Бобови и Зърнени ПродуктиВидове АлкохолВидове ГъбиЕтерични МаслаЗеленчуциКонсерванти и Е-таМеса и КолбасиМлечни ПродуктиПлодовеРиба и Морски ДаровеСортове ВинаХранителни ПродуктиЯдки и Семена
Хранителни ПродуктиТемпе
15 Юни
Rosi Stoyanova
Хранителни ПродуктиБалсамов оцет
13 Юни
1
Rosi Stoyanova
Хранителни ПродуктиТахан
10 Юни
3
Rosi Trifonova
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Нишесте (Скорбяла)Нишестето представлява нишестени зърна, които са извлечени от тъканите на картофи или зърнени култури. Нишестето се среща под формата на нишестен крем в магазинната мрежа.
09 Юни
ЛокумЛокумът е едно от най-старите сладки изделия в света. Локумът се приготвя от нишесте и подсладена със захар вода. Локумът често се ароматизира с розова вода, с ванилия или с лимон.
01 Юни
3
Пълнозърнесто БрашноКакво представлява пълнозърнестото брашно, защо е толкова полезно, какви видове има? Видове пълнозърнесто брашно.
01 Юни
РапицаРапицата се използва за направата на рапично олио. Рапицата има спорни качества. Полезна или вредна е рапицата?
31 Май
Ръжено БрашноРъж и видове ръжено брашно. Хранителен състав на ръженото брашно. Ползи за здравето от употребата на ръжено брашно. Особености на ръженото брашно.
25 Май
Ябълков ОцетЯбълковият оцет е бил използван като храна и лекарство в продължение на векове. Ябълковият оцет се използва за пречистване на кръвоносната система, срещу гъбички и брадавици.
23 Май
2
МаргаринМаргаринът в сборно понятие за синтетично създадени мазнини, които са алтернатива на маслото. Но как се прави маргарина и полезен ли е той.
23 Май
1
КофеинЧестата употреба на кофеин може да доведе до психическа, а понякога дори и до физическа зависимост, но кофеинът има и редица предимства. Действие на кофеина, разрешена дневна доза.
21 Май
Соево БрашноСоевото брашно се приготвя от печени соеви зърна, които се смилат на фин прах. Соевото брашно е с високо съдържание на протеини. Соевото брашно се използва за сгъстяване на сосове и супи, печива и палачинки.
15 Май
Соев СосСоевият сос се добива от смесване на зърна соя и пшеница, които ферментират близо 1 година. На пазара се предлагат евтин и некачествен соев сос с опасни консерванти.
15 Май
1
Захарна ТръстикаЗахарната тръстика е едно от най-ранните култивирани растения. Захарната тръстика се използва за извличане на захар, освен това се прилага в козметиката и парфюмерията.
14 Май
Картофено БрашноКартофеното брашно прахообразен продукт, който сгъстява и придава лекота на печивата. Картофеното брашно е бяло без мирис и с неутрален вкус.
10 Май
1
Лук Шалот - ползи и приложениеЛъкът Шалот може да бъде наречен фаворит сред използваните видове лук във Франция, където майстор готвачите често го задушават заедно с бяло вино. Приложение на Шалота и какви са ползите от консумацията му
09 Май
1
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 179
Основни рецепти
15 348
20 875
Други