- Бобови и Зърнени Продукти
- Видове Алкохол
- Видове Гъби
- Етерични Масла
- Зеленчуци
- Консерванти и Е-та
- Меса и Колбаси
- Млечни Продукти
- Плодове
- Риба и Морски Дарове
- Сортове Вина
- Хранителни Продукти
- Ядки и Семена
ЗеленчуциБяла ряпа
30 Август
Кристина Черникова
ЗеленчуциБатат
24 Август
Rosi Trifonova
ЗеленчуциЗелен лук
23 Август
1
Rosi Stoyanova
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Червено ЦвеклоЧервеното цвекло е важна съставка на пълноценното сезонно хранене. Червеното цвекло се хапва или варено, или печено и сурово. Състав, ползи и съхраняване на червено цвекло.
20 Май
1
ЗелеЗелето има дълга история на употреба като храна и като лечебно средство. Видове зеле и лечебни свойства на зелето. Червеното зеле предпазва от Алцхаймер.
06 Април
1
ЦелинаЦелината има дълга история на употреба, първоначално като лекарство, а по-късно и като храна. Целината съдържа кумарини, които предотвратяват вредите на свободните радикали.
05 Април
2
ПащърнакПащърнакът изглежда като светъл морков и е всъщност роднина на моркова, целината и корена на магданоза. Пащърнакът произхожда от Европа и Азия. Салати с пащърнак. Здравословни ползи от пащърнака.
30 Март
3
ТикваТиквата (Cucurbita) спада към т. нар плодови зеленчуци. Тиквата притежава ценни диетични и вкусови качества. Тиквата е добър източник на минерали и витамини. Приложения на тиквата в кулинарията.
29 Март
БаселаБасела е известно от векове и е основна съставка в много рецепти от азиатската кухня. Наричат басела още Малабарски спанак, лозов спанак, Цейлонски спанак. Лечебни свойства и приложения на басела
09 Март
ЧилиЧушките чили са лют сорт на целогодишната чушка, родом от Южна Америка. Чили е подправка, ценена от много кухни и най-вече индийската и мексиканската. Състав на чили и здравословни ползи от чили.
04 Февр.
КартофиКартофите са полезна и здравословна храна. Картофите са богати на фибри и калий, помагат за намаляване на холестерола и понижаване на кръвното. Калории в картофи, ползи и съхранение.
03 Февр.
КарфиолКарфиолът е кръстоцветен зеленчук от същото растително семейство като броколи, зеле и др. Ползи от карфиола и лечебни свойства на карфиола. Кулинарна употреба на карфиол.
02 Февр.
5
КраставициКраставиците са зеленчуците с най-голямо съдържание на вода. Краставиците произхождат от Южна Азия от преди 10 000 години.
01 Февр.
ЛукЛукът се класира в първата десетка зеленчуци, произвеждани по света. Лукът е богат на витамини С и Е, както и минерали.
01 Февр.
ЧесънЧесънът е едно от най-старите култивирани растения в света. Свойства и ползи от консумацията на чесън. Състав на чесъна, кулинарна употреба на чесън и здравословни ползи от чесъна.
26 Януари
Избрано
Форум
- Какъв чай се пие, когато имаме кашлица17 Януари
- Идея за ястия с елда29 Ноем.
- За или против Скир10 Септ.
- Начини на здравословно готвене28 Август
- Бихте ли заменили напълно ориза с елда?11 Август
- Бързи закуски за забързаното ежедневие03 Август
Нашите категории рецепти
29 620
Основни Рецепти
15 224
20 552
Други