Макадамия
Ядки и Семена

Макадамия

Макадамията е позната още като австралийски орех. Макадамията е много вкусна и питателна, освен това носи редица ползи за здравето. Макадамията е много скъп продукт.

1

Ядки и Семена

Ядките и семената с информация за тях и техния състав. Съхранение, избор и консумация на различни видове ядки и семена. Видове ядки.
Ядки и Семена - КашуЯдки и Семена

Кашу

27.02.2014

Кашуто е здравословна храна за сърцето и съдържа голямо количество мононенаситени мазнини и магнезий. Кашуто е полезна храна за сърцето. Внимание: Кашуто съдържа оксилати. Ползи от кашуто.

Ядки и Семена - КълновеЯдки и Семена

Кълнове

26.02.2014

Кълновете се считат от мнозина за най-живата и пълноценна храна, която човек може да консумира. Кълновете са нискокалорични, лесно смилаеми и са ценен и важен източник на енергия. Отглеждане на кълнове

Ядки и Семена - Кедрови ядкиЯдки и Семена

Кедрови ядки

21.02.2014

Кедровите ядки са ядливи семена на около 20 различни вида борови шишарки. Кедровите ядки са скъп продукт и най-големият източник на протеини сред всички ядки. Състав на кедрови ядки. рецепти с кедрови ядки.

Ядки и Семена - Бразилски орехЯдки и Семена

Бразилски орех

21.02.2014

Бразилският орех е най-големия естествен източник на селен. Само 2 бразилски ореха дневно са напълно достатъчни за нуждите на организма. Състав на бразилският орех. Здравословни ползи от бразилски орех

Ядки и Семена - Семена от чияЯдки и Семена

Семена от чия

21.02.2014

Семената от чия/чиа са сред най-популярните т. нар. супер храни, които станаха особено актуални напоследък. Семената от чия са изключително полезни. Семената от чия очистват стомаха от натрупани отлагания.

Ядки и Семена - Кайсиеви ядкиЯдки и Семена

Кайсиеви ядки

20.02.2014

Кайсиевите ядки са богати на омега-6 мастни киселини, витамини В15 и В17. Кайсиевите ядки съдържат и опасното вещество амигдалин, което може да бъде силно отровно. Кайсиевите ядки имат силен и горчив вкус.

Ядки и Семена - Шам фъстъкЯдки и Семена

Шам фъстък

20.02.2014

Шам фъстък е ниско храстовидно дърво, което ражда изключително вкусна ядка. Шам фъстък се използва в кулинарията повече от 2500 години. Шам фъстъкът има високи хранителни стойности.

Ядки и Семена - Сапунени ядкиЯдки и Семена

Сапунени ядки

19.02.2014

Сапунените ядки се добиват от сапуненото дърво, което вирее в Индия и Непал. Сапунените ядки са екологично чист продукт. Сапунените ядки са алтернатива на почистващите продукти и праховете.

Ядки и Семена - Чуфа (Земен бадем)Ядки и Семена

Чуфа (Земен бадем)

19.02.2014

Чуфа, познат още като земен бадем е растение, което принадлежи към семейство Острицови. Чуфата се усвоява много добре от организма, което задължително му отрежда достойно място в пълноценното хранене. Готвене на чуфа.