Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Патешко Магре - същност и начин на приготвяне

Патешко Магре - същност и начин на приготвяне

ХрисиХриси
Новак
147
патешко магре
Тенджера за спагети с двойно дъно - 6 литра
Качество без компромис:
Тенджера за спагети с двойно дъно - 6 литра
115.00 лв.

Някои са го хапвали, други са чували за него, несъмнено обаче името на това ястие вдъхва изящество, изтънченост и класа. Патешкото магре е сред най-предпочитаните специалитети на елитните ресторанти, любимо на мнозина и част от менюто на онези, които могат да си го позволят. Разбира се, не е необходимо да посетите заведение, за да се насладите на този деликатес. Може да изненадате и семейството си вкъщи, приготвяйки го сами.

Патешкото магре се прави от гърдите на патицата, сервирани като стек или казано иначе - пържола. Ако можете да готвите пържоли, ще се справите и с това ястие. То е изискан специалитет за перфектния романтичен уикенд или уютна семейна вечеря.

Предлагаме ви една лесна рецепта за приготвяне на патешко магре.

Най-напред подгответе стека за готвене. Вземете патешките гърди и махнете излишните мазни части от месото. Внимателно направете разрези върху кожата, като не закачате месото и овкусете добре със сол и пипер.

Подгответе си загрят тиган и поставете месото надолу с кожата. Не е необходима никаква мазнина. Оставете за 8 минути. След това намалете градусите на котлона на половина и обърнете от другата страна за 4 до 8 минути, според това дали желаете да бъде по-изпечено или не толкова.

патешко магре

Ако в тигана се събере доста мазнина от патицата, изхвърлете част от нея. След като това време изтече, извадете месото и го оставете да си почине за около 5 минути.

Нарежете на филийки и сервирайте. Може да поднесете с някакъв сос, това ястие си отива с всякакви такива. Добър вариант е да гарнирате и с чаша хубаво червено вино.

Патешкото магре носи името на вид патица, кръстоска между други два вида. Освен за приготвянето на този специалитет, месото от птицата се използва и за приготвянето на друг деликатес – фоа гра. Популярно е най-вече във Франция и региона.

Съществуват много вариации и рецепти за приготвянето на патешко магре. Възможностите позволяват да изненадвате близките си с него поне по няколко пъти седмично и то по различен начин. Не пропускайте да се докоснете до тази вкусна класика с френски привкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest