Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Специалистите съветват: Кои храни да мием и кои не

Специалистите съветват: Кои храни да мием и кои не

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
97516
1 от 8 Снимки

1. Сурово пиле


Според специалистите суровото пиле не бива да се мие, защото по този начин струята вода разнася бактериите, които се намират по него. Те препоръчват то да се постави директно за варене. След като водата закипи, да се смени с нова и тогава готвенето да продължи.

Всеки човек знае, че трябва да почиства добре плодовете, зеленчуците и останалите храни, преди да започне тяхната кулинарна обработка. Още от деца са ни възпитавали как трябва добре да измиваме усърдно всичко хранителни продукти без значение дали ги използваме за свежа салата, сандвич или за готвено ястие като супа и яхния.

Оказва се обаче, че този навик, който би трябвало да ни е полезен за здравето ни, може да има обратното въздействие за него. Според някои специалисти по хранене изплакването на някои продукти може само да повлияе за разпространението на бактериите или да се окаже пагубен за приготвянето на определени ястия.

Вижте в нашата галерия кои са тези храни, които според AdMe е добре да не мием преди готвене, както и тези, които все пак е добре да почистваме с вода. Вероятно много от вас ще се изненадат от съветите на експертите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тази статия още не е коментирана. Бъди първият, който ще остави коментар към нея:Анонимен