Ядки и Семена

Ядки и Семена

Ядките и семената с информация за тях и техния състав. Съхранение, избор и консумация на различни видове ядки и семена. Видове ядки.
Пшенични трициЯдки и СеменаПшенични трици
31 Август
Росица Стоянова
ЖълъдиЯдки и СеменаЖълъди
05 Март
Кристина Черникова
Ленено семеЯдки и СеменаЛенено семе
06 Януари
Кристина Черникова
Ленено брашноЛенено брашноЛененото брашно присъства в редица народни рецепти за лечебни цели. Дългият списък със ценни съставки превръщат лененото брашно в една от най–полезните храни на планетата. Лененото брашно има приложение в и козметиката
Оризови ядкиОризови ядкиОризовите ядки са вид снак, който ни е добре познат от детството. Оризовите ядки са дело на японските майстори. Те създават оризов снак - какино тане. Състав на оризовите ядки.
ОрехиОрехи
05 Март
12
Admin
Всичко за орехите на едно място. Орехите за източник на мелатонин, защитават здравината на гости, подобряват нивата на холестерола на хора с диабет. Орехите са богати на антиоксиданти.
БадемиБадеми
05 Март
Admin
Бадемите са едни от любимите на мнозина ядки. От бадеми се получава бадемовото масло, брашно и есенция. Бадемите са сред малкото на брой храни, които съдържат оксилати.
Слънчогледови семкиСлънчогледови семки
04 Март
1
Admin
Слънчогледовите семки са плодът на слънчогледа, който е третата по мащаб на производство маслодайна култура. Слънчогледовите семки са пълноценна храна. Състав на слънчогледовите семки. Ползи от слънчогледовите семки.
ФъстъциФъстъци
04 Март
3
Admin
Най-разпространените фъстъци по магазините са Вирджиния, Испански фъстъци и Валенсия. Фъстъците понижават риска от сърдечен удар, тъй като съдържат ресвератрол. Печените фъстъци крият някои здравословни рискове.
Тиквени семкиТиквени семки
04 Март
1
Admin
Тиквените семки са изключително полезни за нашето здраве. Тиквените семки помагат на простатата. Тиквените семки са богат източник на минерали. Тиквени семки в кулинарията.
ЯдкиЯдкиЯдките са незаменима храна от здравословното и рационално хранене на човек. Ядките съдържат много витамини, минерали и микроелементи, но с тях не бива да се прекалява. Видове ядки.
ЛешнициЛешнициЛешниците са част от групата на ядките и като такива са безценна храна за хората. От лешници се приготвят лешниково масло, лешниково олио, лешниково брашно и др. Състав на лешниците. Ползи от лешниците.
МакадамияМакадамияМакадамията е позната още като австралийски орех. Макадамията е много вкусна и питателна, освен това носи редица ползи за здравето. Макадамията е много скъп продукт.
КашуКашу
27 Февр.
Admin
Кашуто е здравословна храна за сърцето и съдържа голямо количество мононенаситени мазнини и магнезий. Кашуто е полезна храна за сърцето. Внимание: Кашуто съдържа оксилати. Ползи от кашуто.
КълновеКълновеКълновете се считат от мнозина за най-живата и пълноценна храна, която човек може да консумира. Кълновете са нискокалорични, лесно смилаеми и са ценен и важен източник на енергия. Отглеждане на кълнове