Gotvach.bg»Статии»Плодове»Страница 2
Плодове

Плодове

Плодовете с информация за тях техния състав. Съхранение, избор и консумация на различните видове плодове . Екзотични и тропически плодове.
ГравиолаПлодовеГравиола
26 Юли
4
Rosi Stoyanova
ЛаймПлодовеЛайм
22 Юли
Rosi Trifonova
ЛукумаПлодовеЛукума
21 Юли
Кристина Черникова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ДрянДрян
18 Юли
1
Дрянът е българско дърво, което символизира надеждата, здравето и живота. Дрянът присъства в много обичаи и традиции. Дрянът е полезен при проблеми със стомаха, възпалени венци и др.
Джаботикаба - Бразилско гроздеДжаботикаба - Бразилско грозде
07 Юли
Джаботикаба е вечнозелено бразилско дърво, което силно прилича на гроздето. Джаботикаба расте в тропическите райони по света. Джаботикаба се използва за направата на сладолед, желе, мармалади.
ФейхоаФейхоа
06 Юли
3
Фейхоа е субтропично вечнозелено плодово дърво, познато още като йодно дърво. Фейхоа ражда плодове, изключително богати на йод и пектин. Фейхоа принадлежи към семейство Миртови.
СафуСафу
06 Юли
Запознайте се с дървото Сафу, което може да сложи край на световния глад. Вижте ползите от суперхраната Сафу. Сафу може да се яде сурово, както и сготвено, а също така да се използва като храна за животни.
КоконаКокона
24 Юни
Запознайте се с екзотичния плод Кокона и вижте неговите кулинарни и здравословни ползи. Кокона в кулинарията. Ползи от екзотичния плод Кокона
Ягодово дървоЯгодово дърво
24 Юни
1
Ягодовото дърво, наричано и само арбутус представлява вечнозелен нискорастящ храст. Ягодовото дърво е лесно за отглеждане растение. Плодовете на ягодовото дърво се използват за сладка и конфитюри.
ГуаранаГуарана
21 Юни
Гуараната /Paulinia cupana/ представлява вечно зелено пълзящо растение, което ражда дребни червени плодове. Гуараната дарява тялото и ума с енергия. Гуараната се приема под формата на добавки и чайове.
МаракуяМаракуя
16 Юни
Маракуята е вкусен плод, който притежава различни ценни качества. Маракуята има ароматна вътрешност и специфичен аромат. Маракуята предпазва от вредните действия на свободните радикали.
КарамболаКарамбола
16 Юни
Карамболата е вкусен плод, който е познат още като звездовиден плод. Карамболата има вкус, който се определя като нещо средно между слива, грозде и ябълката. Карамболата се добавя в салати, мелби и коктейли.
РамбутанРамбутан
10 Юни
Рамбутанът е декоративен екзотичен плод, който вече се среща и по нашите пазари. Рамбутанът е наричан космат личи. Рамбутанът е много вкусен и полезен, съдържа малко калории и много ценни вещества.
КалинаКалина
10 Юни
1
Калина е ниско дърво или силно разклонен храст от семейство Бъзови. Калината не е капризно растение и се отглежда лесно. Калината се използва при авитаминоза, маточни кръвозлизиви и др.
ПъпешПъпеш
31 Май
Пъпешът е изключително сладък и сочен плод. Вкусният пъпеш е ценен източник на доста витамини. Избор и съхранение на пъпеши