gotvach.bg»Статии»Ядки и Семена
Ядки и Семена

Ядки и Семена

Ядките и семената с информация за тях и техния състав. Съхранение, избор и консумация на различни видове ядки и семена . Видове ядки.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Бразилски ОрехБразилски Орех
27 Май
14
Rosi Trifonova
Бразилският орех е най-големия естествен източник на селен. Само 2 бразилски ореха дневно са напълно достатъчни за нуждите на организма. Състав на бразилският орех. Здравословни ползи от бразилски орех
Слънчогледови СемкиСлънчогледови Семки
17 Май
1
Admin
Слънчогледовите семки са плодът на слънчогледа, който е третата по мащаб на производство маслодайна култура. Слънчогледовите семки са пълноценна храна. Състав на слънчогледовите семки. Ползи от слънчогледовите семки.
Овесено БрашноОвесено БрашноСъстав и енергийни стойности на овесеното брашно. Гликемичен индекс на овеса - под средното ниво и е 45 единици. Видове овесено брашно. Ползи от овесено брашно
Семена от ЧиаСемена от ЧиаСемената от чия/чиа са сред най-популярните т. нар. супер храни, които станаха особено актуални напоследък. Семената от чия са изключително полезни. Семената от чия очистват стомаха от натрупани отлагания.
Конопено СемеКонопено СемеРастението коноп се отглежда от много дълго. Счита се, че това е една от първите култури, отгледани от човека. Конопено семе - състав, ползи и начини на съхранение.
Оризови ядкиОризови ядки
08 Април
4
Rosi Trifonova
Оризовите ядки са вид снак, който ни е добре познат от детството. Оризовите ядки са дело на японските майстори. Те създават оризов снак - какино тане. Състав на оризовите ядки.
Черен сусамов тахан - всичко за полезния продуктЧерен сусамов тахан - всичко за полезния продуктСусамът е един от шампионите по съдържание на калций. Как се използва черен сусамов тахан. Състав и ползи на черен сусамов тахан Как да си направим сами черен сусамов тахан
КълновеКълнове
23 Февр.
1
Rosi Trifonova
Кълновете се считат от мнозина за най-живата и пълноценна храна, която човек може да консумира. Кълновете са нискокалорични, лесносмилаеми и са ценен и важен източник на енергия. Отглеждане на кълнове. Ползи от кълнове
Бадемово маслоБадемово маслоПочти половината от теглото на сухия бадем е масло. Ползите от бадемовото масло за здравето. Как да си направим у дома бадемово масло? Бадемовото масло в кулинарията
КашуКашу
12 Януари
Admin
Кашуто е здравословна храна за сърцето и съдържа голямо количество мононенаситени мазнини и магнезий. Кашуто е полезна храна за сърцето. Внимание: Кашуто съдържа оксилати. Ползи от кашуто.
Кедрови ядкиКедрови ядки
18 Дек.
Rosi Trifonova
Кедровите ядки са ядливи семена на около 20 различни вида борови шишарки. Кедровите ядки са скъп продукт и най-големият източник на протеини сред всички ядки. Състав на кедрови ядки. рецепти с кедрови ядки.
ЖълъдиЖълъдиЖълъдите представляват плодовете на дъбовото дърво Quercus. Здравословните ползи от жълъди са известни на човечеството открай време. Благодарения на своето богато съдържание жълъдите имат противовъзпалително, антиоксидантно и диуретично действие.