Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Към кои ястия да добавяме Розов пипер?

Към кои ястия да добавяме Розов пипер?

Розовият пипер се среща и под наименованията розови зърна, бразилски /перуански пипер, плодове шинус/. Розовият пипер е плодът на малко цъфтящо дърво, произлизащо от Бразилия и Аржентина.

Плодовете му приличат на тези на растението Piper nigrum, от което се добиват другите видове пипер - бял, черен и зелен. Въпреки приликата не трябва да се бърка с тях.

Розовият пипер се различава от тях с по-мекия си и сладникав вкус, примесен с приятен плодов аромат. Подправката придава на храната лютив вкус като на чили, а не като на черен пипер.

Ако се чудите с какво да овкусите блюда от риба или пиле, стрийте тънката обвивка на зрънцата с нож или хаванче. Зрънцата са много деликатни и се натрошават лесно.

Също така се използва за овкусяване на:

- сосове;

- листни салати;

- сирена;

- бели меса.

Може да го използвате и за по-екзотични блюда. Подходящ е за сладоледи и шоколади заради плодовия си аромат.

Розовият пипер трябва да се дозира пестеливо.

Представлява част от предлагания шарен пипер по магазините, комбиниран с черния, белия и зеления пипер.

Интересно приложение е използването му в парфюмерийната индустрия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тази статия още не е коментирана. Бъди първият, който ще остави коментар към нея:Анонимен