Зеленчуци

Зеленчуци

Зеленчуците с информация за тях и техния състав. Съхранение, избор и консумация на различните видове зеленчуци. Екзотични и тропически зеленчуци.
СпанакСпанак
21 Юни
Admin
Спанакът е популярен и заради високата си хранителна стойност. Защо да ядем спанак и как да го приготвяме. Отглеждане на спанак и видове спанак.
БроколиБроколи
21 Юни
3
Admin
Броколите са растения с дървовидна форма, което е изключително полезно. Броколите произхождат от Италия. Състав на броколите.
КиселецКиселецКиселецът е зеленолистен зеленчук, родственик на спанака и лапада. Киселецът е познат като евтина и проста храна, но се предлага в някои от най-изисканите ресторанти. Кулинарна употреба на киселец
МорковиМоркови
21 Юни
6
Admin
Информация за морковите, съхранение и ползи на морковите. Ползи, съдържание и употреба от морковите. Вижте за какво са полезни и как да ги използваме.
АлабашАлабаш
21 Юни
Admin
Свежият и млад алабаш е вкусен да се консумира суров. Алабашът не съдържа мазнини и холестерол. Алабашът има малко калории и e с ниско съдържание на натрий. Готвене на алабаш.
ПатладжаниПатладжани
21 Юни
4
Admin
Патладжаните са зеленчуци, богати на витамини и фитонутриенти, които имат антиоксидантно действие. Патладжаните са храна за мозъка и за полезни за сърцето. Готвене на патладжани.
Розови домати – какво трябва да знаемРозови домати – какво трябва да знаемРозови домати за ценители на истинския, автентичен вкус на градинския домат. Това са розовите домати.
КартофиКартофи
19 Май
Admin
Картофите са полезна и здравословна храна. Картофите са богати на фибри и калий, помагат за намаляване на холестерола и понижаване на кръвното. Калории в картофи, ползи и съхранение.
Зелен лукЗелен лук
27 Август
1
Rosi Stoyanova
Зеленият лук е изключително добре познат, а благодарение на по-лекия си вкус намира широко приложение в българската кулинария. Зеленият лук не е подходящ за консумация от хора, които страдат от колит и гастрит
Черна ряпаЧерна ряпаЧерната ряпа е разпространена на много места в Европа и Азия (най-вече в Корея, Китай и Япония). Наред с бялата ряпа тя е характерна земеделска култура и за нашите географски ширини.
Бяла ряпаБяла ряпаБялата ряпа е изпитано средство срещу запек и лениви черва. Бялата ряпа се употребява много често при респираторни заболявания, понеже спомага за лесното отделяне на заседналия в дробовете жилав секрет. Бялата ряпа е силно ценена в китайската традиционна
КорнишониКорнишониКорнишоните притежават страхотни кулинарни качества. Те могат да се употребят в прясно състояние или да се мариноват. Когато се влагат самостоятелно в туршия, се овкусяват със сол, захар и оцет.