Зеленчуци

Зеленчуците с информация за тях и техния състав. Съхранение, избор и консумация на различните видове зеленчуци. Екзотични и тропически зеленчуци.
Брюкселско зеле
Брюкселско зеле
05 Март
1
Брюкселското зеле е много полезни срещу някои видове рак. Брюкселското зеле е зеленчук от семейството на карфиола и броколите. Брюкселско зеле се култивира ...
Алабаш
Алабаш
05 Март
Свежият и млад алабаш е вкусен да се консумира суров. Алабашът не съдържа мазнини и холестерол. Алабашът има малко калории и e с ниско съдържание на натрий. ...
Патладжани
Патладжани
05 Март
4
Патладжаните са зеленчуци, богати на витамини и фитонутриенти, които имат антиоксидантно действие. Патладжаните са храна за мозъка и за полезни за сърцето. ...
Камби
Камби
04 Март
Прекрасна комбинация от силен вкус и хрупкава текстура, камбите са достоен представител на зеленчуковия свят. Кулинарна употреба на камби. Здравословни ...
Тиква
Тиква
Тиквата (Cucurbita) спада към т. нар плодови зеленчуци. Тиквата притежава ценни диетични и вкусови качества. Тиквата е добър източник на минерали и ...
Люти чушки
Люти чушки
Лютите чушки са уникален със своите вкусови качества и целебни свойства дар от природата. Отслабване с люти чушки. Отглеждане и разсад за люти чушки. ...
Зелен Фасул
Зелен Фасул
Зеленият фасул е широко разпространена полска култура у нас. Зеленият фасул е много добър източник на витамини А и С. Ползи, избор, съхранение и кулинарно ...
Ревен
Ревен
Ревенът представлява широколистно растение, което има право стебло, достигащо до 2 метра. Ревенът се комбинира много добре с ягоди и ванилия. Ревенът ...
Бакла
Бакла
Баклата /Vicia Faba L. / представлява едногодишно тревисто растение от голямото семейство Бобови. Баклата намира широко приложение в кулинарията. Баклата е ...
Чесън
Чесън
04 Март
Чесънът е едно от най-старите култивирани растения в света. Свойства и ползи от консумацията на чесън. Състав на чесъна, кулинарна употреба на чесън и ...