Зеленчуци

Зеленчуци

Зеленчуците с информация за тях и техния състав. Съхранение, избор и консумация на различните видове зеленчуци . Екзотични и тропически зеленчуци.
ЛукЗеленчуциЛук
01 Февр.
Admin
ЧесънЗеленчуциЧесън
26 Януари
Admin
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
АспержиАспержи
02 Юли
Аспержите се консумират поради добрия им вкус и лечебни свойства вече 2000 години. Аспержите помагат в борбата с вродени дефекти. По време на бременността аспержите е добре да са допълнение към храната.
СпанакСпанак
21 Юни
Спанакът е популярен и заради високата си хранителна стойност. Защо да ядем спанак и как да го приготвяме. Отглеждане на спанак и видове спанак.
БроколиБроколи
21 Юни
3
Броколите са растения с дървовидна форма, което е изключително полезно. Броколите произхождат от Италия. Състав на броколите.
КиселецКиселец
21 Юни
Киселецът е зеленолистен зеленчук, който е изключително полезен. Киселецът е познат като евтина и проста храна, но се предлага в някои от най-изисканите ресторанти.
ПатладжаниПатладжани
21 Юни
4
Патладжаните са зеленчуци, богати на витамини и фитонутриенти, които имат антиоксидантно действие. Патладжаните са храна за мозъка и за полезни за сърцето.
Чери домати - какво трябва да знаемЧери домати - какво трябва да знаем
20 Юни
Миниатюрните чери домати неслучайно са любими на всички - освен чисто естетичната страна, вкусните чери домати имат много полезни свойства и са богати на различни витамини, минерали и хранителни вещества.
Розови домати – какво трябва да знаемРозови домати – какво трябва да знаем
24 Май
Розови домати за ценители на истинския, автентичен вкус на градинския домат. Това са розовите домати.
Дългия ДжакДългия Джак
19 Март
1
Дългия Джак е растение, което вирее по островите и югоизточното крайбрежие на Индийския океан. Дългия Джак има потвърдено тонизиращо действие. Вреди от Дългия Джак.
ГрахГрах
05 Март
2
Грахът осигурява вещества, които са важни здравината на костите. Грахът служи като много добър източник на фолиева киселина и на витамин B6. Състав на граха.
КоприваКоприва
28 Февр.
5
Копривата е една от най-ценните билки за човек. Копривата е мощно средство за предпазване заболявания. Отварата от коприва намалява съдържанието на захар в кръвта.
ЛападЛапад
28 Февр.
2
Лападът е дар от природата през пролетта и освен, че е вкусен, е и доста полезен. Лападът действа добре на храносмилането, при сърдечно съдови проблеми и диабет.
ТиквичкиТиквички
28 Февр.
4
Тиквичките са нискокалоричен и лесно смилаем зеленчук, родственик на краставицата. Тиквички - ползи, състав, калории и съхранение на тиквички.
МаруляМаруля
27 Февр.
2
Марулята е полезен зеленолистен зеленчук. Прясната маруля съдържа много витамин С, фолиева киселина, богата е на фибри и вода.
.