Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Най-добрите съчетания с Патешко Магре

Най-добрите съчетания с Патешко Магре

Патешко Магрет
Метален сушилник за съдове на два етажа
Практичен аксесоар за вашия дом:
Метален сушилник за съдове на два етажа
59.00 лв.

Патешко Магре е все по-популярен продукт в последно време. Това всъщност е патешко месо или по-точно - филетата или гърдите от патицата. Патешкото Магре е най-вкусното и деликатно месо от патицата, като се предлага с кожата. Този вид месо се съчетава много добре с различни плодове като круши, ябълки, цвекло. По този начин се подсилва вкусът му.

Класиката е Патешко Магре с портокал. Затова ви предлагаме да видите кои са най-добрите съчетания с Патешко Магре?

С портокал

Патешки гърди

За да направите тази рецепта, ви трябват освен Магре и портокали. Ще направите сок от тях, с който ще овкусите месото. По този начин то ще стане сочно и много вкусно. Преди това обаче първо овкусете филетата със сол и черен пипер. Направете нещо като марината от 1 портокал, а така овкусените парчета месо оставете да си починат за около час-два. След това просто ги запържете за кратко на горещ тиган и запечете във фурната във фолио. Не забравяйте да добавите още един портокал, който този път нарежете на филийки и сложите върху месото.

С ябълки

Патешко Магре с ябълки

Запържете кубчета ябълки, какъвто сорт искате, в мазнината, в която първо сте запържили месото. Добавяте подправките - сол и черен пипер, и заверете плодовете в соковете на силен огън не повече от 5 минути, за да не станат на каша. После заедно с патешките филета, запечете във фурната за 10 минути.

С круши

Патешко Магре с круши

Патешко Магре с круши е една истинска класика. Запечатайте парчетата месо в мазнина на горещ тиган, а крушите карамелизирайте със захар. Може да добавите и някакъв алкохол и да ги фламбирате. Покрийте Магрего със соса от така направените круши.

С цвекло

Най-добрите съчетания с Патешко Магре

Цвеклото ще ви трябва като гарнитура. За целта сварете цвеклото, пасирайте го и го прецедете. Прибавяте червено вино, кафява захар и канела. Кипнете и добавяте агар-агар. Това е чудесна комбинация за вашето Патешко Магре.

С нар

Патица с нар

Тази рецепта може да направите или като добавите сок от нар към Патешкото Магре, или като отделно си направите сос от нар. За целта ви трябват няколко нара, които предварително трябва да почистите, направите на сок и заварите за малко на котлона, докато се получи гъста течност. Може да добавите различни подправки, които обичате, както и лимон или портокал към него.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest