезни съставки в люта чушка Серано и ползи за здравето. Вкусови характеристики на люти чушки Серано, сравнени с Халапеньо. Колко люти са чушките Серано? Как да използваме люти чушки Серано в кулинарията?
Люти чушки Скоч бонеЛюти чушки Скоч боне
18 Март
Скоч боне (Scotch bonnet) е вид люта чушка, която произхожда от Карибския регион и Централна Америка. Скоч боне е една от най-лютивите чушки в света, със стойност от 100 000 до 300 000 единици по скалата на Сковил.
КамотеКамоте
05 Март
Съществуват различни разновидности сладки картофи в оранжево, лилаво или бяло месо и наименование камоте във Филипините. Камоте е популярен като улична храна. Описание на камоте, ползи и консумация на камоте
Люти чушки ХабанероЛюти чушки Хабанеро
27 Февр.
Сортове люти чушки Хабанеро и вкусовите им качества. Връзка на Хабанеро със Scotch Bonnet. Видове люти чушки Хабанеро. Лютивина на Хабанеро според скалата на Сковил.
Люти чушки Каролина РийпърЛюти чушки Каролина Рийпър
19 Февр.
Препоръчителна консумация на чушки Каролина Рийпър. Интересни факти за лютите чушки Каролина Рийпър. Чушките Каролина Рийпър са предизвикали много състезания, предизвикателства и шеги, свързани с консумирането им.
Комбу водораслиКомбу водорасли
08 Януари
Какво са комбу водорасли? Видове комбу водорасли. Комбу водораслите са богати на йод, фибри, минерали, аминокиселини и др. Комбу водорасли се използват не само за храна, но и за други цели. Рецепти с комбу водорасли
УакамеУакаме
25 Април
Уакаме е морска храна и е една от трите най-популярни храни от водорасли в японската кухня: Уакаме, Нори и Комбу. Ползи за организма от Уакаме.
Броколи романескоБроколи романеско
22 Септ.
Броколи романеско е зеленчук с уникален външен вид, който наподобява на летяща чиния. Броколи романеско съдържа редица ценни вещества и витамини. Броколи романеско има много странен външен вид.
Див ямсДив ямс
22 Септ.
Див ямс представлява диворастящо растение, което се среща предимно в Северна Америка. Дивият ямс е използван като лекарство най-малко отпреди 2000 години в Япония, Китай и Югоизточна Азия. Ползи от див ямс.
КамбиКамби
21 Септ.
Прекрасна комбинация от силен вкус и хрупкава текстура, камбите са достоен представител на зеленчуковия свят. Кулинарна употреба на камби. Здравословни ползи от камбите.