Бакла
Зеленчуци

Бакла

5

Баклата /Vicia Faba L. / представлява едногодишно тревисто растение от голямото семейство Бобови. Баклата намира широко приложение в кулинарията. Баклата е полезна при болест на Паркинсон.

1

Зеленчуци

Зеленчуците с информация за тях и техния състав. Съхранение, избор и консумация на различните видове зеленчуци. Екзотични и тропически зеленчуци.
Зеленчуци - ЧесънЗеленчуци

Чесън

04.03.2014

Чесънът е едно от най-старите култивирани растения в света. Свойства и ползи от консумацията на чесън. Състав на чесъна, кулинарна употреба на чесън и здравословни ползи от чесъна.

Зеленчуци - КраставициЗеленчуци

Краставици

28.02.2014

Краставиците се използват локално и за различни видове кожни проблеми, включително и отоци под очите и слънчево изгаряне. Краставиците помагат и при високо кръвно налягане. Състав на краставици и ползи от краставиците.

Зеленчуци - КоприваЗеленчуци

Коприва

28.02.2014

Копривата е една от най-ценните билки за човек. Копривата е мощно средство за предпазване заболявания. Отварата от коприва намалява съдържанието на захар в кръвта.

Зеленчуци - Захарно цвеклоЗеленчуци

Захарно цвекло

28.02.2014

Захарното цвекло се използва при лечението на различни заболявания. Захарното цвекло е богато на фосфор, калий и манган. Захарното цвекло помага при заболявания.

Зеленчуци - МорковиЗеленчуци

Моркови

28.02.2014

Информация за морковите, съхранение и ползи на морковите. Съдържанието на фалкаринол в морковите спомага за опазване здравето на дебелото черво и намалява риска от рак.

Зеленчуци - ЛападЗеленчуци

Лапад

28.02.2014

Лападът е дар от природата през пролетта и освен, че е вкусен, е и доста полезен. Лападът действа добре на храносмилането, при сърдечно съдови проблеми и диабет.

Зеленчуци - ТиквичкиЗеленчуци

Тиквички

28.02.2014

Тиквичките са нискокалоричен и лесно смилаем зеленчук, родственик на краставицата. Тиквички - ползи, състав, калории и съхранение на тиквички.

Зеленчуци - Гулия - Земна ЯбълкаЗеленчуци

Гулия - Земна Ябълка

27.02.2014

Гулията е тревисто растение, чиито ядивни части са грудките. Гулията се добива през зимата, което я прави ценен източник на витамини през студените месеци. Гулията е полезна при диабет и редица заболявания.

Зеленчуци - МаруляЗеленчуци

Маруля

27.02.2014

Марулята е полезен зеленолистен зеленчук. Прясната маруля съдържа много витамин С, фолиева киселина, богата е на фибри и вода. Мъжете, страдащи от преждевременна еякулация, трябва да ядат марули.

Зеленчуци - КиселецЗеленчуци

Киселец

27.02.2014

Киселецът е зеленолистен зеленчук, родственик на спанака и лапада. Киселецът е познат като евтина и проста храна, но се предлага в някои от най-изисканите ресторанти. Кулинарна употреба на киселец

Зеленчуци - РуколаЗеленчуци

Рукола

27.02.2014

Руколата е честа съставка в зеленчуковите салати. У нас се срещат широколистна и дребнолистна рукола. Руколата е богата на витамин А и С, както и на доста калий и желязо.