Хранителни Продукти

Хранителни Продукти

Хранителните продукти с информация за тях и техния състав. Съхранение, избор и консумация на различни видове хранителни продукти. Приложение на отделните хранителни продукти.
ОлиоХранителни ПродуктиОлио
04 Март
Роси Трифонова
МайонезаХранителни ПродуктиМайонеза
04 Март
Роси Трифонова
ЛокумХранителни ПродуктиЛокум
04 Март
Роси Трифонова
Зелен чайЗелен чайЗеленият чай или още китайски чай, е най-разпространената топла напитка в света. Отслабване със зелен чай. Полезни вещества в зеления чай. Здравословни ползи от зеления чай.
ЧайЧайЧаят се нарежда в топ 3 на най-консумираните напитки в света. Най-известните видове чай са черен, зелен, бял, жълт и оолонг. Всеки ден се изпиват около милиард и половина чаши чай. Състав на чая и видове чай.
ШоколадШоколадШоколадът е вкусният продукт от ферментирали, изпечени и смлени семена от какаово дърво. Калории в шоколада и ползи от шоколада. Диета с шоколад и видове шоколад.
ЗехтинЗехтинЗехтинът и особено студенопресованият е навярно най-полезната мазнина. Консумацията на зехтин ни предпазва от ред тежки заболявания, съхранява здравето ни и удължава живота. Видове зехтин и ползи от зехтина.
ПрополисПрополисПрополисът, познат още като клей представлява смес от восък, смоли и прашец от цветове или пъпки на растенията. Прополисът се събира от пчелните семейства. Прополисът е изключително полезен за здравето.
ГрисГрисГрисът е важен хранителен продукт, който бива царевичен и пшеничен. Дребнозърнест грис е суровина за направата на видове паста, за различни кремове, сосове и сладкиши. Състав и кулинарно приложение на грис.
КускусКускусКускусът е изконна храна на берберите. Кускус е тестено изделие, което се прави от пшеничен грис или едро смляна твърда пшеница. Състав на кускуса. Кулинарно приложение на кускус.
Пъдпъдъчи яйцаПъдпъдъчи яйцаПъдпъдъчите яйца са бомба от витамини, минерали и микроелементи. Пъдпъдъчите яйца са полезна храна за деца и възрастни, като помагат на сърцето и на много заболявания. Състав на пъдпъдъчите яйца.
АгавеАгавеАгавето е растение, което по външен вид наподобява кактус. Агавето се използва за направата на текила. Агавето е по-сладко от меда и захарта.
РапицаРапицаРапицата /Brassica napus/ представлява растение с ярко жълти цветове, което се отглежда в целия свят. Рапицата се използва за направата на рапично олио. Рапицата има спорни качества.
МаслиниМаслини
28 Февр.
Admin
Информация, ползи и съхранение на маслините. Видове маслини и обработката им до зехтин или маслинена паста. Калории, съдържание и диета с маслини. Отглеждане на маслини.
МеласаМеласаМеласата е остатъчен продукт от производството на захарта. Меласата бива светла, тъмна и черна. Меласата се използва най-често за печене на сладкиши. Меласата носи редица ползи за здравето.