Бобови и Зърнени ПродуктиВидове АлкохолВидове ГъбиЕтерични МаслаЗеленчуциКонсерванти и Е-таМеса и КолбасиМлечни ПродуктиПлодовеРиба и Морски ДаровеСортове ВинаХранителни ПродуктиЯдки и Семена
ЗеленчуциБрюкселско зеле
21 Септ.
1
Admin
ЗеленчуциБакла
20 Септ.
5
Rosi Stoyanova
ЗеленчуциАлабаш
15 Септ.
Admin
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ряпа ДайконДайкон представлява забележителен кореноплоден зеленчук. Това е вид зимна ряпа с азиатски произход. Ползи и употреба на ряпа дайкон.
05 Септ.
Див ЛукДивият лук, познат още като сибирски лук, салатен лук, резанец, шивес е популярна подправка за салати, супи и всички ястия, които се приготвят с добавка на див лук. Ползи от дивия лук
31 Юли
МаниокаМаниоката е тропически храст, принадлежащ към семейство Млечкови. Маниоката се отглежда главно в Америка и Южна Африка. Маниоката е основен хранителен продукт на развиващите се страни.
31 Юли
2
ЕндивияЕндивията се препоръчва заради високата си хранителна стойност. Доказано е, че редовната консумация на ендивия влияе чудесно на храносмилането и подпомага кръвоносната система. В кулинарията ендивия се използва главно за
29 Юли
Брюква (Рутабага)Растението с интересно име Рутабага е кръстоцветен зеленчук, най-близкият роднина на ряпата. Често ги бъркат, но трябва да се отбележи, че рутабагата, известна като брюква и шведска ряпа, е доста по-различна от ряпа или зеле
27 Юли
БамбукВ Далечния изток бамбукът е залегнал в традициите и всички сфери на живот. Бамбукът намира широко приложение в кулинарията и фън шуй.
22 Юли
4
Бок чойБок чой е представител на зелевите растения. Бок чой е вид листно зеле, което по размери и външност много прилича на китайското зеле. Бок чой е много добър източник на витамини А и С.
21 Юли
1
РевенРевенът представлява широколистно растение, което има право стебло, достигащо до 2 метра. Ревенът се комбинира много добре с ягоди и ванилия. Ревенът подобрява работата на стомаха.
18 Юни
Гулия - Земна ЯбълкаГулията е тревисто растение, чиито ядивни части са грудките. Гулията е изключително полезна за здравето, вижте защо.
18 Юни
4
Кейл - Листно ЗелеКейлът е дори по-богат на желязо от месото, което го прави незаменим хранителен продукт. Ползи от консумация на кейл. Кейл в кулинарията.
18 Юни
КалеКале е известно зеленолистно растение, познато още като грюнкол, кейл. Кале е изключително богато на витамини и минерали, което го прави изключително подходящо за човека. Готвене на кале. Всички ползи от кале
17 Юни
РезенеРезенето се използва като подправка, но и като зеленчук. Използваемата част на резенето са неговите плодове.
16 Юни
ТароТаро е тропическо растение, което се използва от хората по различни части на света за ядене. Таро е изключително полезно растение. Таро е използван в кухните по целия свят.
16 Юни
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 179
Основни рецепти
15 348
20 875
Други