Видове Алкохол

Видове Алкохол

Видове алкохол в България и по света. Научи любопитни факти за различните видове алкохол, техните съставки и приготвяне.
ШльокавицаВидове АлкохолШльокавица
24 Август
Кристина Черникова
ВиноВидове АлкохолВино
23 Август
Rosi Trifonova
УискиВидове АлкохолУиски
30 Юли
Кристина Черникова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
МастикаМастика
16 Юни
2
В неголеми количества мастиката действа положително на организма и дори помага при някои оплаквания. Народни лечители препоръчват рецепти с мастика при лечение на безплодие.
АмаретоАмарето
08 Февр.
Амарето е италиански сладък ликьор, който се приготвя от кайсии или бадеми, а в някои случи и от двете. Името на Амарето произлиза от италианската дума amaro, която означава горчив.
ГренадинГренадин
05 Февр.
Гренадинът представлява гъст и сладък сироп от нар. Вкусът на гренадина може да варира, в зависимост от точния му състав.
ШампанскоШампанско
03 Февр.
1
Шампанското е най-изисканата напитка в цял свят. Истинското шампанско се произвежда само във френската област Шампан от 3 сорта грозде.
Унищожителната вреда от консумацията на алкохолУнищожителната вреда от консумацията на алкохол
17 Юни
Вижте как влияе прекомерната консумация на алкохол върху тялото. Системната консумация и злоупотреба с алкохол неминуемо оказват негативно влияние върху органите в организма.
ГлювайнГлювайн
06 Дек.
Наименованието Глювайн идва от немски език – gluhende - пламтящо вино. Класически Глювайн - приготвяне. Рецептите за Глювайн са безброй и с тях може дори да прогоните настинката.
СауърСауър
11 Март
Сауър (Sour) е коктейл, който се забърква от алкохол, лимонов сок, пудра захар и яйчен белтък. Име Сауър идва от английски език и се превежда като кисел. Най-подходящата чаша за сервиране на Сауър носи името на коктейла.
СотолСотол
08 Март
Сотол /Sotol/ e дестилирана алкохолна напитка, която произлиза от Мексико и южните предели на САЩ. Сотол се прави от растението Dasylirion wheeleri, което е известно като сотол и пустинна лъжица. Сотолът се консумира в самостоятелен вид или с примеси
КюрасоКюрасо
08 Март
1
Кюрасо или Кюрасао е ароматен ликьор, който се приготвя от изсушените кори на вид горчив портокал. Кюрасо може да се сервира в самостоятелен вид или в различни коктейли.
Газирано виноГазирано вино
08 Март
Газираното вино е вид пенливо вино, в което изкуствено е добавен въглероден диоксид. Газираното вино се поднася или с аперитива, или с десерта. Газираното вино се съчетава отлично и с десерти като крем карамел, чийзкейк
АмарулаАмарула
07 Март
Амарула /Amarula/ е популярен южноафрикански сметанов ликьор. Амарула се приготвя от плодовете на дървото марула, наричано още слоново дърво. Невероятният африкански ликьор е сравнително отскоро на пазара.
СоджуСоджу
12 Февр.
Соджу се приготвя от ориз, но някои съвременни производители добавят към рецептата сладки картофи или зърно (пшеница, ечемик). На външен вид сожду е прозрачна напитка без цвят.
АквавитАквавит
11 Февр.
Родината на аквавита е Дания, където възможността за дестилация е позната още през 15 век. Въпреки своя датски произход обаче аквавит се е превърнал в нещо като регионална напитка на Скандинавия. Аквавит в миналото се е смятала за лек и профилактика н
.