Бобови и Зърнени ПродуктиВидове АлкохолВидове ГъбиЕтерични МаслаЗеленчуциКонсерванти и Е-таМеса и КолбасиМлечни ПродуктиПлодовеРиба и Морски ДаровеСортове ВинаХранителни ПродуктиЯдки и Семена
Видове АлкохолШльокавица
24 Август
Кристина Черникова
Видове АлкохолВино
23 Август
Rosi Trifonova
Видове АлкохолУиски
30 Юли
Кристина Черникова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
МастикаВ неголеми количества мастиката действа положително на организма и дори помага при някои оплаквания. Народни лечители препоръчват рецепти с мастика при лечение на безплодие.
16 Юни
2
АмаретоАмарето е италиански сладък ликьор, който се приготвя от кайсии или бадеми, а в някои случи и от двете. Името на Амарето произлиза от италианската дума amaro, която означава горчив.
08 Февр.
ГренадинГренадинът представлява гъст и сладък сироп от нар. Вкусът на гренадина може да варира, в зависимост от точния му състав.
05 Февр.
ШампанскоШампанското е най-изисканата напитка в цял свят. Истинското шампанско се произвежда само във френската област Шампан от 3 сорта грозде.
03 Февр.
1
Унищожителната вреда от консумацията на алкохолВижте как влияе прекомерната консумация на алкохол върху тялото. Системната консумация и злоупотреба с алкохол неминуемо оказват негативно влияние върху органите в организма.
17 Юни
ГлювайнНаименованието Глювайн идва от немски език – gluhende - пламтящо вино. Класически Глювайн - приготвяне. Рецептите за Глювайн са безброй и с тях може дори да прогоните настинката.
06 Дек.
СауърСауър (Sour) е коктейл, който се забърква от алкохол, лимонов сок, пудра захар и яйчен белтък. Име Сауър идва от английски език и се превежда като кисел. Най-подходящата чаша за сервиране на Сауър носи името на коктейла.
11 Март
СотолСотол /Sotol/ e дестилирана алкохолна напитка, която произлиза от Мексико и южните предели на САЩ. Сотол се прави от растението Dasylirion wheeleri, което е известно като сотол и пустинна лъжица. Сотолът се консумира в самостоятелен вид или с примеси
08 Март
КюрасоКюрасо или Кюрасао е ароматен ликьор, който се приготвя от изсушените кори на вид горчив портокал. Кюрасо може да се сервира в самостоятелен вид или в различни коктейли.
08 Март
1
Газирано виноГазираното вино е вид пенливо вино, в което изкуствено е добавен въглероден диоксид. Газираното вино се поднася или с аперитива, или с десерта. Газираното вино се съчетава отлично и с десерти като крем карамел, чийзкейк
08 Март
АмарулаАмарула /Amarula/ е популярен южноафрикански сметанов ликьор. Амарула се приготвя от плодовете на дървото марула, наричано още слоново дърво. Невероятният африкански ликьор е сравнително отскоро на пазара.
07 Март
СоджуСоджу се приготвя от ориз, но някои съвременни производители добавят към рецептата сладки картофи или зърно (пшеница, ечемик). На външен вид сожду е прозрачна напитка без цвят.
12 Февр.
АквавитРодината на аквавита е Дания, където възможността за дестилация е позната още през 15 век. Въпреки своя датски произход обаче аквавит се е превърнал в нещо като регионална напитка на Скандинавия. Аквавит в миналото се е смятала за лек и профилактика н
11 Февр.
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 179
Основни рецепти
15 348
20 875
Други