Бобови и Зърнени

Бобови и Зърнени Продукти

Бобови и зърнени Продукти с информация за тях и техния състав. Съхранение, избор и консумация на различни видове зърнени и бобови продукти .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пълнозърнест оризПълнозърнест ориз
04 Май
Началото на всички видове ориз е пълнозърнестият. Пълнозърнестият ориз съдържа следните важни съставки, благодарение на запазената си структура
ЦаревицаЦаревица
18 Април
Царевицата е една от храните свързвани най-често с алергични реакции. Царевицата поддържа паметта с тиамин. Царевицата предпазва от сърдечно съдови заболявания.
СоргоСорго
08 Април
Сорго /Sorghum/ e род тревисти растения от семейство Житни. Соргото едно от най-старите културни растения. Соргото издържа на много голяма суша.
Ориз БалдоОриз Балдо
04 Април
Оризът Балдо е рафиниран, а не пълнозърнест. Така той губи част от хранителните си свойства, но остава любим на готвачите заради перфектната устойчивост в кухнята. Хранителни стойности на ориз Балдо. Готвене на Балдо
Ориз БасматиОриз Басмати
24 Февр.
Характеристики на ориз Басмати като здравословна храна. Хранителни стойности на ориз Басмати. Гликемичен индекс на ориз Басмати. Ориз Басмати в кулинарията.
Елда (Гречка)Елда (Гречка)
23 Ноем.
14
Елдата, наричана още гречка е една от най-полезните храни. Елдата изобилства от желязо и е добър заместител на месото. Елдата е доста популярна сред вегетарианците. Диета с елда и готвене на елда.
РъжРъж
05 Ноем.
Ръжта е от зърнените растения, които не трябва да липсват от нашата маса. Както повечето житни продукти, така и ръжта е достъпна по магазините целогодишно. Предимства и ползи на ръжта.
Нахут - ЛеблебияНахут - Леблебия
28 Септ.
3
Нахутът е известен още като леблебия и сланутък. Нахутът има нисък гликемичен индекс и нисък индекс на гликемично зареждане. От нахут се прави нахутово брашно, а той е главна съставка на вкусния хумус
Черен бобЧерен боб
19 Септ.
Черният боб е един от най-вкусни представители на семейство Бобови. Черният боб е най-вкусен в съчетание с канела, джинджифил, кардамон, чили на прах, куркума и карамфил.
Боб мунгБоб мунг
14 Септ.
Заради своя богат състав боб мунг се явява супер храна. Едно от ценните качества на боба мунг, е че лесно се усвоява от храносмилателния тракт, без да образува газове.
ПшеницаПшеница
10 Септ.
Пшеницата е една от най-важните култури в цял свят. Лигнаните в пълнозърнестите храни и пшеницата предпазват от заболявания на сърцето. Пшеницата понижава риска от диабет и детска астма. Състав на пшеницата.
БобБоб
02 Септ.
Нахут, леща и боб са били открити още в египетски гробници. Бобът е изключително полезен. В състава на боба се съдържа почти цялата азбука от витамини. Готвене на боб. Ползи от зрял фасул