- Бобови и Зърнени Продукти
- Видове Алкохол
- Видове Гъби
- Етерични Масла
- Зеленчуци
- Консерванти и Е-та
- Меса и Колбаси
- Млечни Продукти
- Плодове
- Риба и Морски Дарове
- Сортове Вина
- Хранителни Продукти
- Ядки и Семена
Риба и Морски ДаровеМесо от акула
28 Август
Rosi Stoyanova
Риба и Морски ДаровеРиби, които са вредни за здравето
18 Април
Пламена M.
Риба и Морски ДаровеРиба Фагри
06 Април
Илияна Ангелова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
СепияСепиите /Sepiida/ представляват разред главоноги мекотели. Мастилото от сепия влиза в състава на някои хомеопатични препарати срещу астма, запек, хемороиди, бъбречни проблеми, стерилитет и др. Месото на сепия е особено
28 Януари
ТолстолобПохапването на толстолоб спомага за предотвратяването на сърдечно-съдови проблеми и пази от онкологични заболявания. Толстолобът е вкусен паниран, изпечена на скара, под формата на шишчета или филета. Месото на толстолоба е бяло.
27 Януари
МрянаПохапването на мряна, освен че е наслада за сетивата, е пиршество и за организма, тъй като той се снабдява с полезни вещества. Мрените /Barbus/ представляват род, в който попадат над 300 вида риби. Всичко за мряната
26 Януари
СафридСафридът е не само вкусен хранителен продукт, но и ценен източник на значими съставки. От него можем да си набавим калций, мед, манган, йод, фосфор, кобалт, желязо, натрий, калий, омега-3 мастни киселини и др.
25 Януари
КаракудаКаракудата /Carassius/ или карас представлява род сладководни риби. Каракудата съдържа полезни витамини като А, В, С, D и Е. Каракуда също така е източник на мед, цинк, манган, йод и др.
23 Януари
КефалКефалът, известен още като морски кефал, е риба от семейство Кефалови риби. Кефалът е полезена риба, която трябва да хапвате.
22 Януари
Рулца от рациРулцата от раци или рачешки рулца са сурогатен продукт на съвременната хранителна индустрия. Рулцата от раци се наричат така макар и да нямат никакво месо от раци. Рулцата от рази се правят от филе от бяла риба, т. нар. сурими.
05 Март
2
МидиМидите са едни от най-полезните морски дарове. Изключително вкусни, мидите трябва да се подложат на правилна кулинарна употреба, за да не предизвикат натравяне. Състав на мидите. Готвене на миди.
27 Февр.
КалмариКалмарите са вкусна и диетична морска храна. Калмарите са богати на фосфор, цинк и някои витамини от група В. Калмарите са вкусни всякак - варени, панирани, с доматен сос, в салати и т. н.
27 Февр.
Риба ТонХората се наслаждават на рибата тон от незапомнени времена. Ползи от рибата тон за нашето здраве. Избор и съхранение на риба тон.
25 Февр.
1
Морски даровеМорските дарове са вкусна и здравословна храна, богат на важните Омега-3 и Омега-6 мастни киселини, ход, цинк, фосфор и др. Ползи и съхранение на морски дарове. Кулинарна употреба на морски дарове.
21 Февр.
Риба ТрескаРибата треска е една от най-масовите риби. Мaслото от черен дроб на риба треска няма равно по количества на витамин А и D. Най-популярни са тихоокеанската и атлантическата риба треска.
21 Февр.
1
Избрано
От категорията
Форум
- Какъв чай се пие, когато имаме кашлица17 Януари
- Идея за ястия с елда29 Ноем.
- За или против Скир10 Септ.
- Начини на здравословно готвене28 Август
- Бихте ли заменили напълно ориза с елда?11 Август
- Бързи закуски за забързаното ежедневие03 Август
Нашите категории рецепти
29 703
Основни Рецепти
15 243
20 588
Други