Зеленчуци

Зеленчуците с информация за тях и техния състав. Съхранение, избор и консумация на различните видове зеленчуци. Екзотични и тропически зеленчуци.
Целина
Целина
Целината има дълга история на употреба, първоначално като лекарство, а по-късно и като храна. Целината съдържа кумарини, които предотвратяват вредите на ...
Карфиол
Карфиол
Карфиолът е кръстоцветен зеленчук от същото растително семейство като броколи, зеле и др. Ползи от карфиола и лечебни свойства на карфиола. Кулинарна ...
Репички
Репички
Репички са се отглеждали в Азия около 1000 г. пр. н. е, откъдето произхождат. Репичките са изключително полезни при доста здравословни проблеми. Репичките ...
Швейцарско цвекло
Швейцарско цвекло
Швейцарското Цвекло играе важна роля в изграждането на костите ни. Швейцарското Цвекло спомага за здравословното състояние на белия ни дроб.
Бамя
Бамя
Бамята трябва да се приготви възможно най-скоро след закупуването й. Бамя може да се съхранява в хладилник, но трябва да се постави в хартиена торба или ...
Зеле
Зеле
Зелето има дълга история на употреба както като храна и като лечебно средство. Видове зеле и лечебни свойства на зелето. Червеното зеле предпазва от Алцхаймер.
Водорасли
Водорасли
Морските водорасли ни дават двойна защита срешу сърдечните болести. Водораслите са отличен източник на лигнани, йод и магнезий. Има различни видове ...
Спанак
Спанак
Освен че е вкусен, спанакът е популярен и заради високата си хранителна стойност. Спанакът е богат източник на желязо. Приготвяне на спанак. Отглеждане на ...
Лук
Лук
Лукът е богат на витимини С и Е, както и минерали. Лукът играе голяма роля в храносмилането - повишава апетита и ускорява обмяната на веществата. Лукът се ...
Артишок
Артишок
Листата на артишок се използват за лечение на жълтеница, камъни в жлъчката, атеросклероза. Артишок е отлична храна за болните от диабет. Състав и свойства ...