Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Маринати за крехко и вкусно патешко

Маринати за крехко и вкусно патешко

редакция:
Жана Г.Жана Г.
Новак
1k
маринати за патешко
Голям и дълбок тиган с червена дръжка - 28 см
Качество без компромис:
Голям и дълбок тиган с червена дръжка - 28 см
65.00 лв.

Патешкото месо става много по-вкусно и крехко, ако се накисне предварително в марината, преди да се готви. Ароматите с плодово ухание са незаменими за патешкото, те го правят сочно и с много интересен аромат. Ако мариновате патешкото месо, преди да го сготвите, то ще е много по-вкусно, отколкото ако го готвите без предварително мариноване.

Портокаловата марината се прави от 1 портокал, 2 супени лъжици лимонов сок, 2 супени лъжици зехтин, половин чаена лъжичка сушен розмарин, половин чаена лъжичка млян черен пипер, 1 чаена лъжичка сол.

Патешко с портокали

Изцежда се сокът от портокала, настъргва се кората и се смесват с останалите продукти. Всичко се разбърква, месото се слага в маринатата и се оставя за 1 час на стайна температура или за 4 часа в хладилник.

Маринатата с ябълков оцет е много подходяща за мариноване на патешкото месо. Необходими продукти: 1 чаена лъжичка сол, половин чаена лъжичка черен пипер, 2 щипки розмарин, 2 щипки риган, 2 супени лъжици зехтин, половин чаена чаша ябълков оцет. Месото се накисва в маринатата за 3 часа в хладилника и се подсушава добре със салфетки, преди да се готви.

Маринатата с джинджифил е много подходяща за патешко месо, прави го крехко и ароматно. Необходими продукти: парченце корен от джинджифил с големина 1 сантиметър, 1 зелен лук, нарязан на ситно, 1 чаена лъжичка сол, 2 супени лъжици вода, 1 супена лъжица бяло вино.

Всички съставки се смесват, като джинджифилът се настъргва предварително. Месото се оставя за 2 часа в хладилник. След изваждане от маринатата се подсушава добре.

Маринатата с ананас прави патешкото месо много крехко и с изискан екзотичен аромат. Необходими продукти: 150 грама ананас от консерва, 6 супени лъжици соев сос, 1 супена лъжица кафява захар, 6 скилидки чесън, 2 чаени лъжички настърган корен от джинджифил, четвърт лъжичка лют червен пипер, млян черен пипер и сол на вкус.

Всички съставки се смесват и месото се оставя да се маринова половин час. След това месото се вади и се подсушава, преди да се готви.

Ако обичате патешко, опитайте непременно някои от тези рецепти:

- патешко магре;

- пълнена патица;

- патица с кисело зеле;

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest