Царевицата е една от храните свързвани най-често с алергични реакции. Царевицата поддържа паметта с тиамин. Царевицата предпазва от сърдечно съдови заболявания.
Оризът Балдо е рафиниран, а не пълнозърнест. Така той губи част от хранителните си свойства, но остава любим на готвачите заради перфектната устойчивост в кухнята. Хранителни стойности на ориз Балдо. Готвене на Балдо
Характеристики на ориз Басмати като здравословна храна. Хранителни стойности на ориз Басмати. Гликемичен индекс на ориз Басмати. Ориз Басмати в кулинарията.
Елдата, наричана още гречка е една от най-полезните храни. Елдата изобилства от желязо и е добър заместител на месото. Елдата е доста популярна сред вегетарианците. Диета с елда и готвене на елда.
Ръжта е от зърнените растения, които не трябва да липсват от нашата маса. Както повечето житни продукти, така и ръжта е достъпна по магазините целогодишно. Предимства и ползи на ръжта.
Нахутът е известен още като леблебия и сланутък. Нахутът има нисък гликемичен индекс и нисък индекс на гликемично зареждане. От нахут се прави нахутово брашно, а той е главна съставка на вкусния хумус
Черният боб е един от най-вкусни представители на семейство Бобови. Черният боб е най-вкусен в съчетание с канела, джинджифил, кардамон, чили на прах, куркума и карамфил.
Заради своя богат състав боб мунг се явява супер храна. Едно от ценните качества на боба мунг, е че лесно се усвоява от храносмилателния тракт, без да образува газове.
Пшеницата е една от най-важните култури в цял свят. Лигнаните в пълнозърнестите храни и пшеницата предпазват от заболявания на сърцето. Пшеницата понижава риска от диабет и детска астма. Състав на пшеницата.
Нахут, леща и боб са били открити още в египетски гробници. Бобът е изключително полезен. В състава на боба се съдържа почти цялата азбука от витамини. Готвене на боб. Ползи от зрял фасул
Рожков е вечнозелено растение, което принадлежи към семейство Бобови. Рожков е характерно дърво за района на Средиземноморието. Рожков помага при диария и поликистозни яйчници.