Бобови и Зърнени ПродуктиВидове АлкохолВидове ГъбиЕтерични МаслаЗеленчуциКонсерванти и Е-таМеса и КолбасиМлечни ПродуктиПлодовеРиба и Морски ДаровеСортове ВинаХранителни ПродуктиЯдки и Семена
Сортове ВинаШардоне
03 Февр.
Rosi Stoyanova
Сортове ВинаПино Ноар
03 Февр.
Кристина Черникова
Сортове ВинаРиоха
16 Март
Кристина Черникова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ТемпранийоТемпранийо /Tempranillo/ представлява стар червен сорт грозде, който дава висококачествени вина. Най-много масиви с този сорт се срещат в известния винарски район Риоха, намиращ се в Испания.
15 Март
КанайолоКанайоло /Canaiolo/ представлява червен винен сорт грозде, който се отглежда широко в централна Италия, най-вече в Тоскана. Среща се още в Марке, Лацио и Сардиния.
15 Март
Вилар бланВилар блан (Villard blanc) е хибриден сорт бяло грозде, произхождащ от Франция. Вилар блан е получен след кръстосване на сортовете Зейбел 6468 и Зейбел 6905 в Монпелие. Вилар блан се съчетава перфектно с морска храна
12 Март
МискетМискет е винен сорт грозде, който се отглежда в България от много години. Мискет се считат за местни, но се срещат и в няколко други страни. Мискет си подхожда отлично с морска храна
06 Март
Вино ПортоПорто е подсилено ликьорно вино, характерно за Португалия. Виното Порто е популярна още под наименованието Портвайн. Порто се приготвя в североизточните предели на страната и по-точно в долината на река Дуро.
04 Март
Пети вердоПети вердо /Petit verdot/ представлява червен винен сорт грозде, който е характерен най-вече във Франция, и по-конкретно в района на пристанищния град Бордо.
27 Февр.
Вино МадейраМадейра е ликьорно вино, което се приготвя на едноименния остров. Мадейра се поднася в чист вид, но съществуват практики да се влага в пуншове и коктейли.
26 Февр.
Вино МарсалаМарсала представлява подсилено ликьорно вино. То се приготвя в района на сицилианските градове Марсала и Трапани. При направата му се използват плодовете на местни лозови насаждения.
23 Февр.
2
ШериШери е ликьорно вино, което се дестилира около град Херес де ла Фронтера, Испания. На испански виното шери се нарича vino de Jerez.
16 Февр.
БордоБордо /Bordeaux/ е френско вино, което се прави в емблематичния град Бордо, намиращ се на двата бряга на река Гарона. Когато избирате храна към вашето Бордо, се съобразете с вида му. Вината, произведени в Бордо, се поднасят в
16 Февр.
Видал бланВидал блан /Vidal blanc/ е бял хибриден сорт грозде. Видал блан е селектиран през 30-те години на миналия век от френския селекционер Жан Луи Видал, който кръстосал сортовете юни блан и райондор. Видал блан се поднася при температура 8-10 градуса
16 Февр.
СензоСензо /Cinsault/ е десертен сорт грозде, който влиза във винопроизводството. Корените на Сензо трябва да се търсят във Франция. Сензо може да се комбинира отлично с меса от птици, сирене и салати
16 Февр.
ПамидПамид представлява винен сорт грозде, който преди време е бил изключително популярен в страната. Днес памид продължава да се отглежда, макар и в не толкова големи количества.
14 Февр.
Избрано
Нашите категории рецепти
30 060
Основни рецепти
15 315
20 760
Други