Ядки и Семена

Ядки и Семена

Ядките и семената с информация за тях и техния състав. Съхранение, избор и консумация на различни видове ядки и семена . Видове ядки.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ФъстъциФъстъци
03 Февр.
3
Фъстъците са възникнали в Южна Америка, където са съществували от хиляди години. Фъстъците са много богати на витамини. Печените фъстъци крият някои здравословни рискове.
ОрехиОрехи
03 Февр.
12
Орехите могат да се консумират както сурови, така и печени. Орехите за източник на мелатонин, защитават здравината на гости, подобряват нивата на холестерола на хора с диабет. Орехите са богати на антиоксиданти.
БадемиБадеми
02 Юли
Бадемите са едни от любимите на мнозина ядки. От бадеми се получава бадемовото масло, брашно и есенция. Бадемите са сред малкото на брой храни, които съдържат оксилати.
Ленено СемеЛенено Семе
26 Юни
Лененото семе действа общоукрепващо и противовъзпалително. Лененото семе има свойството да успокояват болки, а също така семенцата служат като средство за очистване и разхлабване. Лененото семе влия благоприятно при някои кожни проблеми
ШамфъстъкШамфъстък
19 Юни
2
Шамфъстък е ниско храстовидно дърво, което ражда изключително вкусна ядка. Шамфъстък се използва в кулинарията повече от 2500 години
Ленено БрашноЛенено Брашно
19 Март
Лененото брашно присъства в редица народни рецепти за лечебни цели. Лененото брашно е натурален и здравословен продукт, който се употребява от хората вече стотици години.
Сапунени ядкиСапунени ядки
19 Февр.
Сапунените ядки се добиват от сапуненото дърво, което вирее в Индия и Непал. Сапунените ядки са екологично чист продукт. Сапунените ядки са алтернатива на почистващите продукти и праховете.
Чуфа (Земен бадем)Чуфа (Земен бадем)
19 Февр.
Чуфа, познат още като земен бадем е растение, което принадлежи към семейство Острицови. Чуфата се усвоява много добре от организма, което задължително му отрежда достойно място в пълноценното хранене. Готвене на чуфа.