Gotvach.bg»Статии»Зеленчуци
Зеленчуци

Зеленчуци

Зеленчуците с информация за тях и техния състав. Съхранение, избор и консумация на различните видове зеленчуци . Екзотични и тропически зеленчуци.
УакамеЗеленчуциУакаме
25 Април
Илияна Ангелова
Див ямсЗеленчуциДив ямс
22 Септ.
Rosi Stoyanova
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
КамбиКамби
21 Септ.
Прекрасна комбинация от силен вкус и хрупкава текстура, камбите са достоен представител на зеленчуковия свят. Кулинарна употреба на камби. Здравословни ползи от камбите.
Брюкселско зелеБрюкселско зеле
21 Септ.
1
Брюкселското зеле е много полезни срещу някои видове рак. Брюкселското зеле е зеленчук от семейството на карфиола и броколите.
БаклаБакла
20 Септ.
5
Баклата /Vicia Faba L. / представлява едногодишно тревисто растение от голямото семейство Бобови. Баклата намира широко приложение в кулинарията. Баклата е полезна при болест на Паркинсон.
АлабашАлабаш
15 Септ.
Свежият и млад алабаш е вкусен да се консумира суров. Алабашът не съдържа мазнини и холестерол. Алабашът има малко калории и e с ниско съдържание на натрий. Готвене на алабаш.
Ряпа ДайконРяпа Дайкон
05 Септ.
Дайкон представлява забележителен кореноплоден зеленчук. Това е вид зимна ряпа с азиатски произход. Ползи и употреба на ряпа дайкон.
Див ЛукДив Лук
31 Юли
Дивият лук, познат още като сибирски лук, салатен лук, резанец, шивес е популярна подправка за салати, супи и всички ястия, които се приготвят с добавка на див лук. Ползи от дивия лук
МаниокаМаниока
31 Юли
2
Маниоката е тропически храст, принадлежащ към семейство Млечкови. Маниоката се отглежда главно в Америка и Южна Африка. Маниоката е основен хранителен продукт на развиващите се страни.
ЕндивияЕндивия
29 Юли
Ендивията се препоръчва заради високата си хранителна стойност. Доказано е, че редовната консумация на ендивия влияе чудесно на храносмилането и подпомага кръвоносната система. В кулинарията ендивия се използва главно за
Брюква (Рутабага)Брюква (Рутабага)
27 Юли
Растението с интересно име Рутабага е кръстоцветен зеленчук, най-близкият роднина на ряпата. Често ги бъркат, но трябва да се отбележи, че рутабагата, известна като брюква и шведска ряпа, е доста по-различна от ряпа или зеле
БамбукБамбук
22 Юли
4
В Далечния изток бамбукът е залегнал в традициите и всички сфери на живот. Бамбукът намира широко приложение в кулинарията. Отглеждане на бамбук. Бамбук и фън шуй
Бок чойБок чой
21 Юли
1
Бок чой е представител на зелевите растения. Бок чой е вид листно зеле, което по размери и външност много прилича на китайското зеле. Бок чой е много добър източник на витамини А и С.
РевенРевен
18 Юни
Ревенът представлява широколистно растение, което има право стебло, достигащо до 2 метра. Ревенът се комбинира много добре с ягоди и ванилия. Ревенът подобрява работата на стомаха.