Gotvach.bg»Статии»Плодове»Страница 3
Плодове

Плодове

Плодовете с информация за тях техния състав. Съхранение, избор и консумация на различните видове плодове . Екзотични и тропически плодове.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
КъпиниКъпини
14 Май
Къпините са вкусни горски плодове, богати на растителни влакна, витамин С и фолиева киселина. С къпини се лекува диария, а помагат и за превенция на рака на дебелото черво. Здравословни ползи от къпините.
ПортокалиПортокали
26 Март
4
Портокалите са едни от най-консумираните плодове в света. Портокалите не е необходимо да имат ярко оранжев цвят, за да са с добро качество.
СливиСливи
21 Януари
Сливите стимулират движенито на червата. Използват се за разхлабване. Вижте за какво са полезни сливите и какво съдържат. Информация за сините сливи и сушените сливи.
АронияАрония
30 Дек.
2
Аронията е род растение от семейство Розоцветни. Аронията притежава редица ползи за здравето, които я открояват като един от най-полезните плодове.
Горска ягодаГорска ягода
12 Дек.
Горската ягода е многогодишно тревисто растение от семейство Розоцветни. Горската ягода има превъзходни вкусови качества, а освен това е ценен диетичен продукт. Ползи от горска ягода.
МушмулаМушмула
04 Дек.
3
Мушмулите зреят есента, ядат се леко загнили и са полезни за прочистване на стомаха. Избор и съхранение на мушмулата. Мармалад от мушмули.
Райска ябълкаРайска ябълка
03 Дек.
2
Райската ябълка е полезен и вкусен субтропически плод, устойчив на студове. Състав и полезни вещества в райската ябълка.
ДюлиДюли
05 Ноем.
За дюлята се смята, че произхожда от Иран. Консумацията на плодове от дюли е ефективна и за понижаване на кръвното налягане. Сезонът на дюлите е есента.
КивиКиви
24 Септ.
Кивитата са сред малкото храни, съдържащи оксилати и трябва да се внимава с тях. Кивито ни осигурява защита от астма и има антиоксидантно действие.
Дива къпинаДива къпина
16 Септ.
Дивата къпина представлява многогодишен храст със силно растящо и пълзящо стебло, което е гъсто покрито с шипове. Дивата къпина е много добро медоносно растение.
НарНар
14 Септ.
Историята на нара можем да проследим още от най-дълбока древност. Наровете са уникален дар от природата, богати на много витамини и микроелементи.
ВишниВишни
14 Септ.
Вишните са били отглеждани още през 300 г. пр. н. е. от древните гърци. Вишните съдържат по-малко калории от черешите и са диетичен продукт. Състав на вишните. Вишни в кулинарията и ползи от вишните.