Gotvach.bg»Съвети»Как да си направим патешка кайма?

Как да си направим патешка кайма?

Как да си направим патешка кайма?
Уред за почистване на микровълнови фурни
Практичен аксесоар за вашия дом:
Уред за почистване на микровълнови фурни
20.00 лв.

От патешка кайма се получават страхотно сочни кюфтенца. За да си направите патешка кайма е нужно да се смели конкретната част от патето, както и при всяко друго месо, което искаме да се превърне в кайма.

В зависимост, обаче, от предназначението на тази кайма, се избира и месото. При кайма, предназначена за печене, най-вкусно се получава от патешко бутче с кожа, смлени заедно.

Но за кайма, предназначена за пържене, може да пропуснете частта с добавянето на кожата при месото по време на смеляне.

Задължително е, обаче, да смилате месото, заедно с подправките, за да се разбъркат добре подправките.

Препоръчителни подправки са кромид лук, сол на вкус, черен пипер. Всички останали подправки, например кимион, можете да ги добавите по ваше усмотрение.

Този процес се получава страхотно и бързо в чопър. Като, ако тази кайма я приготвяте за кюфтета - можете да сложите в чопъра яйце при останалите подправки.

С патешка кайма препоръчваме да си приготвите страхотни кюфтенца на фурна, вкусни спагети с кайма, а защо не и любимото руло Стефани.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен