Риба и Морски Дарове

Риба и Морски Дарове

Риба и морски дарове с информация за тях и техния състав. Съхранение, избор и консумация на различни видове риба и морски дарове .
Риба ФагриРиба и Морски ДаровеРиба Фагри
06 Април
Илияна Ангелова
СепияРиба и Морски ДаровеСепия
28 Януари
Кристина Черникова
ТолстолобРиба и Морски ДаровеТолстолоб
27 Януари
Кристина Черникова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
МрянаМряна
26 Януари
Похапването на мряна, освен че е наслада за сетивата, е пиршество и за организма, тъй като той се снабдява с полезни вещества. Мрените /Barbus/ представляват род, в който попадат над 300 вида риби. Всичко за мряната
СафридСафрид
25 Януари
Сафридът е не само вкусен хранителен продукт, но и ценен източник на значими съставки. От него можем да си набавим калций, мед, манган, йод, фосфор, кобалт, желязо, натрий, калий, омега-3 мастни киселини и др.
КаракудаКаракуда
23 Януари
Каракудата /Carassius/ или карас представлява род сладководни риби. Каракудата съдържа полезни витамини като А, В, С, D и Е. Каракуда също така е източник на мед, цинк, манган, йод и др.
КефалКефал
22 Януари
Кефалът, известен още като морски кефал, е риба от семейство Кефалови риби. Кефалът е полезена риба, която трябва да хапвате.
Рулца от рациРулца от раци
05 Март
2
Рулцата от раци или рачешки рулца са сурогатен продукт на съвременната хранителна индустрия. Рулцата от раци се наричат така макар и да нямат никакво месо от раци. Рулцата от рази се правят от филе от бяла риба, т. нар. сурими.
МидиМиди
27 Февр.
Мидите са едни от най-полезните морски дарове. Изключително вкусни, мидите трябва да се подложат на правилна кулинарна употреба, за да не предизвикат натравяне. Състав на мидите. Готвене на миди.
КалмариКалмари
27 Февр.
Калмарите са вкусна и диетична морска храна. Калмарите са богати на фосфор, цинк и някои витамини от група В. Калмарите са вкусни всякак - варени, панирани, с доматен сос, в салати и т. н.
Риба ТонРиба Тон
25 Февр.
1
Хората се наслаждават на рибата тон от незапомнени времена. Ползи от рибата тон за нашето здраве. Избор и съхранение на риба тон.
Морски даровеМорски дарове
21 Февр.
Морските дарове са вкусна и здравословна храна, богат на важните Омега-3 и Омега-6 мастни киселини, ход, цинк, фосфор и др. Ползи и съхранение на морски дарове. Кулинарна употреба на морски дарове.
Риба ТрескаРиба Треска
21 Февр.
1
Рибата треска е една от най-масовите риби. Мaслото от черен дроб на риба треска няма равно по количества на витамин А и D. Най-популярни са тихоокеанската и атлантическата риба треска.
КамбалаКамбала
21 Февр.
Камбала е най-едрият вид дънна риба. С понятието камбала често се обозначават и други плоски дънни обитатели, като калкан, писия. Камбала има много вкусно и същевременно леко и бедно на мазнини месо.
ШаранШаран
21 Февр.
2
Шаранът е сладковона риба и е една от най-разпространените в света. Шаранът е мазна риба и източник на ценни ненаситени мастни киселини Омега-3.
ПъстърваПъстърва
21 Февр.
Пъстървата е обозначение на няколко вида студеноводни риби от семейство Пъстървови - балканска пъстърва, дъгова пъстърва, охридска пъстърва, сьомгова пъстърва и др.