Пшенични трици
Ядки и Семена

Пшенични трици

1

Пшеничните трици са истински извор на полезни вещества и витамини. Причината е, че именно в тях се състои по-голямата част от ценните съставки на пшеницата.

1

Ядки и Семена

Ядките и семената с информация за тях и техния състав. Съхранение, избор и консумация на различни видове ядки и семена. Видове ядки.
Ядки и Семена - ЖълъдиЯдки и Семена

Жълъди

05.03.2015

Жълъдите представляват плодовете на дъбовото дърво Quercus. Здравословните ползи от жълъди са известни на човечеството открай време. Благодарения на своето богато съдържание жълъдите имат противовъзпалително, антиоксидантно и диуретично действие.

Ядки и Семена - Ленено семеЯдки и Семена

Ленено семе

06.01.2015

Лененото семе действа общоукрепващо и противовъзпалително. Лененото семе има свойството да успокояват болки, а също така семенцата служат като средство за очистване и разхлабване. Лененото семе влия благоприятно при някои кожни проблеми

Ядки и Семена - Ленено брашноЯдки и Семена

Ленено брашно

19.03.2014

Лененото брашно присъства в редица народни рецепти за лечебни цели. Дългият списък със ценни съставки превръщат лененото брашно в една от най–полезните храни на планетата. Лененото брашно има приложение в и козметиката

Ядки и Семена - Оризови ядкиЯдки и Семена

Оризови ядки

05.03.2014

Оризовите ядки са вид снак, който ни е добре познат от детството. Оризовите ядки са дело на японските майстори. Те създават оризов снак - какино тане. Състав на оризовите ядки.

Ядки и Семена - ОрехиЯдки и Семена

Орехи

05.03.2014

Всичко за орехите на едно място. Орехите за източник на мелатонин, защитават здравината на гости, подобряват нивата на холестерола на хора с диабет. Орехите са богати на антиоксиданти.

Ядки и Семена - БадемиЯдки и Семена

Бадеми

05.03.2014

Бадемите са едни от любимите на мнозина ядки. От бадеми се получава бадемовото масло, брашно и есенция. Бадемите са сред малкото на брой храни, които съдържат оксилати.

Ядки и Семена - Слънчогледови семкиЯдки и Семена

Слънчогледови семки

04.03.2014

Слънчогледовите семки са плодът на слънчогледа, който е третата по мащаб на производство маслодайна култура. Слънчогледовите семки са пълноценна храна. Състав на слънчогледовите семки. Ползи от слънчогледовите семки.

Ядки и Семена - ФъстъциЯдки и Семена

Фъстъци

04.03.2014

Най-разпространените фъстъци по магазините са Вирджиния, Испански фъстъци и Валенсия. Фъстъците понижават риска от сърдечен удар, тъй като съдържат ресвератрол. Печените фъстъци крият някои здравословни рискове.

Ядки и Семена - Тиквени семкиЯдки и Семена

Тиквени семки

04.03.2014

Тиквените семки са изключително полезни за нашето здраве. Тиквените семки помагат на простатата. Тиквените семки са богат източник на минерали. Тиквени семки в кулинарията.

Ядки и Семена - ЯдкиЯдки и Семена

Ядки

04.03.2014

Ядките са незаменима храна от здравословното и рационално хранене на човек. Ядките съдържат много витамини, минерали и микроелементи, но с тях не бива да се прекалява. Видове ядки.

Ядки и Семена - ЛешнициЯдки и Семена

Лешници

04.03.2014

Лешниците са част от групата на ядките и като такива са безценна храна за хората. От лешници се приготвят лешниково масло, лешниково олио, лешниково брашно и др. Състав на лешниците. Ползи от лешниците.