Зеленчуци

Зеленчуци

Зеленчуците с информация за тях и техния състав. Съхранение, избор и консумация на различните видове зеленчуци. Екзотични и тропически зеленчуци.
ЧилиЗеленчуциЧили
04 Февр.
Rosi Trifonova
КраставициКраставици
01 Февр.
Admin
Краставиците се използват локално и за различни видове кожни проблеми, включително и отоци под очите и слънчево изгаряне. Краставиците помагат и при високо кръвно налягане. Състав на краставици и ползи от краставиците.
ЛукЛук
01 Февр.
Admin
Лукът се класира в първата десетка зеленчуци, произвеждани по света. Лукът е богат на витимини С и Е, както и минерали.
ЧесънЧесън
26 Януари
Admin
Чесънът е едно от най-старите култивирани растения в света. Свойства и ползи от консумацията на чесън. Състав на чесъна, кулинарна употреба на чесън и здравословни ползи от чесъна.
МорковиМоркови
26 Януари
6
Admin
Информация за морковите, съхранение и ползи на морковите. Ползи, съдържание и употреба от морковите. Вижте за какво са полезни и как да ги използваме.
АспержиАспержи
02 Юли
Admin
Аспержите се консумират поради добрия им вкус и лечебни свойства вече 2000 години. Аспержите помагат в борбата с вродени дефекти. По време на бременността аспержите е добре да са допълнение към храната.
СпанакСпанак
21 Юни
Admin
Спанакът е популярен и заради високата си хранителна стойност. Защо да ядем спанак и как да го приготвяме. Отглеждане на спанак и видове спанак.
БроколиБроколи
21 Юни
3
Admin
Броколите са растения с дървовидна форма, което е изключително полезно. Броколите произхождат от Италия. Състав на броколите.
КиселецКиселецКиселецът е зеленолистен зеленчук, родственик на спанака и лапада. Киселецът е познат като евтина и проста храна, но се предлага в някои от най-изисканите ресторанти. Кулинарна употреба на киселец
АлабашАлабаш
21 Юни
Admin
Свежият и млад алабаш е вкусен да се консумира суров. Алабашът не съдържа мазнини и холестерол. Алабашът има малко калории и e с ниско съдържание на натрий. Готвене на алабаш.
ПатладжаниПатладжани
21 Юни
4
Admin
Патладжаните са зеленчуци, богати на витамини и фитонутриенти, които имат антиоксидантно действие. Патладжаните са храна за мозъка и за полезни за сърцето. Готвене на патладжани.
Розови домати – какво трябва да знаемРозови домати – какво трябва да знаемРозови домати за ценители на истинския, автентичен вкус на градинския домат. Това са розовите домати.
Зелен лукЗелен лук
27 Август
1
Rosi Stoyanova
Зеленият лук е изключително добре познат, а благодарение на по-лекия си вкус намира широко приложение в българската кулинария. Зеленият лук не е подходящ за консумация от хора, които страдат от колит и гастрит