Зеленчуци

Зеленчуци

Зеленчуците с информация за тях и техния състав. Съхранение, избор и консумация на различните видове зеленчуци. Екзотични и тропически зеленчуци.
Зелен лукЗеленчуциЗелен лук
27 Август
Росица Стоянова
Черна ряпаЗеленчуциЧерна ряпа
14 Март
Кристина Черникова
Бяла ряпаЗеленчуциБяла ряпа
05 Март
Кристина Черникова
КорнишониКорнишониКорнишоните притежават страхотни кулинарни качества. Те могат да се употребят в прясно състояние или да се мариноват. Когато се влагат самостоятелно в туршия, се овкусяват със сол, захар и оцет.
ЧайотЧайотСпоред специалистите чайот предпазва от някои ракови болести. В същото време похапването на мексиканското чудо чайот подсилва имунната система. Освен това чайот се грижи за здравето и красотата на кожата.
Кейл - Листно ЗелеКейл - Листно ЗелеКейлът е дори по-богат на желязо от месото, което го прави незаменим хранителен продукт в менюто на всеки вегетарианец, подходящ е най-вече и за хора, страдащи от анемия.
Кисело зелеКисело зелеКиселото зеле е хранителен продукт, който се получава чрез ферментация на суровото зеле в специално приготвена саламура под въздействието на млечнокисели бактерии. Ползи от киселото зеле. Домашни кисело зеле в бидон
КардонКардонКонсумацията на кардон влияе добре на здравето ни. Кардон е богат на хранителни вещества и витамини, нужни на организма ни, за да се развива правилно. Кардонът е незаменимата съставка на испанското ястия Cocido madrileño
ЕндивияЕндивияЕндивията се препоръчва заради високата си хранителна стойност. Доказано е, че редовната консумация на ендивия влияе чудесно на храносмилането и подпомага кръвоносната система. В кулинарията ендивия се използва главно за салати
Див лукДив лукДивият лук, познат още като сибирски лук, салатен лук, резанец, шивес е популярна подправка за салати, супи и всички ястия, които се приготвят с добавка на див лук.
БамбукБамбукВ Далечния изток бамбукът е залегнал в традициите и всички сфери на живот. Бамбукът намира широко приложение в кулинарията. Отглеждане на бамбук. Бамбук и фън шуй
ПащърнакПащърнак
05 Март
3
Admin
Пащърнакът изглежда като светъл морков и е всъщност роднина на моркова, целината и корена на магданоза. Пащърнакът произхожда от Европа и Азия. Салати с пащърнак. Здравословни ползи от пащърнака.
Китайско ЗелеКитайско Зеле
05 Март
Admin
Китайското зеле е диетичен и лечебен зеленчук, който е много полезна храна при редица заболявания. Китайското зеле има много приятен аромат и вкус и често влиза в състава на много салата. Състав на китайско зеле.
ЧушкиЧушки
05 Март
Admin
Чушките съдържат също витамин В6, фитохимикали като ликопен и бета-каротин, фолат, калий и изобилие от фибри. Чили чушките съдържат и допълнително вещество, наречено капсаицин. Видове чушки.
ГрахГрах
05 Март
2
Admin
Зеленият грах осигурява хранителни вещества, които са важни за поддържане здравината на костите. Зеленият грах също служи като много добър източник на фолиева киселина и на витамин B6. Състав на граха. Ястия с грах.