Риба и Морски Дарове

Риба и Морски Дарове

Риба и морски дарове с информация за тях и техния състав. Съхранение, избор и консумация на различни видове риба и морски дарове .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сьомга - видове, състав, съхранение и ползиСьомга - видове, състав, съхранение и ползи
24 Юни
2
Сьомгата е една от най-известните и ценени риби в света. Сьомгата е деликатес, който освен изключително вкусен е и много полезен. Сьомгата е с много високо съдържание на омега-3 мастни киселини.
ЛинЛин
18 Юни
Месото на лина е питателно и много полезно. То лесно се усвоява от човешкия организъм и го зарежда с множество полезни вещества. Улов на лин. Почистване на лин. Кулинарна употреба на риба лин.
ЛангустаЛангуста
17 Юни
Лангустата е вид рак, подобно на омар. От лангустата се консумира месото от коремната област и опашката, които са смятани за деликатес. Лангустите достигат до 60 см на дължина, а теглото им е около 3 кг.
СкаридиСкариди
16 Юни
Скаридите са най-известната морска храна. Като повечето морски дарове, скаридите са полезна и пълноценна храна. Кулинарна употреба на скариди.
Риба мечРиба меч
16 Юни
Рибата меч много добре се комбинира с патладжан, картофи, моркови, лук и домати. Отиват ѝ подправки като копър, магданоз, естрагон, риган, черен пипер, майорана и др.
ПаламудПаламуд
15 Юни
Паламудът е сред любимите риби на почитателите на морската кухня. Паламуд може да се консумира маринован, печен на скара, сушен, веян или пържен. При приготвяне на паламуд трябва да се следват някои правила
БелугаБелуга
09 Юни
Белугата принадлежи към семейството на есетровите риби. Месото от белуга е високо ценено, много вкусно и здравословно, ценен е и черният ѝ хайвер.
ПангасиусПангасиус
07 Юни
Пангасиус е сред най-закупуваните риби у нас, тъй като цената на рибата е сравнително ниска. По думите на някои експерти пангасиус е най-мръсната риба на света.
КарагьозКарагьоз
07 Юни
Карагьозът /Alosa pontica/ е познат още като Дунавска скумрия. Месото на карагьоза е апетитно и изкусително за всеки почитател на морската кухня. Карагьозът е най-вкусен пържен.
ОмариОмари
02 Юни
Омарите са морски дар, ценен с вкусовите си качества по цял свят и от всички. Омарът е доста ценна стока и неговите популации се следят стриктно. Кулинарна употреба на омари
ЩукаЩука
10 Май
Щуката се съчетава отлично с копър, сметана, лимони и лук. В някои страни комбинират щука с с кисело зеле. Месото на щука е не само вкусно, но и полезно.
Морски ДяволМорски Дявол
28 Март
Месото на морския дявол е бяло, приятно, богато на витамините А и D, съдържа много минерали, протеини и аминокиселини и много малко мазнини, което го прави диетично. Вкусови качества и готвене на морския дявол.