Сортове Вина

Сортове Вина

Сортове вина в България и по света. Виж с какво се характеризират различните сортове вина и какви са особеностите им.
Пино ГриСортове ВинаПино Гри
03 Февр.
Кристина Черникова
ШардонеСортове ВинаШардоне
03 Февр.
Rosi Stoyanova
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пино НоарПино Ноар
03 Февр.
Пино Ноар е много популярен и стар, червен винен сорт грозде. Вината пино ноар се характеризират както с интензивен, така и с не толкова наситен цвят.
РиохаРиоха
16 Март
Риоха /Rioja/ се наричат висококачествени вина, които се произвеждат от сортове, отгледани в едноименния винарски район в Испания. Риоха включва бели и червени вина. Червените вина от Риоха се съчетават с . . .
ТемпранийоТемпранийо
15 Март
Темпранийо /Tempranillo/ представлява стар червен сорт грозде, който дава висококачествени вина. Най-много масиви с този сорт се срещат в известния винарски район Риоха, намиращ се в Испания.
КанайолоКанайоло
15 Март
Канайоло /Canaiolo/ представлява червен винен сорт грозде, който се отглежда широко в централна Италия, най-вече в Тоскана. Среща се още в Марке, Лацио и Сардиния.
Вилар бланВилар блан
12 Март
Вилар блан (Villard blanc) е хибриден сорт бяло грозде, произхождащ от Франция. Вилар блан е получен след кръстосване на сортовете Зейбел 6468 и Зейбел 6905 в Монпелие. Вилар блан се съчетава перфектно с морска храна
МискетМискет
06 Март
Мискет е винен сорт грозде, който се отглежда в България от много години. Мискет се считат за местни, но се срещат и в няколко други страни. Мискет си подхожда отлично с морска храна
Вино ПортоВино Порто
04 Март
Порто е подсилено ликьорно вино, характерно за Португалия. Виното Порто е популярна още под наименованието Портвайн. Порто се приготвя в североизточните предели на страната и по-точно в долината на река Дуро.
Пети вердоПети вердо
27 Февр.
Пети вердо /Petit verdot/ представлява червен винен сорт грозде, който е характерен най-вече във Франция, и по-конкретно в района на пристанищния град Бордо.
Вино МадейраВино Мадейра
26 Февр.
Мадейра е ликьорно вино, което се приготвя на едноименния остров. Мадейра се поднася в чист вид, но съществуват практики да се влага в пуншове и коктейли.
Вино МарсалаВино Марсала
23 Февр.
2
Марсала представлява подсилено ликьорно вино. То се приготвя в района на сицилианските градове Марсала и Трапани. При направата му се използват плодовете на местни лозови насаждения.
ШериШери
16 Февр.
Шери е ликьорно вино, което се дестилира около град Херес де ла Фронтера, Испания. На испански виното шери се нарича vino de Jerez.
БордоБордо
16 Февр.
Бордо /Bordeaux/ е френско вино, което се прави в емблематичния град Бордо, намиращ се на двата бряга на река Гарона. Когато избирате храна към вашето Бордо, се съобразете с вида му. Вината, произведени в Бордо, се поднасят в