Зеленчуци

Зеленчуци

Зеленчуците с информация за тях и техния състав. Съхранение, избор и консумация на различните видове зеленчуци . Екзотични и тропически зеленчуци.
МаниокаЗеленчуциМаниока
31 Юли
2
Rosi Stoyanova
ЕндивияЗеленчуциЕндивия
29 Юли
Кристина Черникова
Брюква (Рутабага)ЗеленчуциБрюква (Рутабага)
27 Юли
Илияна Ангелова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
БамбукБамбук
22 Юли
4
В Далечния изток бамбукът е залегнал в традициите и всички сфери на живот. Бамбукът намира широко приложение в кулинарията и фън шуй.
Бок чойБок чой
21 Юли
1
Бок чой е представител на зелевите растения. Бок чой е вид листно зеле, което по размери и външност много прилича на китайското зеле. Бок чой е много добър източник на витамини А и С.
РевенРевен
18 Юни
Ревенът представлява широколистно растение, което има право стебло, достигащо до 2 метра. Ревенът се комбинира много добре с ягоди и ванилия. Ревенът подобрява работата на стомаха.
Гулия - Земна ЯбълкаГулия - Земна Ябълка
18 Юни
4
Гулията е тревисто растение, чиито ядивни части са грудките. Гулията е изключително полезна за здравето, вижте защо.
Кейл - Листно ЗелеКейл - Листно Зеле
18 Юни
Кейлът е дори по-богат на желязо от месото, което го прави незаменим хранителен продукт. Ползи от консумация на кейл. Кейл в кулинарията.
КалеКале
17 Юни
Кале е известно зеленолистно растение, познато още като грюнкол, кейл. Кале е изключително богато на витамини и минерали, което го прави изключително подходящо за човека. Готвене на кале. Всички ползи от кале
РезенеРезене
16 Юни
Резенето се използва като подправка, но и като зеленчук. Използваемата част на резенето са неговите плодове.
ТароТаро
16 Юни
Таро е тропическо растение, което се използва от хората по различни части на света за ядене. Таро е изключително полезно растение. Таро е използван в кухните по целия свят.
Китайско ЗелеКитайско Зеле
10 Юни
Китайското зеле е диетичен и лечебен зеленчук, който е много полезна храна при редица заболявания. Китайското зеле има много приятен аромат и вкус и често влиза в състава на много салата. Състав на китайско зеле.
КардонКардон
09 Юни
Консумацията на кардон влияе добре на здравето ни. Кардон е богат на хранителни вещества и витамини, нужни на организма ни, за да се развива правилно. Кардонът е незаменимата съставка на испанското ястия Cocido
Швейцарско цвеклоШвейцарско цвекло
02 Юни
2
Швейцарското Цвекло играе важна роля в изграждането на костите ни. Швейцарското Цвекло спомага за здравословното състояние на белия ни дроб.
МакаМака
14 Май
Мака представлява многогодишно тревисто растение от семейство Кръстоцветни. Мака вирее високо в планинските гори на Перу и Боливия. Мака подобрява потентността и либидото.