Зеленчуци

Зеленчуци

Зеленчуците с информация за тях и техния състав. Съхранение, избор и консумация на различните видове зеленчуци . Екзотични и тропически зеленчуци.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
МакаМака
14 Май
Мака представлява многогодишно тревисто растение от семейство Кръстоцветни. Мака вирее високо в планинските гори на Перу и Боливия. Мака подобрява потентността и либидото.
ЛободаЛобода
21 Април
2
Избирайте свежи листа на лобода, по които няма следи от увяхване или потъмняване. Когато искате да приготвите нещо с лобода, то листата трябва да са прясно откъснати.
ЧушкиЧушки
21 Април
1
Чушките могат да се намерят целогодишно. Чушките съдържат също витамин В6, фитохимикали като ликопен и бета-каротин, фолат, калий и изобилие от фибри.
Захарно цвеклоЗахарно цвекло
12 Април
Захарното цвекло се използва при лечението на различни заболявания. Захарното цвекло е богато на фосфор, калий и манган. Захарното цвекло помага при заболявания. Ползи от захарно тесто.
Листа НориЛиста Нори
06 Април
Листата нори са една от задължителните съставки при приготвянето на суши. Листа нори се правят от сушени, ядливи морски водорасли, отглеждани в пристанищата на Япония
КорнишониКорнишони
04 Април
Корнишоните притежават страхотни кулинарни качества. Те могат да се употребят в прясно състояние или да се мариноват. Когато се влагат самостоятелно в туршия с корнишони, се овкусяват със сол, захар и оцет.
КелпКелп
21 Март
1
Келп е макроводорасли, които се считат за суперхрана. Келпът е една от основните растителни храни в екосистемите на Земята.
Люти чушкиЛюти чушки
31 Януари
Лютите чушки са уникален със своите вкусови качества и целебни свойства дар от природата. Отслабване с люти чушки. Отглеждане и разсад за люти чушки.
Люти чушки Халапеньо - ползи и фактиЛюти чушки Халапеньо - ползи и факти
04 Януари
Хранителният състав на халапеньо е впечатляващ. Капсаицинът в Халапеньо, както и другите капсаициноиди засилват метаболизма с 4-5 процента
ПразПраз
07 Дек.
Празът е бил ценен още във времената на древните египтяни. Празът се разделя на две основни групи, в зависимост от сезона и дължината на стъблото.
Кисело зелеКисело зеле
05 Дек.
1
Киселото зеле е хранителен продукт, който се получава чрез ферментация на суровото зеле. Съвети за приговяне на домашно кисело зеле в бидон.
Зелен ФасулЗелен Фасул
23 Ноем.
1
Зеленият фасул е широко разпространена полска култура у нас. Зеленият фасул е много добър източник на витамини А и С. Ползи, избор, съхранение и кулинарно приложение на зелен фасул.
Черна ряпаЧерна ряпа
24 Септ.
1
Черната ряпа е разпространена на много места в Европа и Азия. Ползи, състав и приложение на черната ряпа.
.