gotvach.bg»Статии»Зеленчуци
Зеленчуци

Зеленчуци

Зеленчуците с информация за тях и техния състав. Съхранение, избор и консумация на различните видове зеленчуци . Екзотични и тропически зеленчуци.
МакаЗеленчуциМака
14 Май
Rosi Stoyanova
ЛободаЗеленчуциЛобода
21 Април
2
Rosi Trifonova
ЧушкиЗеленчуциЧушки
21 Април
1
Admin
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Захарно цвеклоЗахарно цвекло
12 Април
Admin
Захарното цвекло се използва при лечението на различни заболявания. Захарното цвекло е богато на фосфор, калий и манган. Захарното цвекло помага при заболявания. Ползи от захарно тесто.
КорнишониКорнишониКорнишоните притежават страхотни кулинарни качества. Те могат да се употребят в прясно състояние или да се мариноват. Когато се влагат самостоятелно в туршия с корнишони, се овкусяват със сол, захар и оцет.
КелпКелп
21 Март
1
Rosi Stoyanova
Келп е макроводорасли, които се считат за суперхрана. Келпът е една от основните растителни храни в екосистемите на Земята. Ползи от келп. Келпът действа тонизиращо върху нервната система, засилва общата обмяна. . .
Люти чушкиЛюти чушки
31 Януари
Rosi Trifonova
Лютите чушки са уникален със своите вкусови качества и целебни свойства дар от природата. Отслабване с люти чушки. Отглеждане и разсад за люти чушки. Кулинарна употреба на люти чушки
Люти чушки Халапеньо - ползи и фактиЛюти чушки Халапеньо - ползи и фактиСъществуват всевъзможни скали за измерване на величини във всички области на живота. Люти чушки Халапеньо - ползи и факти.
ПразПраз
07 Дек.
Admin
Праз-лукът или на кратко праз е член на семейството на лука, като ароматът му е много по-пречистен, фин и сладък в сравнение с този на обикновения лук. Състав на праза. Готвене на праз.
Кисело зелеКисело зеле
05 Дек.
1
Rosi Stoyanova
Киселото зеле е хранителен продукт, който се получава чрез ферментация на суровото зеле в специално приготвена саламура под въздействието на млечнокисели бактерии. Ползи от киселото зеле. Домашни кисело зеле в бидон
Зелен ФасулЗелен Фасул
23 Ноем.
1
Rosi Trifonova
Зеленият фасул е широко разпространена полска култура у нас. Зеленият фасул е много добър източник на витамини А и С. Ползи, избор, съхранение и кулинарно приложение на зелен фасул.
Черна ряпаЧерна ряпаЧерната ряпа е разпространена на много места в Европа и Азия (най-вече в Корея, Китай и Япония). Наред с бялата ряпа тя е характерна земеделска култура и за нашите географски ширини.
ЧайотЧайотСпоред специалистите чайот предпазва от някои ракови болести. В същото време похапването на мексиканското чудо чайот подсилва имунната система. Освен това чайот се грижи за здравето и красотата на кожата.
Салата АйсбергСалата Айсберг
01 Септ.
5
Rosi Stoyanova
Салата Айсберг е зеленчук тип зелена салата, който принадлежи към семейството на марулите. Салата Айсберг се характеризира с отлични вкусови качества, малко калории и много витамин. Готвене на салата Айсберг.
РуколаРукола
31 Август
Rosi Trifonova
Руколата е честа съставка в зеленчуковите салати. У нас се срещат широколистна и дребнолистна рукола. Руколата е богата на витамин А и С, както и на доста калий и желязо. Ползи от руколата