gotvach.bg»Статии»Ядки и Семена
Ядки и Семена

Ядки и Семена

Ядките и семената с информация за тях и техния състав. Съхранение, избор и консумация на различни видове ядки и семена . Видове ядки.
ОрехиОрехи
03 Февр.
12
Admin
Орехите могат да се консумират както сурови, така и печени. Орехите за източник на мелатонин, защитават здравината на гости, подобряват нивата на холестерола на хора с диабет. Орехите са богати на антиоксиданти.
БадемиБадеми
02 Юли
Admin
Бадемите са едни от любимите на мнозина ядки. От бадеми се получава бадемовото масло, брашно и есенция. Бадемите са сред малкото на брой храни, които съдържат оксилати.
Ленено семеЛенено семеЛененото семе действа общоукрепващо и противовъзпалително. Лененото семе има свойството да успокояват болки, а също така семенцата служат като средство за очистване и разхлабване. Лененото семе влия благоприятно при някои кожни проблеми
ШамфъстъкШамфъстък
19 Юни
2
Rosi Stoyanova
Шамфъстък е ниско храстовидно дърво, което ражда изключително вкусна ядка. Шамфъстък се използва в кулинарията повече от 2500 години
Пшенични трициПшенични трици
31 Август
1
Rosi Stoyanova
Пшеничните трици са истински извор на полезни вещества и витамини. Причината е, че именно в тях се състои по-голямата част от ценните съставки на пшеницата.
ЖълъдиЖълъдиЖълъдите представляват плодовете на дъбовото дърво Quercus. Здравословните ползи от жълъди са известни на човечеството открай време. Благодарения на своето богато съдържание жълъдите имат противовъзпалително, антиоксидантно и диуретично действие.
Ленено брашноЛенено брашноЛененото брашно присъства в редица народни рецепти за лечебни цели. Дългият списък със ценни съставки превръщат лененото брашно в една от най–полезните храни на планетата. Лененото брашно има приложение в и козметиката
Оризови ядкиОризови ядки
05 Март
4
Rosi Trifonova
Оризовите ядки са вид снак, който ни е добре познат от детството. Оризовите ядки са дело на японските майстори. Те създават оризов снак - какино тане. Състав на оризовите ядки.
Слънчогледови семкиСлънчогледови семки
04 Март
1
Admin
Слънчогледовите семки са плодът на слънчогледа, който е третата по мащаб на производство маслодайна култура. Слънчогледовите семки са пълноценна храна. Състав на слънчогледовите семки. Ползи от слънчогледовите семки.
ЯдкиЯдки
04 Март
1
Rosi Trifonova
Ядките са незаменима храна от здравословното и рационално хранене на човек. Ядките съдържат много витамини, минерали и микроелементи, но с тях не бива да се прекалява. Видове ядки.
МакадамияМакадамия
28 Февр.
Rosi Stoyanova
Макадамията е позната още като австралийски орех. Макадамията е много вкусна и питателна, освен това носи редица ползи за здравето. Макадамията е много скъп продукт.
КашуКашу
27 Февр.
Admin
Кашуто е здравословна храна за сърцето и съдържа голямо количество мононенаситени мазнини и магнезий. Кашуто е полезна храна за сърцето. Внимание: Кашуто съдържа оксилати. Ползи от кашуто.