Ядки и Семена

Ядки и Семена

Ядките и семената с информация за тях и техния състав. Съхранение, избор и консумация на различни видове ядки и семена. Видове ядки.
Пшенични трициПшенични трици
31 Август
1
Rosi Stoyanova
Пшеничните трици са истински извор на полезни вещества и витамини. Причината е, че именно в тях се състои по-голямата част от ценните съставки на пшеницата.
ЖълъдиЖълъдиЖълъдите представляват плодовете на дъбовото дърво Quercus. Здравословните ползи от жълъди са известни на човечеството открай време. Благодарения на своето богато съдържание жълъдите имат противовъзпалително, антиоксидантно и диуретично действие.
Ленено брашноЛенено брашноЛененото брашно присъства в редица народни рецепти за лечебни цели. Дългият списък със ценни съставки превръщат лененото брашно в една от най–полезните храни на планетата. Лененото брашно има приложение в и козметиката
Оризови ядкиОризови ядки
05 Март
4
Rosi Trifonova
Оризовите ядки са вид снак, който ни е добре познат от детството. Оризовите ядки са дело на японските майстори. Те създават оризов снак - какино тане. Състав на оризовите ядки.
ОрехиОрехи
05 Март
12
Admin
Всичко за орехите на едно място. Орехите за източник на мелатонин, защитават здравината на гости, подобряват нивата на холестерола на хора с диабет. Орехите са богати на антиоксиданти.
Слънчогледови семкиСлънчогледови семки
04 Март
1
Admin
Слънчогледовите семки са плодът на слънчогледа, който е третата по мащаб на производство маслодайна култура. Слънчогледовите семки са пълноценна храна. Състав на слънчогледовите семки. Ползи от слънчогледовите семки.
ФъстъциФъстъци
04 Март
3
Admin
Най-разпространените фъстъци по магазините са Вирджиния, Испански фъстъци и Валенсия. Фъстъците понижават риска от сърдечен удар, тъй като съдържат ресвератрол. Печените фъстъци крият някои здравословни рискове.
Тиквени семкиТиквени семки
04 Март
1
Admin
Тиквените семки са изключително полезни за нашето здраве. Тиквените семки помагат на простатата. Тиквените семки са богат източник на минерали. Тиквени семки в кулинарията.
ЯдкиЯдки
04 Март
1
Rosi Trifonova
Ядките са незаменима храна от здравословното и рационално хранене на човек. Ядките съдържат много витамини, минерали и микроелементи, но с тях не бива да се прекалява. Видове ядки.
ЛешнициЛешници
04 Март
2
Rosi Trifonova
Лешниците са част от групата на ядките и като такива са безценна храна за хората. От лешници се приготвят лешниково масло, лешниково олио, лешниково брашно и др. Състав на лешниците. Ползи от лешниците.
МакадамияМакадамия
28 Февр.
Rosi Stoyanova
Макадамията е позната още като австралийски орех. Макадамията е много вкусна и питателна, освен това носи редица ползи за здравето. Макадамията е много скъп продукт.
КашуКашу
27 Февр.
Admin
Кашуто е здравословна храна за сърцето и съдържа голямо количество мононенаситени мазнини и магнезий. Кашуто е полезна храна за сърцето. Внимание: Кашуто съдържа оксилати. Ползи от кашуто.