Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да различим натуралния оцет от химията?Как да различим натуралния оцет от химията?
23 Септ.
Доколко обаче оцетът, който намираме в родните търговски обекти е истински и как да различим качествения продукт от химията?...
НитратиНитрати
14 Дек.
Нарушената обмяна на веществата може да стане причина за развитието на различни заболявания....
Колко натурални са натуралните сокове?Колко натурални са натуралните сокове?
22 Април
Със сигурност сте чували гръмките реклами на различни производители, които твърдят, че чаша натурален сок дневно се равнява на порция пресни плодове или зеленчуци. В това, разбира се, няма и капка истина....
Колко натурални са натуралните продукти?Колко натурални са натуралните продукти?
09 Май
4
Липсата на различни Е-та на етикета на продукта също не е гаранция за неговата натуралност. Просто, добрия маркетинг е помислил и за това....
Факти за натриевия нитрат и натриевия нитрит, които трябва да знаешФакти за натриевия нитрат и натриевия нитрит, които трябва да знаеш
24 Юли
С други думи, когато ядем плодове, зеленчуци или зърна, телата ни произвеждат натриев нитрит....
Плодови диети при различни заболяванияПлодови диети при различни заболявания
07 Септ.
Плодовите сокове или пък тези от зарзават не са прищявка, а много необходим елемент в здравословното и рационално хранене. За щастие навсякъде могат да се намерят много и разнообразни плодове и зеленчуци....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Оризът - различни видове, различно приготвянеОризът - различни видове, различно приготвяне
21 Ноем.
Този вид италиански ориз се препоръчва не само за ризото, но и за различни видове предястия и храни, приготвени във фурната....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да отгледаме добра реколта без нитратиКак да отгледаме добра реколта без нитрати
17 Септ.
Най-голямо количество нитрати се натрупва в плодове с механични повреди или в зеленчуци и плодове, засегнати от болести....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Колко нитрати е допустимо да приемаме на ден?Колко нитрати е допустимо да приемаме на ден?
18 Юни
При някои обстоятелства питейната вода може да бъде източник на нитрати. Затова водата за бебетата трябва да се преварява. Концентрацията им в плодовете и зеленчуците обикновено е ниска....
Продукти без нитрати! Ето какПродукти без нитрати! Ето как
07 Август
Всеки човек е чувал понятието нитрат и нитрит и знае че това е нещо, което вреди на здравето ни....
Видове пробиотици - как да ги различим?Видове пробиотици - как да ги различим?
26 Март
Те могат да бъдат различни видове – фруктоолигозахариди (Bio balance, Floten, Procombo), олигофруктоза (Multilac), инулин (Lactaflor) или комбинация от инулин с олигофруктоза (Linex Forte)....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....