От патешка кайма се получават страхотно сочни кюфтенца. За да си направите патешка кайма е нужно да се смели конкретната част от патето, както и при всяко друго месо, което искаме да се превърне в кайма.
В зависимост, обаче, от предназначението на тази кайма, се избира и месото. При кайма, предназначена за печене, най-вкусно се получава от патешко бутче с кожа, смлени заедно.
Но за кайма, предназначена за пържене, може да пропуснете частта с добавянето на кожата при месото по време на смеляне.
Задължително е, обаче, да смилате месото, заедно с подправките, за да се разбъркат добре подправките.
Препоръчителни подправки са кромид лук, сол на вкус, черен пипер. Всички останали подправки, например кимион, можете да ги добавите по ваше усмотрение.
Този процес се получава страхотно и бързо в чопър. Като, ако тази кайма я приготвяте за кюфтета - можете да сложите в чопъра яйце при останалите подправки.
С патешка кайма препоръчваме да си приготвите страхотни кюфтенца на фурна, вкусни спагети с кайма, а защо не и любимото руло Стефани.
Коментари