Има много вкусни и изкушаващи рецепти с кайма. При приготвянето им обаче трябва да се съобразим с няколко неща, а именно:
1. При отваряне на каймата, тя трябва да се изразходи или веднага, или най-много до 2 дена.
2. Ако остане от каймата, която сте взели, може да я съхраните във фризера. По този начин трайността й се удължава до 2-3 месеца.
3. Когато готвите с размразена кайма, тя трябва да се сготви цялата. Важно е да НЕ се замразява повторно.
4. При замесването на кайма за скара (кюфтета), то тя трябва да узрее. Това е процес, при който каймата престоява овкусена. Препоръчително е ако имате време да я оставите овкусена за 12 часа, като на всеки 2-3 часа се премесва.
5. За да не се усеща много лукът при правенето на кюфтета, той може да се мине на ренде или в чопър. По този начин няма да се натрапва вкусът му.
6. При оформяне на топчета за супа, или при оформяне на кюфтета, ръцете ви трябва да са намокрени с вода или да са намазнени, така няма да залепва каймата по вас.
7. При запържване на телешка кайма, може да налеете вино - то, освен че ще овкуси допълнително месото, ще го направи и по-крехко.
Ако имате кайма под ръка, опитайте непременно нашето руло Стефани, класическите кюфтета на фурна или нашите спагети с кайма.
Коментари