Мюслито е изключително полезна, а също така и богати на фибри храна. Използва се най-често за консумация по време на закуска, но също така мюслито е много вкусно и по друго време на деня, като следобедно хапване например.
За приготвянето на мюсли е необходимо време, за да може зърнената закуска да набъбне и да бъде приятна за хапване.
За приготвянето на мюсли с мляко е необходимо прясно мляко и ядки мюсли. Пропорцията е около 8 лъжици мюсли в 200 мл мляко.
Слагате ядките в млякото и разбърквате добре. Можете да добавите и малко краве масло, ако млякото, което използвате, е затоплено, защото това ще направи закуската ви още по-вкусна и питателна.
Оставяте ги да поемат от течността за около 30 мин.
В случай че използвате едри ядки и не смятате, че това време е достатъчно да омекнат, можете да ги накиснете от вечерта, за да омекнат добре до сутринта на закуска.
По желание могат да се добавят и сухи плодове или семена, както и канела.
Този вид закуска спомага правилното функциониране на стомашно чревната система и храносмилането. Както и да го приготвите, важното е да ви е вкусно.
Коментари