Бобови и Зърнени ПродуктиВидове АлкохолВидове ГъбиЕтерични МаслаЗеленчуциКонсерванти и Е-таМеса и КолбасиМлечни ПродуктиПлодовеРиба и Морски ДаровеСортове ВинаХранителни ПродуктиЯдки и Семена
ЗеленчуциЧайот
15 Септ.
Кристина Черникова
ЗеленчуциСалата Айсберг
01 Септ.
5
Rosi Stoyanova
ЗеленчуциРукола
31 Август
Rosi Trifonova
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Бяла ряпаБялата ряпа е изпитано средство срещу запек и лениви черва. Бялата ряпа се употребява много често при респираторни заболявания, понеже спомага за лесното отделяне на заседналия в дробовете жилав секрет. Бялата ряпа е силно ценена в китайската традиционна
30 Август
БататБататът е вид сладък картоф. Бататът има висока хранителна стойност и нисък гликемичен индекс, което го прави подходящ за диабетици. Батат може да се приготви пържен, печен, сотиран.
24 Август
Зелен лукЗеленият лук е изключително добре познат, а благодарение на по-лекия си вкус намира широко приложение в българската кулинария. Зеленият лук не е подходящ за консумация от хора, които страдат от колит и гастрит.
23 Август
1
Червено ЦвеклоЧервеното цвекло е важна съставка на пълноценното сезонно хранене. Червеното цвекло се хапва или варено, или печено и сурово. Състав, ползи и съхраняване на червено цвекло.
20 Май
1
ЗелеЗелето има дълга история на употреба като храна и като лечебно средство. Видове зеле и лечебни свойства на зелето. Червеното зеле предпазва от Алцхаймер.
06 Април
1
ЦелинаЦелината има дълга история на употреба, първоначално като лекарство, а по-късно и като храна. Целината съдържа кумарини, които предотвратяват вредите на свободните радикали.
05 Април
2
ПащърнакПащърнакът изглежда като светъл морков и е всъщност роднина на моркова, целината и корена на магданоза. Пащърнакът произхожда от Европа и Азия. Салати с пащърнак. Здравословни ползи от пащърнака.
30 Март
3
ТикваТиквата (Cucurbita) спада към т. нар плодови зеленчуци. Тиквата притежава ценни диетични и вкусови качества. Тиквата е добър източник на минерали и витамини. Приложения на тиквата в кулинарията.
29 Март
БаселаБасела е известно от векове и е основна съставка в много рецепти от азиатската кухня. Наричат басела още Малабарски спанак, лозов спанак, Цейлонски спанак. Лечебни свойства и приложения на басела
09 Март
ЧилиЧушките чили са лют сорт на целогодишната чушка, родом от Южна Америка. Чили е подправка, ценена от много кухни и най-вече индийската и мексиканската. Състав на чили и здравословни ползи от чили.
04 Февр.
КартофиКартофите са полезна и здравословна храна. Картофите са богати на фибри и калий, помагат за намаляване на холестерола и понижаване на кръвното. Калории в картофи, ползи и съхранение.
03 Февр.
КарфиолКарфиолът е кръстоцветен зеленчук от същото растително семейство като броколи, зеле и др. Ползи от карфиола и лечебни свойства на карфиола. Кулинарна употреба на карфиол.
02 Февр.
5
КраставициКраставиците са зеленчуците с най-голямо съдържание на вода. Краставиците произхождат от Южна Азия от преди 10 000 години.
01 Февр.
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 179
Основни рецепти
15 348
20 875
Други