Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Така се приготвя перфектното Палачинково тестоТака се приготвя перфектното Палачинково тесто
02 Май
Мирисът на палачинки привлича безброй туристи, които се надпреварват да купуват палачинки, пълнени със сладко и шоколад. Идеалната френска палачинка е изключително тънка.
Всички растителни масла, подходящи за готвене и консумацияВсички растителни масла, подходящи за готвене и консумация
01 Май
Соевото масло, палмовото, слънчогледовото, кокосовото, фъстъченото, памучното олио широко се използват в света за производството на маргарин, шортънинги, масла за готвене и овкусяване на салати
Фен си на сирената? Трябва да знаеш товаФен си на сирената? Трябва да знаеш това
29 Април
Ако си фен на сирената, сигурно си наясно, че трябва да купуваш толкова сирене, колкото ще употребиш за една седмица, защото веднъж нарязано, то започва да влошава качествата си
Пет неща, който не трябва да правите с кайматаПет неща, който не трябва да правите с каймата
27 Април
1
Не трябва да размразяваме каймата в микровълнова, защото микровълновата започва да готви горния ѝ слой
Към кои ястия да добавяме Розов пипер?Към кои ястия да добавяме Розов пипер?
26 Април
Ако се чудите с какво да овкусите блюда от риба или пиле, стрийте тънката обвивка на зрънцата с нож или хаванче. Зрънцата са много деликатни и се натрошават лесно.
Семената на Фенел са задължителни за италианските наденичкиСемената на Фенел са задължителни за италианските наденички
26 Април
Фенелът е силно ароматично многогодишно тревисто растение. Известен е още като резене или див копър. В кухнята семената имат приятен анасонов аромат и се използват като подправка към. . .
Лесни трикове как да пестите в кухнятаЛесни трикове как да пестите в кухнята
26 Април
Трябва да си купувате такива съдове, че да отговарят по размери на самите ви котлони. Ако съдът е по-малък от котлона, то със сигурност ще изразходите повече енергия от необходимото.
Бахарат - универсалната арабска смесБахарат - универсалната арабска смес
22 Април
Бахарат е арабска универсална смес от различни подправки, които са характерни в кухнята на Близкия изток. Само една щипка от уникалната смес променя до неузнаваемост вкуса на различни сосове, супи, зърнени храни, зеленчуци, варива и месо.
Четири лесни стъпки, с които ще се превърнете във фантастичен готвачЧетири лесни стъпки, с които ще се превърнете във фантастичен готвач
22 Април
Известната американска авторка на готварски книги и телевизионна звезда Джулия Чайлд е написала: Щом можете да четете, значи можете да готвите.
Преди да започнете да готвите месо, прочетете това!Преди да започнете да готвите месо, прочетете това!
19 Април
Важно условие при готвенето с месо е да не се соли предварително, а едва когато се сложи в ястието. Ако искаме да запазим всички нужни за организма елементи на месото, слагаме. . .
Водата е ключът към хубавото кафеВодата е ключът към хубавото кафе
17 Април
Учени от университет Бат доказаха чрез изследване, че тайната на хубавото кафе не се крие нито в кафеените зърна, нито в скъпите кафемашини, а в използваната вода.
Най-важните хитрини за вкусни домашни козунациНай-важните хитрини за вкусни домашни козунаци
15 Април
3
Тестото обича топло! В стаята, където се меси, температурата трябва да е до 28 градуса. Така ще бухне по-добре. Ако спазваме тези хитрини за домашни козунаци, на Великден ще се радваме на вкусни и пухкави сладкиши.
Малките тайни на баба при варенето на Великденските яйцаМалките тайни на баба при варенето на Великденските яйца
13 Април
Това са правилата и тайните за правилно и успешно боядисване на Великденските ни яйца, които са ни завещани от нашите баби. Първото яйце, снесено в полога в деня Великден, се боядисва червено и се прави кръст по