Предвидливите домакини се стараят във фризера им да има продукти, които им позволяват да посрещнат изненадващи гости или да спретнат за семействата си вкусна вечеря дори и когато не са успели да минат през магазина.
Други дами следят промоциите на големите хранителни вериги и се възползват от намаленията, за да запълнят домашния фризер изгодно. Неминуемо обаче възниква въпросът колко време замразените продукти е редно и може да бъдат съхранявани във фризер.
Каймата има сравнително кратък срок на годност в хладилник - 2-3 дни, но ако е замразено в прясно състояние и са спазени правилата за опаковането му, то трябва без проблем да запази вкусовите и хранителните си качества дори и след 3-4 месеца съхранение във фризер.
Основните правила при замразяването на мляно месо във фризера са няколко. Първо, винаги да се замразява прясна кайма, никога кайма, която намирисва или има други признаци на ранно разваляне. Второ, тя трябва да се замразява шоково и да се размразява много бавно. И на последно, но не по важност място, веднъж размразена, каймата в никакъв случай не бива да бъде замразявана пак.
Само така може да си гарантирате, че при нужда бързо ще може да извадите пакет мляно месо от фризера и да приготвите кюфтета по цариградски, руло Стефани или класическа мусака за нула време.
Коментари