Грейпфрут
Плодове

Грейпфрут

17

Грейпфрутът е полезен за сърдечно-съдовата система. Сокът от грейпфрут елиминира запека, подобрява съня, успокоява нервите и премахва безсънието. Грейпфрутът съдържа малко калории и помага за отслабване.

1

Плодове

Плодовете с информация за тях техния състав. Съхранение, избор и консумация на различните видове плодове. Екзотични и тропически плодове.
Плодове - БананиПлодове

Банани

01.03.20141

Доказано е, че бананите помагат при депресии, анемия, високо кръвно налягане, запек, махмурлук, язви, стрес, риск от инсулт. Състав на бананите. Кулинарно приложение на банани.

Плодове - АнанасПлодове

Ананас

28.02.20141

Няколко резена ананас са достатъчни, за да подобрим метаболизма. Ананасът ще очисти кръвта и ще стимулира имунната ви система. Състав на ананаса. Здравословни ползи от ананас.

Плодове - ЛаймПлодове

Лайм

28.02.2014

Лаймът е наименованието на така наречения зелен лимон, но не е лимон. Здравословни ползи от лайм, избор и съхранение на лайм. Приложение на лайм в кулинарията. Състав на лайма

Плодове - МушмулаПлодове

Мушмула

28.02.2014

Мушмулите зреят есента, ядат се леко загнили и са полезни за прочистване на стомаха. Избор и съхранение на мушмулата. Мармалад от мушмули.

Плодове - Годжи БериПлодове

Годжи Бери

28.02.2014

Годжи Бери е една от тайните на китайската и тибетска медицина. Годжи Бери съдържа антиоксиданти, витамин С, калий и помага в борбата срещу рака, сърдечно-съдовите заболявания.

Плодове - СтафидиПлодове

Стафиди

28.02.2014

Стафидите са сушени плодове от грозде. Избор и съхранение на стафиди. Стафиди при запек и след тренировка. Състав на стафидите.

Плодове - КрушиПлодове

Круши

28.02.2014

Круши добив, сортове и отглеждане. Круши витамини и сортове. Ползи круши. Доказано е, че плодовете като крушите, богати на фибри, предпазват от рак на гърдата.

Плодове - МалиниПлодове

Малини

27.02.2014

Малините съдържат голямо количество витамин C и нямат мазнини, холестерол или натрий. Плодовете от малини също са добър източник на желязо и фолати и предпазват от ракови заболявания.

Плодове - КъпиниПлодове

Къпини

26.02.2014

Къпините са вкусни горски плодове, богати на растителни влакна, витамин С и фолиева киселина. С къпини се лекува диария, а помагат и за превенция на рака на дебелото черво. Здравословни ползи от къпините.

Плодове - НарПлодове

Нар

26.02.2014

Нарът (Punica granatum) е храст или дърво, което достига височина до 8 метра. В народната медицина нар се употребява при малария, скорбут, ангина, кашлица, анемия.

Плодове - БергамотПлодове

Бергамот

26.02.2014

Бергамот е малък цитрусов плод с противоречив произход. Сам по себе си бергамотът е кисел, а от неговата ароматна обвивка се извлича ароматно масло, с което се прави чай Ърл Грей. Ползи от бергамот.