Gotvach.bg»Съвети»Как да си направим патешка кайма?

Как да си направим патешка кайма?

Как да си направим патешка кайма?

От патешка кайма се получават страхотно сочни кюфтенца. За да си направите патешка кайма е нужно да се смели конкретната част от патето, както и при всяко друго месо, което искаме да се превърне в кайма.

В зависимост, обаче, от предназначението на тази кайма, се избира и месото. При кайма, предназначена за печене, най-вкусно се получава от патешко бутче с кожа, смлени заедно.

Но за кайма, предназначена за пържене, може да пропуснете частта с добавянето на кожата при месото по време на смеляне.

Задължително е, обаче, да смилате месото, заедно с подправките, за да се разбъркат добре подправките.

Препоръчителни подправки са кромид лук, сол на вкус, черен пипер. Всички останали подправки, например кимион, можете да ги добавите по ваше усмотрение.

Този процес се получава страхотно и бързо в чопър. Като, ако тази кайма я приготвяте за кюфтета - можете да сложите в чопъра яйце при останалите подправки.

С патешка кайма препоръчваме да си приготвите страхотни кюфтенца на фурна, вкусни спагети с кайма, а защо не и любимото руло Стефани.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен