Риба и Морски Дарове

Риба и Морски Дарове

Риба и морски дарове с информация за тях и техния състав. Съхранение, избор и консумация на различни видове риба и морски дарове .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ЕсетраЕсетра
27 Януари
Есетрата е костна риба, при която по-голямата част на скелета е хрущялна. Есетрата се съчетава добре със всякакви зеленчуци, както и с гъби и ориз.
ЧигаЧига
16 Януари
Риба чига принадлежи на семейството на есетровите риби, чиято миграция е тяхна типична характеристика. Семейството на есетрите се среща и в нашите водни басейни и е представено от 6 вида от два рода.
Сьомгова пъстърваСьомгова пъстърва
05 Дек.
Сьомговата пъстърва е хибриден вид риба и е изключително полезна за здравето. Сьомговата пъстърва като типичен представител на по-мазните риби
Бял амурБял амур
04 Дек.
Белият амур е отлична риба за паниране, задушаване, пържене и дори желиране. Може да се направи и на шишчета.
Хек (Мерлуза)Хек (Мерлуза)
25 Ноем.
Хекът или по-точно мерлузата е подходяща за всички традиционни начини за приготвяне на риба. Хекът отлично се комбинира с домати и доматен сос.
СардиниСардини
24 Ноем.
Сардините представляват вид селдова морска риба. Сардините се предлагат предимно под формата на консерви, но се срещат и в пресен вид.
СтридиСтриди
24 Окт.
2
Стридите са незаменим морски дар с изтънчен вкус. Стридите се грижат за правилното функциониране на мозъка.
ХайверХайвер
28 Септ.
3
Наред с трюфелите, хайверът има славата на една от най-скъпите храни. Хайверът се счита за най-мощния афродизиак. Видове хайвер. Ползи от хайвера. Рецепти за хайвер.
СкумрияСкумрия
21 Септ.
Скумрия е сред най-масово консумираните риби в цял свят. Скумрията крие много големи здравословни преимущества и полезни свойства.
СомСом
15 Септ.
Полезните съставки на сома го правят един от важните гости на нашата трапеза. Сред предимствата на този вид риба е неговото мазно месо, съдържащо протеини и мазнини, явяващи се ценен източник на енергия.
ХерингаХеринга
10 Септ.
Месото от херинга може перфектно да замени някои от най-скъпите риби, каквато е сьомгата. Херингата е изключително разпространена риба и има много ползи.
Риба ПлатикаРиба Платика
07 Септ.
Платиката е риба от семейство Шаранови, която се намира и в нашите водни басейни и е обичаен обект на спортния риболов. Платиката не е едра риба. Тънкости при приготвяне на маринована платика или печена платика