Зеленчуци

Зеленчуци

Зеленчуците с информация за тях и техния състав. Съхранение, избор и консумация на различните видове зеленчуци. Екзотични и тропически зеленчуци.
ПатладжаниПатладжани
05 Март
4
Admin
Патладжаните са зеленчуци, богати на витамини и фитонутриенти, които имат антиоксидантно действие. Патладжаните са храна за мозъка и за полезни за сърцето. Готвене на патладжани.
КамбиКамби
04 Март
Admin
Прекрасна комбинация от силен вкус и хрупкава текстура, камбите са достоен представител на зеленчуковия свят. Кулинарна употреба на камби. Здравословни ползи от камбите.
ТикваТикваТиквата (Cucurbita) спада към т. нар плодови зеленчуци. Тиквата притежава ценни диетични и вкусови качества. Тиквата е добър източник на минерали и витамини. Приложения на тиквата в кулинарията.
Люти чушкиЛюти чушкиЛютите чушки са уникален със своите вкусови качества и целебни свойства дар от природата. Отслабване с люти чушки. Отглеждане и разсад за люти чушки. Кулинарна употреба на люти чушки
Зелен ФасулЗелен ФасулЗеленият фасул е широко разпространена полска култура у нас. Зеленият фасул е много добър източник на витамини А и С. Ползи, избор, съхранение и кулинарно приложение на зелен фасул.
РевенРевенРевенът представлява широколистно растение, което има право стебло, достигащо до 2 метра. Ревенът се комбинира много добре с ягоди и ванилия. Ревенът подобрява работата на стомаха.
БаклаБаклаБаклата /Vicia Faba L. / представлява едногодишно тревисто растение от голямото семейство Бобови. Баклата намира широко приложение в кулинарията. Баклата е полезна при болест на Паркинсон.
ЧесънЧесън
04 Март
Admin
Чесънът е едно от най-старите култивирани растения в света. Свойства и ползи от консумацията на чесън. Състав на чесъна, кулинарна употреба на чесън и здравословни ползи от чесъна.
КраставициКраставици
28 Февр.
Admin
Краставиците се използват локално и за различни видове кожни проблеми, включително и отоци под очите и слънчево изгаряне. Краставиците помагат и при високо кръвно налягане. Състав на краставици и ползи от краставиците.
КоприваКоприваКопривата е една от най-ценните билки за човек. Копривата е мощно средство за предпазване заболявания. Отварата от коприва намалява съдържанието на захар в кръвта.
Захарно цвеклоЗахарно цвекло
28 Февр.
Admin
Захарното цвекло се използва при лечението на различни заболявания. Захарното цвекло е богато на фосфор, калий и манган. Захарното цвекло помага при заболявания.
МорковиМоркови
28 Февр.
6
Admin
Информация за морковите, съхранение и ползи на морковите. Съдържанието на фалкаринол в морковите спомага за опазване здравето на дебелото черво и намалява риска от рак.