Gotvach.bg»Статии»Ядки и Семена
Ядки и Семена

Ядки и Семена

Ядките и семената с информация за тях и техния състав. Съхранение, избор и консумация на различни видове ядки и семена . Видове ядки.
Бурчак, Горчив фийЯдки и СеменаБурчак, Горчив фий
23 Окт.
Илияна Ангелова
Овесени ТрициЯдки и СеменаОвесени Трици
21 Окт.
Илияна Ангелова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
МакадамияМакадамия
24 Юни
Макадамията е позната още като австралийски орех. Макадамията е много вкусна и питателна, освен това носи редица ползи за здравето. Макадамията е много скъп продукт.
Пшенични ТрициПшенични Трици
10 Юни
1
Пшеничните трици представляват вторичен продукт и са истински извор на полезни вещества. В 100 г пшенични трици са концентрирани редица витамини.
Бразилски ОрехБразилски Орех
27 Май
14
Бразилският орех е най-големия естествен източник на селен. Само 2 бразилски ореха дневно са напълно достатъчни за нуждите на организма.
Слънчогледови СемкиСлънчогледови Семки
17 Май
1
Слънчогледовите семки са плодът на слънчогледа, който е третата по мащаб на производство маслодайна култура. Слънчогледовите семки са пълноценна храна.
Овесено БрашноОвесено Брашно
15 Май
Състав и енергийни стойности на овесеното брашно. Гликемичен индекс на овеса - под средното ниво и е 45 единици. Видове овесено брашно. Ползи от овесено брашно
Семена от ЧиаСемена от Чиа
13 Май
Семената от чия/чиа са сред най-популярните т. нар. супер храни, които станаха особено актуални напоследък. Семената от чия са изключително полезни. Семената от чия очистват стомаха от натрупани отлагания.
Конопено СемеКонопено Семе
03 Май
Ползите от консумацията на конопено семе са в много широка гама. Конопените семена предлагат много възможности за консумация.
Оризови ядкиОризови ядки
08 Април
4
Оризовите ядки са вид снак, който ни е добре познат от детството. Оризовите ядки са дело на японските майстори. Те създават оризов снак - какино тане.
Черен сусамов тахан - всичко за полезния продуктЧерен сусамов тахан - всичко за полезния продукт
10 Март
Сусамът е един от шампионите по съдържание на калций. Как се използва черен сусамов тахан. Състав и ползи на черен сусамов тахан Как да си направим сами черен сусамов тахан
КълновеКълнове
23 Февр.
1
Кълновете се считат от мнозина за най-живата и пълноценна храна. Кълновете са нискокалорични, лесносмилаеми и са ценен и важен източник на енергия.
КашуКашу
12 Януари
Кашуто е здравословна храна за сърцето и съдържа голямо количество мононенаситени мазнини и магнезий. Кашуто е полезна храна за сърцето. Внимание: Кашуто съдържа оксилати.
Кедрови ядкиКедрови ядки
18 Дек.
Кедровите ядки са ядливи семена на около 20 различни вида борови шишарки. Кедровите ядки са скъп продукт и най-големият източник на протеини сред всички ядки. Състав на кедрови ядки. рецепти с кедрови ядки.
ЖълъдиЖълъди
23 Август
Жълъдите представляват плодовете на дъбовото дърво Quercus. Здравословните ползи от жълъди са известни на човечеството открай време.