Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Вижте тези 3 хитри начина да махнете горчивината на краставицитеВижте тези 3 хитри начина да махнете горчивината на краставиците
02 Август
Лятото е сезонът на краставиците. На таратор, на салата, без никаква предварителна подготовка, всички обичат вкусния и сочен зеленчук. Има обаче един доста неприятен момент, когато отхапваме и усещаме неприятен горчив вкус. Това може със сигурност да разв
Любов от първата хапка: Най-популярните меки сирена в цял святЛюбов от първата хапка: Най-популярните меки сирена в цял свят
01 Август
Човечеството произвежда сирене от най-дълбока древност. Световната кулинария познава буквално хиляди видове от млечния продукт. Точно поради тази причина са въведени и различни класификации, за да можем да ги разграничаваме.
Белите картофите? Лишавате се от най-ценната им част!Белите картофите? Лишавате се от най-ценната им част!
30 Юли
Всеобщо прието е картофите да се консумират, след като бъдат обелени. Но точно това според някои специалисти по хранене е груба грешка.
Най-популярните подправки в арабската кухняНай-популярните подправки в арабската кухня
26 Юли
Без капка преувеличение, арабската кухня е една от най-вкусните в целият свят. Нейният специфичен и екзотичен за европейското небце вкус я правят любима на милиони хора на всички континенти.
Съветите на баба: Кулинарни хитринки и тънкости при готвенето на супиСъветите на баба: Кулинарни хитринки и тънкости при готвенето на супи
24 Юли
1
Вкусът на една супа зависи от употребяваните суровини, от вида и концентрацията ѝ. Но не на последно място, както казват бабите, зависи и от умението на готвача. Много от тънкостите в готвенето можем да научим именно от нашите баби.
Подправки, подходящи за скараПодправки, подходящи за скара
23 Юли
Едно от най-приятните забавления през лятото, е седенето с компания в близост до домашното барбекю. Готвенето на скара може да се погледне и като древна традиция. Все пак човек готви на открито от началото на времето.
Сода за хляб срещу бакпулвер. Каква е разликата?Сода за хляб срещу бакпулвер. Каква е разликата?
08 Юли
Станете по-добър хлебар, като научите истинските разлики между бакпулвера и содата за хляб. Не забравяйте, че печенето е химия и се изисква практика, опит и грешки и готовност за учене, за да се успее.
Не правете това, когато приготвяте картофено пюре!Не правете това, когато приготвяте картофено пюре!
07 Юли
Почти всеки обича картофено пюре, но не всеки знае как да го приготви правилно. Никой няма да се радва, ако то е лепкаво, студено или безвкусно. Ако избягвате следващите грешки, близките ви ще ви карат да им го готвите постоянно.
Храните, за които не предполагате, че трябва да стоят във фризераХраните, за които не предполагате, че трябва да стоят във фризера
05 Юли
Несъмнено вашият фризер е снабден със сладолед, замразени зеленчуци и няколко ястия за микровълнова, но може би не знаете, че има място за много повече. Един добре оборудван фризер включва няколко ключови храни, които издържат по-добре замразени
Гениални трикове, с които ще предпазите пресните храни от развалянеГениални трикове, с които ще предпазите пресните храни от разваляне
05 Юли
Отделяйте бананите от кочана само непосредствено преди консумация. Трикът бананите да не стават кафяви, е да ги държите заедно възможно най-дълго време. Измийте дребните плодове с оцет, защото. . .
Тайни и съвети за перфектната закускаТайни и съвети за перфектната закуска
30 Юни
Тайната на перфектна закуска не са екзотичните съставки или сложните рецепти - това е в предварителното планиране.
Как да приготвим вкусни и здравословни плодови сокове?Как да приготвим вкусни и здравословни плодови сокове?
24 Юни
Приготвянето на плодов сок изглежда лесна задача, но истината е, че за да се получи вкусна, здравословна и качествена напитка, трябва да се имат предвид някои особености.
Топсъвети за перфектни палачинкиТопсъвети за перфектни палачинки
19 Юни
Перфектни палачинки, изпечени до златисто кафяво, с мека сърцевина и поднесени с любимото сладко или шоколад са мечтаната закуска и десерт за мнозина. А ето и как да ги приготвим точно такива