Зеленчуци

Зеленчуците с информация за тях и техния състав. Съхранение, избор и консумация на различните видове зеленчуци. Екзотични и тропически зеленчуци.
Моркови
Информация за морковите, съхранение и ползи на морковите. Съдържанието на фалкаринол в морковите спомага за опазване здравето на дебелото черво и намалява ...
Лапад
Лападът е дар от природата през пролетта и освен, че е вкусен, е и доста полезен. Лападът действа добре на храносмилането, при сърдечно съдови проблеми и ...
Тиквички
Тиквичките са нискокалоричен и лесно смилаем зеленчук, родственик на краставицата. Тиквички - ползи, състав, калории и съхранение на тиквички.
Гулия - Земна Ябълка
Гулията е тревисто растение, чиито ядивни части са грудките. Гулията се добива през зимата, което я прави ценен източник на витамини през студените месеци. ...
Маруля
Марулята е полезен зеленолистен зеленчук. Прясната маруля съдържа много витамин С, фолиева киселина, богата е на фибри и вода. Мъжете, страдащи от ...
Киселец
Киселецът е зеленолистен зеленчук, родственик на спанака и лапада. Киселецът е познат като евтина и проста храна, но се предлага в някои от най-изисканите ...
Рукола
Руколата е честа съставка в зеленчуковите салати. У нас се срещат широколистна и дребнолистна рукола. Руколата е богата на витамин А и С, както и на доста ...
Батат
Бататът е вид сладък картоф. Бататът има висока хранителна стойност и нисък гликемичен индекс, което го прави подходящ за диабетици. Батат може да се ...
Чили
Чушките чили са лют сорт на целогодишната чушка, родом от Южна Америка. Чили е подправка, ценена от много кухни и най-вече индийската и мексиканската. ...
Лобода
Лободата е от голямото ботаническо семейство Лободови, в което влизат 100 рода с 1500 вида. При готвенето на лобода използвайте само прясно откъснати листа. ...