Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Колко точно сол си искат домашните суджуци, луканки и кюфтетаКолко точно сол си искат домашните суджуци, луканки и кюфтета
19 Дек.
Искате перфектно осолени домашни суджуци и луканка? Тогава вижте колко точно сол трябва да добавите към своите бъдещи тънки мезета, така че виното и ракията ви да вървят, както се полага.
Телешките ребра ще станат най-вкусни, ако ги готвите такаТелешките ребра ще станат най-вкусни, ако ги готвите така
18 Дек.
Сегашните кулинари и диетолози съветва при направата на бульони, отвари, супи и чорби от телешки ребра ребрата да се начупват и да се поставят в студена вода и едва тогава да се слагат на котлона
Правилните съвети при избора на чопърПравилните съвети при избора на чопър
18 Дек.
Когато избирате чопър, се замислете за какво точно ще го използвате, за да знаете колко голяма да е купата, с която се продава. Излишно голям уред само ще затормози работата ви в кухнята
Чудиш се какво да сготвиш бързо за вечеря? Имаме отговораЧудиш се какво да сготвиш бързо за вечеря? Имаме отговора
17 Дек.
Много често няколко съвсем несъвместими продукта от хладилника могат да се превърнат в прекрасна вечеря благодарение на гювечетата.
Вижте коя е най-здравословната алтернатива на кафетоВижте коя е най-здравословната алтернатива на кафето
17 Дек.
Чуфа - първата обещаваща изненадващо добър вкус съставка, когато искаме да отстраним кофеина, но да си направим въпреки това приятно кафе както в зимния, така и в летния сезон.
Как се вари царевицаКак се вари царевица
09 Дек.
7
Сварената царевица е много вкусна и хранителна и е подходяща както за салати, така и за супи и ястия, а също така и за директна консумация.
Подправете лаврака като истински шеф готвачПодправете лаврака като истински шеф готвач
06 Дек.
Класическата рецепта за приготвяне на лаврак идва от Франция. В нея той се подправя с копър. Почти няма рецепта, в която лавракът да не е подправен с копър или магданоз. При по-южните народи най-често се приготвя с чесън
Тайната на вкусния вайсвурстТайната на вкусния вайсвурст
01 Дек.
Поради невероятния си вкус, вайсвурстът отдавана вече не е специалитет на баварските готвачи, а е влязъл в менюто на редица народи.
Важни правила при приготвянето на птициВажни правила при приготвянето на птици
28 Ноем.
Ако имате възможност да готвите домашни птици е добре да знаете, че за малките пилета сезонът е от април до септември и за по-големите от септември до май.
Интересни факти за млякото, маслото и млечните продуктиИнтересни факти за млякото, маслото и млечните продукти
28 Ноем.
Не съхранявайте млякото близо до готвени ястия, сирена, туршии и други продукти, които имат силен аромат, защото то лесно поглъща всякакви аромати.
Как да замразим царевица, грах и фасулКак да замразим царевица, грах и фасул
27 Ноем.
Някои зеленчуци са изключително податливи на замразяване, в резултат на което може да намерите винаги замразен зелен фасул и грах във витрините на магазините, но много рядко - в прясно състояние по пазарите.
Наръчник на кулинарния корифей: Как да приготвим сами вкусна и атрактивна пастаНаръчник на кулинарния корифей: Как да приготвим сами вкусна и атрактивна паста
20 Ноем.
Пастата става далеч по-атрактивна, когато я оцветим. Вижте как сами да си приготвите и изпъстрите любимия си вид паста в домашни условия.