Gotvach.bg»Статии»Ядки и Семена
Ядки и Семена

Ядки и Семена

Ядките и семената с информация за тях и техния състав. Съхранение, избор и консумация на различни видове ядки и семена . Видове ядки.
Бурчак, Горчив фийЯдки и СеменаБурчак, Горчив фий
23 Окт.
Илияна Ангелова
Овесени ТрициЯдки и СеменаОвесени Трици
21 Окт.
Илияна Ангелова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
МакадамияМакадамия
24 Юни
Макадамията е позната още като австралийски орех. Макадамията е много вкусна и питателна, освен това носи редица ползи за здравето. Макадамията е много скъп продукт.
Пшенични ТрициПшенични Трици
10 Юни
1
Пшеничните трици са истински извор на полезни вещества и витамини. Причината е, че именно в тях се състои по-голямата част от ценните съставки на пшеницата.
Масло от бразилски орехМасло от бразилски орех
01 Юни
Предимства на бразилски орех. Химичен състав на масло от бразилски орех. Лечебни свойства на масло от бразилски орех. Как да прилагаме бразилски орех за максимални ползи.
Бразилски ОрехБразилски Орех
27 Май
14
Бразилският орех е най-големия естествен източник на селен. Само 2 бразилски ореха дневно са напълно достатъчни за нуждите на организма.
Слънчогледови СемкиСлънчогледови Семки
17 Май
1
Слънчогледовите семки са плодът на слънчогледа, който е третата по мащаб на производство маслодайна култура. Слънчогледовите семки са пълноценна храна. Състав на слънчогледовите семки. Ползи от слънчогледовите семки.
Овесено БрашноОвесено Брашно
15 Май
Състав и енергийни стойности на овесеното брашно. Гликемичен индекс на овеса - под средното ниво и е 45 единици. Видове овесено брашно. Ползи от овесено брашно
Семена от ЧиаСемена от Чиа
13 Май
Семената от чия/чиа са сред най-популярните т. нар. супер храни, които станаха особено актуални напоследък. Семената от чия са изключително полезни. Семената от чия очистват стомаха от натрупани отлагания.
Конопено СемеКонопено Семе
03 Май
Растението коноп се отглежда от много дълго. Счита се, че това е една от първите култури, отгледани от човека. Конопено семе - състав, ползи и начини на съхранение.
Оризови ядкиОризови ядки
08 Април
4
Оризовите ядки са вид снак, който ни е добре познат от детството. Оризовите ядки са дело на японските майстори. Те създават оризов снак - какино тане. Състав на оризовите ядки.
Черен сусамов тахан - всичко за полезния продуктЧерен сусамов тахан - всичко за полезния продукт
10 Март
Сусамът е един от шампионите по съдържание на калций. Как се използва черен сусамов тахан. Състав и ползи на черен сусамов тахан Как да си направим сами черен сусамов тахан
КълновеКълнове
23 Февр.
1
Кълновете се считат от мнозина за най-живата и пълноценна храна, която човек може да консумира. Кълновете са нискокалорични, лесносмилаеми и са ценен и важен източник на енергия. Отглеждане на кълнове. Ползи от кълнове
Бадемово МаслоБадемово Масло
31 Януари
Почти половината от теглото на сухия бадем е масло. Ползите от бадемовото масло за здравето. Как да си направим у дома бадемово масло? Бадемовото масло в кулинарията